Tujina

Sanader verjame v slovensko podporo

Budimpešta, 08. 04. 2008 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Slovenija bo med državami, ki bodo najbolj podpirale vstop Hrvaške v EU,“ je prepričan hrvaški premier Sanader.

Hrvaškega premierja so med enodnevnim obiskom na Madžarskem spraševali tudi o odnosih s Slovenijo.
Hrvaškega premierja so med enodnevnim obiskom na Madžarskem spraševali tudi o odnosih s Slovenijo. FOTO: Reuters
Janša je dejal, da ne izključuje možnosti referenduma, na akterem bi Slovenci odločali o podpori Hrvaškemu vstopu v EU, če do takrat ne bodo rešena mejna vprašanja.

S temi besedami je hrvaški premier Ivo Sanader odgovoril na vprašanje novinarjev, kako komentira besede svojega slovenskega kolega Janeza Janše, da utegne Slovenija pripraviti referendum o vstopu Hrvaške v Evropsko unijo. Janša je to dejal sinoči v pogovoru na nacionalni televiziji.

"Prepričan sem, da lahko takšno odločitev postavimo v kontekst bližajoče se predvolilne kampanje v Sloveniji,“ je dejal. Spomnil je, da je Slovenija podprla tako vstop Hrvaške v EU kot tudi v Nato.

Manj pa je bil do naše države prizanesljiv hrvaški predsednik Stipe Mesić. Včeraj je namreč v pogovoru za Hrvaški radio dejal, da Slovenija že nekaj časa zadržuje odpiranje dveh poglavij v pogajanjih Hrvaške z EU, zaradi česar Hrvaška ne more s polnim korakom naprej.

