Pri nas ekstremen mraz, v Avstraliji ekstremna vročina

Dele vzhodne Avstralije je zajel vročinski val. Temperature bodo krepko nad 40 stopinjami Celzija, ponekod se bodo povzpele nad 45 stopinj Celzija. Kurjenje v naravi je prepovedano, oblasti opozarjajo prebivalce, naj pazijo nase in druge, poročajo namreč o utopitvah malčkov v napihljivih bazenih.

Med tem ko v Evropi in Sloveniji ''zmrzujemo'', se v Avstraliji ''bojujejo'' s previsokimi temperaturami. 

Dele države je zajel vročinski val in ponekod so se temperature povzpele krepko nad 40 stopinj Celzija. Prebivalcem svetujejo, naj se soncu izogibajo, prav tako fizičnim naporom in naj pijejo dovolj vode, da se izognejo dehidraciji in drugim težavam, povezanim z visokimi temperaturami.

Visoke temperature so za naslednje dni predvidene za Queensland in Novi Južni Wales, termometri naj bi po napovedih kazali celo nad 45 stopinj Celzija. Območje, severno od Sydneyja, bo merilo nekoliko ''nižje'' temperature, kot pravijo njihovi meteorologi, se bodo temperature gibale okoli 41 stopinj Celzija. Nekaj osvežitve naj bi Avstralci dobili konec tedna, a že naslednji teden jih bo znova zajel vročinski val, navajajo njihovi vremenoslovci.

Povsod po državi je prepovedano kurjenje v naravi, saj bi se ti lahko hitro razširili, če uidejo izpod kontrole.

Utopitev malega dečka

Oblasti prebivalce pozivajo, naj bodo še posebej pozorni na malčke, ki se hladijo v bazenih ali v morju. Opozorilo so izdali, potem ko se je v napihljivem bazenu utopil dveletnik v Morayfieldu, severno od Brisbanea. Skoraj se je utopila tudi deklica v bazenu v kraju Varsity Lakes. Kot navajajo tuji mediji, je v stabilnem stanju.

Prav tako opozarjajo na živali, saj je policija že morala reševati psa iz zaprtega avtomobila. Opozorili so, da lahko pes pogine v avtomobilu, četudi je avtomobil v senci in z nekoliko spuščenimi stekli, saj se temperature v vozilih v zelo hitrem času povzpnejo tudi do 80 stopinj Celzija.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
macro 11.01.2017 17:32:41
kateri tuji mediji pišejo o skorajšnji utopitvi deklice? tuji mediji so tudi pisali, da se je pri nas lisica ujela v ledu pa poginila.
Več komentarjev