Tujina

Po skoraj treh letih prekinili iskalno akcijo izginulega malezijskega letala

Kuala Lumpur, 17. 01. 2017 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Malezijskega letala, ki je na poti iz Kuala Lumpurja v Peking marca 2014 nenadoma izginilo z radarjev, na krovu pa je bilo 239 potnikov, na dnu Indijskega oceana ne bodo več iskali. V imenu Kitajske, Malezije in Avstralije je malezijski minister za promet sporočil, da obžalujejo, da kljub intenzivnosti iskanje ni bilo uspešno.

Svojci potnikov na pogrešanem malezijskem letalu.
Svojci potnikov na pogrešanem malezijskem letalu. FOTO: Reuters
8. marca 2014 je letalo MH370 letalske družbe Malaysia Airlines, ki je letelo iz Kuala Lumpurja v Peking z 239 potniki na krovu, nenadoma izginilo z radarjev. Tudi po skoraj treh letih intezivnega iskanja razbitin letala na morskem dnu pa preiskovalci niso bili uspešni.

Malezijski prometni minister je svojcem in javnosti sporočil, da največjo podvodno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo 26 držav, prekinjajo. Avstralski preiskovalci so prečesali 120 tisoč kvadratnih kilometrov dna na jugu Indijskega oceana, a brez uspeha, poroča The Guardian. "Danes je zadnje plovilo zapustilo iskalno območje. Kljub prizadevanjem in uporabi najsodobnejše tehnologije in znanosti letala na žalost nismo odkrili," so zapisali in dodali, da sicer še vedno niso obupali, da bi v prihodnosti letalo vendarle našli.

Že na srečanju prometnih ministrov Malezije, Avstralije in Kitajske julija lani so ugotavljali, da je verjetnost, da letalo najdejo prav na iskanem območju, vedno manjša.

Sicer pa so preiskovalci v zadnjem letu našli več kosov letalskih razbitin, a so le za tri kose, ki so jih našli na zahodnem delu Indijskega oceana, potrdili, da pripadajo pogrešanemu malezijskemu letalu.

Na letalu je bilo sicer 152 kitajskih državljanov in 50 iz Malezije, pa tudi potniki iz Avstralije, Kanade, Francije, Hongkonga, Indije, Indonezije, Irana, Nizozemske, Nove Zelandije, Rusije, Tajvana, Ukrajine in Združenih držav Amerike. O tem, kaj se je zgodilo z letalom, je sicer krožilo nekaj teorij, najverjetnejša pa naj bi bila, da je letalu zmanjkalo goriva.

 

V iskanju pogrešanega letala je sodelovalo 26 držav.
V iskanju pogrešanega letala je sodelovalo 26 držav. FOTO: Reuters

Svojci ogorčeni nad odločitvijo

Najtežje je seveda svojcem, saj je upanje, dokler je iskalna akcija trajala, še bilo. Ti so imeli že od vse od nesreče težave zaradi odsotnosti informacij, zaradi nezaupljivosti do oblasti pa so nekaj časa redno protestirali pred malezijsko ambasado v Pekingu.

Mož Cahndrike Sharma iz Indije, ki je bila na krovu izginulega letala, je za časnik The Guardian povedal: "Zadnja odločitev kaže na izdajstvo do družin in javnosti, saj so se oblasti obvezale, da bodo letalo našle."

Sorodniki potnikov izginulega letala so sporočili, da bi se moralo iskanje nadaljevati, češ da ne morejo dovoliti, da potniška letala izginejo brez sledi, odgovorne pa so pozvali, naj o odločitvi, da se iskalna akcija prekine, še enkrat premislijo.

Ena najdražjih iskalnih akcij na svetu

Iskalna akcija, v katero je bilo vključeno kar 26 držav, je do zdaj stala že več kot 126 milijonov evrov. Največji delež je prispevala Avstralija, medtem ko je Kitajska za opremo prispevala nekaj več kot 15 milijonov evrov.