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogo27
02. 05. 2008 21.17
sta se že zmenila stara prijatelja. par miljončkov janši v žep jorasa pa za par let v zapor in problem rešen!!! Kaj oni mislio da smo mi moroni? tak se pa nebomo šli.
Vprašanje je zakaj je tale Ustaš Sanadar tako prepričan za Slovensko podporo.Ne samo da je treba referendum ampak bo zgleda potrebno narediti demonstracije ter vreči dol vlado z Janšem prvim saj ustašem dajejo podporo.Ma kakšna Eu za indijance ustaške naj ostanejo pri svoji svinjariji kot jo imajo tam da ne bodo še hodili sem delat nesnage.
massa85
09. 04. 2008 19.38
OJ HRVATSKA MATI NEMOJ TUGOVATI OJ HRVATSKA MATI NEMOJ TUGOVATI ZOOOOVI SAMO ZOOOOOVI SVI CE SOKOLOVI ZATE ZIVOT DATI...... POZDRAV SVIM PRIJATELJIMA U SLOVENIJI!!!! JOS MALO PA MORE KUPANJE ZEZANJE I ZABAVA! KOMAJ CAKAM DA PRIDU PRELEPE URSKE I MOJCE... A MOJI DRAGI SUSJEDI DOBRO STE PRISL I VI KOLIKO VEM VAS NASE PUNCE OBOZAVAJU PA VI STE EVROPA!!!! VI STE NAM VIZUM ZA BOLJSE ZIVLJENJE ! A ZA VSE ONE ZAKOMPLEKSIRANCE I NADUTEZE BOLJE DA OSTAJETE DOMA I KURCA KOZU NATOCATE U PORTOROZU!!!! POZDRAV VSEM PRIJATELJEM IZ LEPE NASE HRVASKE
vinadap
09. 04. 2008 15.41
Dedy - Poglej danes na Dnevnik.hr,minister HR Jandrokovič pri Olli Rehnu. Jandrokovič je dejal Rehnu,da letos odpirajo še dva poglavja,pa vpraša Olli Jandrokoviča,katera so to,pa ni vedel odgovoriti,no in to je to,tista " ubacićemo u peto ",hitreje govorijo,kakor pa kaj dobrega naredijo. Vse se vrača,vse se plača,naj kar bodo naduti,najhujše šele pride.
wejca@yahoo.com
09. 04. 2008 14.16
saneder ti qr sanej.. takih nadutežow slovencelni ne prenašajo dobr.
vinadap
09. 04. 2008 13.16
Dedy - tudi jaz sem bral,pa se temu lahko samo nasmejem,ker je jasno,da take stvari pišejo samo hrvaški debili.S strani EU smo bili pohvaljeni za uspešno predsedovanje,in zaenkrat bom poslušal kaj govorijo o Sloveniji v Bruslju in ne na Hrvaškem. Po celi Hrvaški se že govori,da,ko nastopijo z predsedovanjem Francozi,bodo Hrvatje po " hitrem " postopku sprejeti v EU.Človek se temu lahko samo smeje,kakšne narcisoidne ideje imajo Hrvatje,- " sve na brzo,lako ćemo mi,nema problema."
shoja59
09. 04. 2008 13.12
Sanader in Mesič krojita vrh slovenske politike tako neumno ,ko da smo banana republika.
vinadap
09. 04. 2008 12.56
Preden bo Hrvaška stopila v EU,se mora zavedati,da bo morala urediti vse mejne probleme tako s Slovenijo,kakor tudi s Srbijo.BiH IN Črno goro.
Kofetar 1
09. 04. 2008 12.44
Včerajšni komentar nam pove vse. Slovenija naj se sprdava, saj ji ostaja samo še dva meseca predsedovanja EU. JASNO SO NAM DALI VEDETI
robinud@volja.net
09. 04. 2008 11.56
EU ne zanimajo neke vaške zdrahe. Če Hrvaška izploni 95% pogojev, gre not. Pika. Pa če se eni vročeglavci na trepalnice mečejo.
preprostež
09. 04. 2008 11.55
Žal vi ne predstavljate Slovenije. Ste samo glasna manjščina, ki je v sramoto narodu.
pravicen
09. 04. 2008 11.06
Samo.Jst težava je v tem da hrvati ne držijo za jajčka samo ene opcije ampak več ali manj vse oz posameznike iz vseh opcij
Samo.Jst
09. 04. 2008 10.36
@ Hinko... delno se strinjam s tabo, vendar pred JJ-jem je bilo par ljudi, ki prav tako niso naredili nič oz. so v ozadju v pravih letih izvajali takšne in drugačne mahinacije... En od njih je že dva metra pod površjem in če je njegov podpis na določenih HR/SLO papirjih, ki naše riti držijo že leta in leta v kotu s poveznjeno glavo, bodi siguren da do jeseni bodo prileteli na dan... Nisem JJ pristaš, da ne bo kakšne pomote... vendar kmečka logika mi nakazuje takšno smer. Tako da fantje, SD... Kučan pa člani ex LDS-a, Rop in drugi, ki se danes veselo bohotijo v ozadju največje opozicijske stranke, mislim da jim je na poti hladen tuš...
hinko.murovec@siol.net
09. 04. 2008 09.28
Sanader ve za razliko od JJ kaj govori in ima za svoje izjave trdno podlago v dokumentaciji, ki je za JJ in še par tipov zraven njega živa nočna mora. Janša nima in nikoli ne bo imel jajc za odkrit spopad z Sanaderjem. Eno je bilo manipuliranje v času osamosvajanja, ko mu ni bilo potrebno drugega kot igrati žrtev prejšnjega režima, malo iz ozadja grozit agresorju in zraven veselo " kšeftat " . Seveda je ob delu takratne aktualne politike, ki je znala na našo srečo zadevo izpeljat za nas ugodno, imel čas tudi lepo počistit za sabo celotno tržnico , saj je imel precej zvestih pomočnikov in jih še ima. Problem je Sanader in nasploh Hrvati, ki so znali prihranit potrebne dokumente . Takrat so visoko ceno plačevali Hrvatje in Bosna , danes JJ plačuje z slovenskim ozemljem in vladnim molkom obresti za nazaj. Narobe je le, da bo tudi to JJ mahinacijo plačal Slovenski narod ne pa povzročitelji. LP
kriss714@amis.net
08. 04. 2008 21.35
Kar naj verjame. Če bi bil referendum, so mrzli.
srpko
08. 04. 2008 21.30
"Sanader verjame v slo podporo". SANADER SE ZELO ZELO ZELO MOTI.
veckasno
08. 04. 2008 20.21
hrvaška bo v Evropi prek, ko slej in nas bo prehitela na vseh področjih po levi in po desni. Zakaj bo tako ? Ker slovenceljni smo ene navadne, popipane kure.
blinkboy@email.si
08. 04. 2008 19.17
resno upam da se slovenija nebo kar pustila in bo razčistila vse mejne probleme preden lahko podpre hrvate...ki si tako želijo iti v evropo:D
Pirhster
08. 04. 2008 19.05
Da se mene vpraša, Hrvaška nikoli ne bi okusila Evrope.
Miha1112
08. 04. 2008 18.59
hmm jst osebno pa še veliko ljudi s istim mišljenjem NE podpiramo hrvaške za ustop u EU. naši politiki pa kjub vsem incidentom vseeno "podpirajo" vstop hrvaške v EU. mislim pa, da bo Slovenija in EU potegnila na plano vse zapisnike incidentov, ki so se dogajali ob meji s hrvaško, potem pa se bo postopek zelo zavlekel. ne vem kako lahko hrvati na registerskih tablicah na avtomobilih imajo EU če sploh še niso v EU. navadni primitivci so :)