Slovenija
Oglas

Redefinicija športne limuzine: Novi Jaguar XE

Ljubljana, 31. 08. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jaguar: že sto let emblem angleške elegance in prefinjenih jeklenih oblin je hkrati pojem prestiža in neustavljive moči, do nedavnega pa tudi cenovni sinonim za redke izbrance.

Jaguar XE - 4
Jaguar XE - 4 FOTO: Jaguar XE

Novi časi

Pri Jaguarju so se v zadnjih letih s serijo uspešnih strateških odločitev usmerili tudi na tiste, ki si želite pravi športni, a hkrati luksuzni avtomobil, vozilo za nedvoumno in absolutno distinkcijo od povsod prisotne konkurence nemških premium znamk, vozilo, ki brez kompromisov obvladuje cesto, a zanj bodoči lastniki (še) niste pripravljeni odšteti 100 in več evrskih tisočakov. V ta namen je na izjemnem aluminijastem podvozju, ki bi ga brez težav lahko umestili segment ali dva višje, zgrajen nov razred športnikov, katerega znanilec je prav novi Jaguar XE. In skoraj neverjetno dejstvo - ljubiteljem luksuzne športne elegance je XE na voljo že za dobrih 39 tisočakov!

Gentleman na cesti, jaguar v srcu

Jaguar XE - 2
Jaguar XE - 2 FOTO: Jaguar XE

Če Jaguar pri čem ne skopari ali dela kompromisov, sta to moč in lega cesti. Inženirji tovarne v angleškem Coventryju so si pri zasnovi motorjev družine Ingenium, ki utripajo v novem XE-ju, zadali misijo združiti silovito moč z ekološko porabo. In bili pri tem nadvse uspešni: že njihov vstopni dvolitrski turbodizel poseduje impresivnih 163 ''konjičev'' in to ob povprečni porabi zgolj 3,1 l na 100 kilometrov ter izpustu zgolj 99g/km CO2. A brez skrbi – za najzahtevnejše je še vedno na voljo trilitrski šestvaljnik, ki razvija brutalnih 340 KM. V novega XE-ja so pri Jaguarju vgradil vrhunsko aluminijasto karoserijo s skoraj idealno porazdelitvijo mase (51/49), ki zagotavlja uravnoteženo vodljivost tudi med ekstremnim priganjanjem, hkrati pa nudi nenadkriljivo udobje. Za piko na i pa pretanjen elektronski nadzor odzivnost krmilnega in pogonskega sistema izjemno uspešno prilagaja vsem razmeram na cestišču - mokri travi, grušču ali spolzkemu asfaltu.

V kakršnihkoli voznih razmerah je novi Jaguar XE privlačna mačka pripravljena na takojšen skok in ki je z naskokom boljša od večine predstavnikov v svojem razredu. Uvaja inovacije, ki bodo sčasoma postale stalnica vsega Jaguarjevega voznega parka!

Jaguar XE - 5
Jaguar XE - 5 FOTO: Jaguar XE

In ja, tudi XE se prilega Bondovim lepoticam, čeprav, resnici na ljubo, še toliko bolj kreativnemu duhu novodobnega podjetniškega Bonda. Športna limuzina, idealna za drzno, aktivno življenje tistega, ki stremi po 'nekaj več' in za katerega je vsaka ovira le stopnica do uspeha. Izvenserijska lepota Jaguarja XE spremeni premagovanje življenjskih izzivov v čistokrvni užitek elegance in sloga. XE je zares impresiven v vseh pogledih.

Zakaj ga torej ne bi imeli? Čisto svojega, edinstvenega: Jaguarja.
Oglejte si spodnji video in si priznajte, da so vas zasrbeli prsti!

Več o novem XE-ju na http://jaguarslovenija.si/xe-pregled

Jaguar XE - 3
Jaguar XE - 3 FOTO: Jaguar XE
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3