Letalski proizvajalec Boeing je sicer z obsežnimi testi ugotovil, da je letalo na letu MH370, ko je ostalo brez goriva in je motorje zajel ogenj, izgubilo hitrost. To je povzročilo izgubo vzgona, nos letala se je spustil in letalo je strmo padlo proti oceanu. Ko je pridobilo na hitrosti, se je spet nekoliko dvignilo, nato pa se je ta cikel ponavljal, dokler ni letalo treščilo v vodo. Padalo naj bi s hitrostjo od 12.000 do 20.000 čevljev (3,7 do 6,1 kilometra) na minuto.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
17. 01. 2017 13.41
+1
Na območju izginotja letala je Tajski radar zaznal NLP, prav tako ga je videl nek Angleški pilot, NLP je bil velik 3 kilometre, ki je letalo obdal s poljem, da je izginilo iz zaznave zemeljskih radarjev. Pristanek letala so preprečili, ker je na njem bilo nevarno biološko orožje, zato da bi človeštvo obvarovali pred veliko uničevalno epidemijo. Let MH370 bi lahko postal najbolj uničujoč teroristični napad v zapisani zgodovini. Gre za črn scenarij zemeljske elite, oz. pripadnikov satanistične kabale, v povezavi z nam nenaklonjenih nezemljanov reptilov iz zvezdnega sistema Sirius-B. Na letalu je bilo zelo nevarno biološko orožje, virus v obliki belega prahu. Na Zemljo naj bi že v prejšnjih letih pripeljali iz omenjenega zvezdnega sistema, kot del trgovinske izmenjave med nezemljani in vlado ZDA, ter ga skrili v podzemni bazi na Filipinih. Tokrat so ga hoteli plačanci pretihotapiti v petih zabojnikih na poletu v Peking. Nekje na ozemlju Kitajske v podzemni bazi bi ga naj pričakali reptili iz sistema Sirius-B, bolj znani kot 'ljudje v črnem'. Iz te baze bi ga kasneje zapršili po vsem planetu. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nad morjem so to storili zato, ker tam ni bilo prisotnih drugih. Letalo s potniki so prenesli na matično ladjo, ki sicer spremlja dogajanje na BV, Siriji, Koreji, ... Letalo bodo bodo vrnili ob pravem času, kajti čakajo na naslednjo potezo zemeljske kabale. Potniki in posadka naj bi se vrnili živi in zdravi, a kdaj točno, o tem odloča andromedanski svet. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nam nenaklonjeni nezemljani naj bi imeli pripravljenih še nekaj podobnih scenarijev.
Ramzess
17. 01. 2017 13.42
+1
Kaj je pristalo v skrivni ameriški mornariški bazi Diego Garcia, ki je bila tajno oporišče za vodenje vojne proti Iraku in Afganistanu, in od koder želi kabala v prihodnje napasti Iran. V bazi je pristalo letalo Dvojček izginulega letala, ki je nosilo jedrsko bojno glavo, ... to letalo so poprej natovorili v tej bazi, kasneje se po nenačrtovanem dogodku nad morjem vrnilo vanjo. Obe sta bili na radarju vodeni in prijavljeni pod letom MH370. --------------------------------------------------------------------------------------- Po prevzemu-izmenjavi tovora, kar naj bi se zgodilo v zraku, naj bi kasneje prvo letalo odstranili s potniki vred, drugo z bojnim tovorom pa naj bi poletelo v Haag, kjer je 24. in 25. marca potekal Vrh o jedrskem varovanju, konferenca 53 držav, ki posedujejo jedrsko orožje, brez predstavnikov Kitajske, Rusije in Irana. Vse je bilo pripravljeno, da bi bili za teroristični napad krivi Iranci. Spomnite se na lažni scenarij 9/11, ko so zrušili dvojčka v NY. ----------------------------------------------------------------------------------------- A sredi akcije so zavezniki prvo letalo teleportirali, kar pomeni, da je šlo za nujno posredovanje. Drugo letalo, ki je letelo nekoliko za prvim je takoj obrnilo in se vrnilo v bazo Diego Garcia. To je obenem baza, iz katere je ameriška flota 11. marca 2011 povzročila veliko katastrofo v Fukušimi na Japonskem.
