Tujina

Pusićeva se bo prvič slišala z Erjavčevo zamenjavo

Zagreb, 19. 02. 2013 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić se bo po telefonu prvič slišala s slovenskim državnim sekretarjem Tonetom Kajzerjem, ki ga je premier Janez Janša poslal v "igro" namesto Karla Erjavca. Pusićeva meni, da sta strani zelo blizu dogovora glede Ljubljanske banke.

Vesna Pusić se glede Ljubljanske banke ne more več pogovarjati z Erjavcem.
Vesna Pusić se glede Ljubljanske banke ne more več pogovarjati z Erjavcem. FOTO: Aljoša Kravanja

Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je napovedala, da se bo danes prvič po telefonu slišala s slovenskim državnim sekretarjem Tonetom Kajzerjem, ki ga je predsednik slovenske vlade Janez Janša pooblastil za pogajanja o Ljubljanski banki namesto zunanjega ministra Karla Erjavca.

"Res je, da smo zelo blizu končnega dogovora, na tej poti pa smo že izmenjali različne ideje in jih modificirali, da bi dosegli kompromis,'' je povedala Pusićeva in dodala, da upa na čim hitrejši dogovor o sklepnem oblikovanju rešitve. Po njenih besedah je naslednji korak le še, da rešitev pregledata še oba premierja in jo podpišeta, če se bosta z njo strinjala. Kot je dodala, sta premierja Janez Janša in Zoran Milanović v pogajanja vključena od samega začetka.

Po njenih besedah je Kajzer namesto Erjavca edina sprememba, ko gre za kontinuiteto dosedanjih dogovorov s slovenske strani. "Mi na to spremembo ne vplivamo niti se ne moremo vmešavati. Ko gre za vsebino, smo na pragu dogovora," je sklenila Pusićeva.

Za danes je bilo sicer predvideno srečanje Pusićeve in Erjavca v Zagrebu, ki je odpadlo po Janševi odločitvi o imenovanju Kajzerja. Po današnjem telefonskem pogovoru Pusićeve in Kajzerja naj bi bilo znano, kdaj bo prišlo do njunega srečanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jagoda02
20. 02. 2013 10.35
+2
No bo pa na sprehode hodil pa dobro plačo vlekel.
olyca
20. 02. 2013 09.11
+2
Za NLB in mejo mi je popolnoma vseeno, pa tudi če je do Karavank, Hrvati so nekaj politikov že dali na hladno, tako da bi se vsaj začela čistina akcija v politiki !!!!!!!!!!!!!!!
KiKiRiKiMiGa
19. 02. 2013 16.44
+6
Erjavec ali kdorkoli drugi tukaj sploh ni pomemben...Vlada in vsa ostala mineštra in priskledniki morajo dol/stran za VEDNO!!!!
antonino
19. 02. 2013 16.24
+1
jaz pa sem le mislil, da bo rupelj namesto kahla.
cvekalo
19. 02. 2013 15.41
+1
A to je ta višji nivo