Tujina

Salvador stresel močan potres, najmanj ena oseba umrla

San Salvador, 14. 10. 2014 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potres z magnitudo 7,3 je imel žarišče približno 170 kilometrov jugovzhodno od prestolnice San Salvador v globini 70 kilometrov. Potres so čutili tudi v sosednjih Gvatemali, Nikaragvi, Kostariki in Hondurasu.

Pripadnik Rdečega križa v Salvadorju spremlja razmere na terenu.
Pripadnik Rdečega križa v Salvadorju spremlja razmere na terenu. FOTO: Reuters
Potres so čutili tudi v sosednjih Gvatemali, Nikaragvi, Kostariki in Hondurasu. Kostariko je nekaj trenutkov kasneje stresel tudi popotresni sunek z magnitudo 5,3.

Tihomorsko obalo srednjeameriške države Salvador je danes stresel močan potresni sunek z magnitudo 7,3, ki je zahteval najmanj eno smrtno žrtev. Oblasti so najprej izdale tudi opozorilo pred cunamijem, a so ga medtem že preklicale.

Kot je sporočil ameriški seizmološki center USGS, je imel potres žarišče kakih 170 kilometrov jugovzhodno od prestolnice San Salvador v globini 70 kilometrov. Sprva so magnitudo sicer ocenili za desetinko višje, a so jo nato popravili.

Župan: Na moškega je padel električni steber

Podatkov o obsegu škode zaenkrat še ni, je pa župan mesta San Miguel, ki leži kakih 135 kilometrov vzhodno od San Salvadorja, potrdil, da je potres zahteval najmanj eno smrtno žrtev. Nekega moškega je ubil električni steber, ki se je porušil. Na širšem območju države je sicer zmanjkalo elektrike.

Potres so čutili tudi v Nikaragvi. Zaradi nevarnosti cunamijev so se prebivalci obalnih območij zatekli v evakuacijske centre.
Potres so čutili tudi v Nikaragvi. Zaradi nevarnosti cunamijev so se prebivalci obalnih območij zatekli v evakuacijske centre. FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
14. 10. 2014 10.57
Električni steber? Ja kaj pa to, ... morda tista reč, ki ji pri nas rečemo drog za električne žice, oz. kandelaber.