Tujina

Priznal umor deklice

Denver, 17. 08. 2006 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Vse kaže, da je rešen še en tragičen umor, ki je celo desetletje mučil Američane.

John Mark Karr med tiskovno konferenco v Bangkoku
John Mark Karr med tiskovno konferenco v Bangkoku FOTO: Reuters

Tajska policija je v sredo zvečer v Bangkoku aretirala 41-letnega Američana Johna Marka Karra, ki je zatem preiskovalcem priznal, da je decembra 1996 vlomil v hišo družine Ramsey v Koloradu in ubil šestletno punčko JonBenet, znano po nastopih na številnih lepotnih tekmovanjih. "Karr je priznal, da JonBenet ni ubil namerno. Osumljenec je zatrdil, da je šlo za nesrečo," je povedal predstavnik tajske policije Suwat Tumrongsiskul.

Umorjena JonBenet Ramsey je nastopala na številnih lepotnih tekmovanjih
Umorjena JonBenet Ramsey je nastopala na številnih lepotnih tekmovanjih FOTO:

"Dejal je, da je bil zaljubljen v deklico in da jo je na dan, ko se je zgodil incident, šel obiskat na dom," je še povedal Tumrongsiskul. Po njegovih besedah so osumljenca aretirali na zahtevo ZDA, zato ga bodo v prihodnjih dneh izročili ameriškim oblastem. Karr naj bi na Tajsko pripotoval na začetku junija iz Malezije in je iskal delo kot učitelj.
To je prva aretacija v zvezi z umorom "lepotne princeske" JonBenet Ramsey, ki je bil v ZDA deležen velike medijske pozornosti. Nekaj časa sta bila osumljena tudi starša John in Patsy Ramsey, ki sta trdila, da je šlo za vlomilca, ki je za sabo pustil pisno zahtevo za odkupnino.

Starša umorjene deklice sta bila dolgo glavna osumljenca
Starša umorjene deklice sta bila dolgo glavna osumljenca FOTO: Reuters

26. decembra 1996 je oče odkril truplo svoje hčerke v kleti razkošnega doma v kraju Boulder v Koloradu. Deklica je bila pretepena in zadavljena. Obdukcija je pokazala, da bi deklica lahko bila tudi spolno zlorabljena. Preiskava je trajala, menjavali so se preiskovalci in tožilci, potekala je medijska vojna in drama je doživela enega od vrhuncev 24. junija letos, ko je dekličina mati Patsy Ramsey umrla za rakom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.