Tujina

VIDEO: Preživeli nogometaš se zahvaljuje za podporo in sporoča: Dobro okrevam, kmalu bom doma

Bogota, 08. 12. 2016 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Rad bi vam povedal, da dobro okrevam in da bom kmalu doma v Braziliji. Zahvaljujem se vsem, ki mi vlivate moč, in hvala za vso pozornost, ki mi jo namenjate," je v videoposnetku, ki ga je objavila bolnišnica, v kateri se zdravi, dejal Alan Ruschel, brazilski nogometaš, ki je preživel letalsko nesrečo v Kolumbiji.

27-letni Alan Ruschel, nogometaš brazilskega nogometnega kluba Chapecoense in eden od šestih ljudi, ki so preživeli letalsko nesrečo v Kolumbiji, v kateri je sicer umrlo 71 ljudi, se je z videoposnetkom zahvalil ljudem po svetu, ki mu dajejo moč.

"Pozdravljeni ljudje v Braziliji in po svetu, ki spremljate moje okrevanje," je dejal v bolnišnični halji in s prevezo na nosu. "Rad bi vam povedal, da dobro okrevam in da bom kmalu doma v Braziliji. Zahvaljujem se vsem, ki mi vlivate moč, in hvala za vso pozornost, ki mi jo namenjate. Najlepša hvala."

Alan Ruschel pravi, da dobro okreva in bo kmalu doma.
Alan Ruschel pravi, da dobro okreva in bo kmalu doma. FOTO: APTN Video

Posnetek je v javnost posredovala kolumbijska bolnišnica San Vicente Fundacion de Rionegro, kjer se nogometaš zdravi po operaciji hrbtenice.

Ruschel je sicer tik pred letalsko nesrečo na družbenih omrežjih objavil fotografijo, na kateri nasmejan pozira z vratarjem Danilom. Ta je umrl tik po nesreči, na poti v bolnišnico. Druga dva preživela nogometaša sta vratar Jackson Follmann, ki so mu amputirali nogo, in branilec Helio Neto, ki je zaradi poškodb glave in pljuč še vedno na intenzivni negi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je znano, je bilo 28. novembra 22 nogometašev skupaj z 28 sodelavci ekipe, 22 novinarji in devetimi člani posadke na poti iz Santa Cruza na finalno tekmo pokala Copa Sudamerica v kolumbijski Medellin, kjer bi naslednji dan morali igrati proti ekipi Atletico Nacional. Po letalski nesreči, ki je pretresla svet, so nogometaši Atletica Nacionala s športno in humanitarno gesto organizatorje pozvali, naj za prvake brez boja razglasijo nogometaše Chapecoenseja, kar se je potem tudi zgodilo.

Ruschel na dan tragedije, ko so ga pripeljali v bolnišnico.
Ruschel na dan tragedije, ko so ga pripeljali v bolnišnico. FOTO: AP

Sicer pa preiskava letalske nesreče, ki se je najverjetneje zgodila, ker je letalu zmanjkalo goriva, teče naprej. Bolivijski policisti so v sredo aretirali generalnega direktorja letalske družbe LaMia Gustava Vargasa in še šest ljudi, med njimi sekretarja in mehanika družbe. Bolivijska vlada pa je razkrila, da je bil za pokojnim pilotom Miguelom Quirogo razpisan nalog za aretacijo, saj je ta pred dovoljenim rokom zapustil bolivijsko vojsko, kjer se je uril za pilota.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diavolo 666
08. 12. 2016 17.36
+13
Roko na srce. Vsak dan umirajo ljudje in vedno bodo umirali , ampak ta nesreča je pa bila šok . Danes je bila zopet prometna tragedija, kjer je v prometni nesreči umrlo 10 ruskih OTROK starih ki so se vračali iz tekmovanja v gimnastiki :( :( R.I.P
vladaricaumov
08. 12. 2016 17.08
+6
Zdej naj gre pa loto igrat.
LAC
08. 12. 2016 16.46
+24
O TEMU SE PA REČE SREČA!