Ramzess
17. 01. 2017 13.43
+1
Različne teorije navajajo da gre za: poseg ameriške vojske s tajnim orožjem v opozorilo Ruskemu predsedniku Putinu, nenapovedano odprtje interdimezonalnega portala ali posledice le tega; padec oz. strmoglavljenje letala v morje zaradi domnevnega samomora pilota; umor na letalu prisotnih štirih znastvenikov, lastnikov patenta za nov revolucionarni semikonduktor, ki ga je naročil sam Jacob Rotschild zaradi pridobitve licence za dragoceni patent, ker je bil njegov avtor tudi na letalu ...Vse to le pravljične manipulacije, gre za številna zavajanja s strani elite oz. kabale. --------------------------------------------------------------------------------------- Skrivne sile, ki upravljajo ameriški vojaško-industrijski kompleks, bančni sistem Zveznih rezerv in vlade ključnih držav, - Kabala in Illuminati -, so s tem dejanjem morda poskušale doseči končni svetovni udar. K sreči jim ni uspelo, kaj če bi jim, bi se zagotovo začela tretja svetovna vojna.
Ramzess
17. 01. 2017 13.44
+1
Teorij je kar nekaj, ... tudi da letalo ki je pristalo ni bilo to letalo, ampak drugo, ki je letelo pod isto oznako, ... letalo s potniki ali drugo je nosilo smrtonosen tovor. Letalo s potniki je zajelo nezemljsko plovilo (ki ni ostalo neopaženo), hip zatem ko je letalo izginilo, iz opazovanih sistemov. Ker so jim prekrižali načrte za 3 sv. vojno baje, je drugo letalo pristalo na otoku, ljudje so videli to letalo. Potniki so baje še vedno živi, v stazisu, in čakajo, da jih bodo lahko vrnili. Da so telefoni potem še zvonili pa pomeni da signal seže tudi izven našega sveta, skozi portal. Na tak način namreč nezemljani vstopajo v naš svet, našo realnost.
Ramzess
17. 01. 2017 13.40
+1
Z izginotjem malezijskega letala MH370 je izginilo tudi 20 zaposlenih v ameriškem podjetju Freescale Semiconductor, ki so bili na tem letu, Štirje med njimi so bili solastniki patenta polprevodnikov 8.671.381 B1 za ARM mikrokrmilnik KL03, ter s tem povzročilo znanega trilijardera, sionista, bankirja in globalista Jacob-a Rothschild-a edinega lastnika patenta, ki mu omogoča dodatne tržne dobičke v milijardah (zlasti v obrambni industriji), kot tudi nadzor nad sistemi, na katere se sam patent (tj. polprevodnik) nanaša (tj. se tam nahaja). --------------------------------------------------------------------------------------------- Freescale Semiconductors je nedavno izdal do sedaj najmanjši ARM mikrokontroler KL03 za obrambne radarje, in to nedavno pred izginotjem malezijskega letala MH370.
Ramzess
17. 01. 2017 13.40
+1
Za žive ljudi bo to večna uganka.
Ramzess
17. 01. 2017 12.07
+1
Važno je da se zaključi z uradno resnico. Medtem ko prave ne bomo izvedeli, le ugibanja in teorije ostanejo.
1airbus
17. 01. 2017 11.04
+1
seveda,če bi bil človek vedež ne bi bil revež
Megaclite
17. 01. 2017 10.14
+1
Toliko denarja kot so zabili v iskanje, bi raje razdelili med svojce žrtev. Pa bi bila koza cela in volk sit.