28-letni osumljenec želel z napadom na avtobus nogometne ekipe doseči znižanje vrednosti delnic

Nemško tožilstvo je sporočilo, da so prijeli osumljenca za napad na avtobus nogometašev v Dortmundu. Šlo naj bi za 28-letnega rusko-nemškega državljana. Motiv naj bi bil finančne narave. Bombo naj bi aktiviral iz hotelske sobe.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Eksplozija v Dortmundu - 1

Napad na avtobus nogometne ekipe Borussia Dortmund naj bi izvedel 28-letni nemško-ruski državljan. (Foto: AP)

Nemške oblasti so aretirale 28-letnega Sergeja V., ki ima rusko in nemško državljanstvo. Sumijo ga namreč, da je odgovoren za bombni napad na nogometno ekipo kluba Borussia Dortmund pred dobrim tednom.

"Obtoženca sumimo, da je 11. aprila izvedel napad na avtobus nogometnega kluba Borussia Dortmund. Obtožen bo poskusa umora, postavljanja eksploziva in hudih telesnih poškodb," je dejal nemški zvezni tožilec.

Napadalčev motiv finančen 

Moški je želel z napadom pridobiti finančno korist, saj je želel doseči znižanje vrednosti delnic kluba BVB, poročajo nemški mediji.

Kot so ugotovili v preiskavi, je moški, ki je bival v istem hotelu kot člani kluba pred tekmo, kupil na dan napada za 78.000 evrov opcij na paket delnic kluba. Pričakoval je več milijonski dobiček ob padcu vrednosti delnic.

Tožilec je potrdil, da so posebne enote moškega prijele na območju Tübingena. 28-letnika so že en teden imeli pod drobnogledom, poroča nemški Spiegel. Moški je 9. aprila najel sobo v zgornjem nadstropju hotela, zahteval pa je sobo s pogledom na cesto, kjer se je kasneje zgodil napad. Prav iz hotela pa naj bi z daljinskim upravljalnikom dva dni kasneje aktiviral bombo.

Poostrena varnost v Dortmundu

V Dortmundu so po napadu poostrili varnost. (Foto: AP)

V napadu na avtobus s tremi eksplozivnimi telesi, ki je bil z ekipo na poti na tekmo četrtfinala lige prvakov v Dortmundu med Borussio in Monacom, sta bili 11. aprila ranjeni dve osebi – nogometaš in policist, ki je na motorju spremljal avtobus. Tekma je bila nato preložena na naslednji dan.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 30
 
Jožajoža 21.04.2017 22:40:00
kaka blesava razlaga.
Več komentarjev