Povprečen Evropejec je zaposlen, živi v hiši in vsak dan uporablja internet

Pričakovana življenjska doba Evropejca je 77,9 leta, Evropejke pa 83,3 leta. Tako moški kot ženska imata v povprečju zaposlitev za poln delovni čas, pri čemer moški delajo 42,3 ure tedensko, ženske pa 40 ur. Povprečen Evropejec je bolje plačan od svoje kolegice, saj na uro zasluži 16,8 evra, ženska pa 13,8 evra.

EU

(Foto: AP)

Povprečen Evropejec je star 41,2 leta, Evropejka pa 44,1 leta. Imata srednješolsko izobrazbo, zaposlena sta za poln delovni čas, živita v hiši, vsak dan uporabljata internet, vsak pa proizvede 480 kilogramov odpadkov letno, je v statističnem portretu ob današnjem dnevu Evrope med drugim razkril evropski statistični urad Eurostat.

Pričakovana življenjska doba Evropejca je 77,9 leta, Evropejke 83,3 leta. Tako moški kot ženske v Evropi imajo v povprečju srednješolsko izobrazbo in znajo en tuji jezik.

Povprečen Evropejec in Evropejka sta zaposlena za poln delovni čas, pri čemer moški delajo 42,3 ure tedensko, ženske pa 40 ur. Povprečen Evropejec je bolje plačan od svoje kolegice, saj na uro zasluži 16,8 evra, ženska pa 13,8 evra.

Povprečni Evropejci živijo v hiši, njihovo bivališče je v njihovi lasti in vsak dan uporabljajo internet. Najmanj enkrat letno si privoščijo izlet oz. počitnice.

Tako povprečen Evropejec kot Evropejka vsak dan pojesta od ene do štiri porcije sadja ali zelenjave, na leto pa proizvedeta 480 kilogramov odpadkov, je še razvidno iz videa, ki ga je danes objavil Eurostat.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 75
 
nikhrast 10.05.2017 15:27:14
Koliko pa zasluži povprečen Slovenec na ura pa težko zveš. Eni bruto, drugi neto, potem regres, pa plačana malica, plačan prevoz, pa kaj še? Pove se koliko dobiš na uro, pa to bruto, potem lahko primerjaš z ostalimi po svetu, davke tako ne plačujemo vsi enako. Prevoz, marenda..., si pa plačaš sam.
Več komentarjev