Slovenija
Oglas

Se veselite snega?

Ljubljana, 04. 01. 2016 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

To zimo boste veliko lažje premagovali težave s snegom, saj vam Husqvarna ponuja celotno paleto snežnih frez, zasnovano za lahko in učinkovito odstranjevanje snega. Asortiman se razteza vse od majhnih in kompaktnih frez za občasno uporabo, do visoko zmogljivih snežnih frez za zahtevna dela, ki predstavljajo večji izziv pri čiščenju snega.

Gre torej za skupek strojev, s katerimi je moč zagotoviti učinkovite rezultate pri kakršnem koli delu – pa naj gre za zahtevno vsakodnevno čiščenje snega ali zgolj za občasnih 10 minut čiščenja dovoza.

Husquarna - 5
Husquarna - 5 FOTO: Husquarna

Asortiman snežnih frez Husqvarna sestavljajo tri različne serije – serija 100 z enostopenjskim motorjem za lažja dela v svežem snegu, serija 200 z dvostopenjskimi modeli za srednje težka opravila v vseh snežnih razmerah, in zmogljiva serija 300 z dvostopenjskim, visoko zmogljivim motorjem za redno uporabo in zahtevno čiščenja snega ne glede na razmere.

Snežne freze so opremljene z različnimi novimi funkcijami, ki olajšajo rokovanje, povečujejo udobje in izboljšujejo vzdržljivost in moč. In kar je še najbolj pomembno, vsi modeli so gnani z lastnimi motorji Husqvarna.

Serija 100 – enostavno skladiščenje in upravljanje

Husquarna - 2
Husquarna - 2 FOTO: Husquarna

Ti stroji so primarno namenjeni uporabi lastnikov hiš za občasno uporabo pri čiščenju novo zapadlega snega (5-20 cm) s trdih, ravnih in ozkih poti in garažnih dovozov.

Njena kompaktnost in ergonomska oblika naredite serijo 100 udobno za uporabo in enostavno za shranjevanje in transport. Gumijast polž ima nova, bolj zaokrožena večplastna rezila, ki zaradi takojšnjega stika s podlago, poskrbijo za še učinkovitejšo čiščenje in nežnejšo obdelavo tlakovanih in drugih trdih površin. To pomeni, da je freza primerna tudi za uporabo na lesenih površinah brez povzročitve poškodb ali prask. Vsi modeli serije 100 so opremljeni z gumbom za električni zagon za lažji zagon stroja v vseh vremenskih pogojih.

Glavne lastnosti snežnih frez Husqvarna serije 100:

- Električni zagon
- Gumijast polž
- Ergonomski ročaj
- Nastavitev izmeta
- Kompaktno shranjevanje
- Motor Husqvarna

Serija 200 – visoka zmogljivost in nemoteno delovanje

Husquarna - 4
Husquarna - 4 FOTO: Husquarna

Stroji v tej seriji nudijo večjo zmogljivost izmeta in se z lahkoto spopadejo z novo zapadlim ali starim snegom do višine 30 cm. Asortiman te serije je namenjen domačim uporabnikom, ki potrebujejo zmogljiv stroj za čiščenje večjih količin snega z večjih in daljših garažnih dovozov in poti, ne glede na tip površine.

Serija 200 razpolaga z gretimi ročaji, kot standardno funkcijo ter z ročaji in elementi za upravljanje, ki so zasnovani tako, da nudijo kar največje udobje in uporabnost pri delu. Opemljena je z dvostopenjskim sistemom, kjer rezalni valj zajema sneg v ohišje, ventilator pa ga nato preko korita izpihuje na plano – zagotavlja učinkovito in visoko zmožnost izmeta snega.

Osredotočenost pri zasnovi modelov serije 200 je bila na ergonomiji in udobju. Eden od primerov je ročaj, ki je po višini nastavljiv kar v štirih stopnjah. Drug je frikcijski menjalnik, ki omogoča prilagoditev hitrosti glede na potrebe uporabnika in snežne razmere. Nekateri modeli so opremljeni tudi s servo krmiljenjem, ki pripomore k večji okretnosti in omogoča obrat do 180º. Vsi modeli pa so opremljeni tudi z LED žarometi za boljšo vidljivost v temnih pogojih.

Glavne lastnosti snežnih frez Husqvarna serije 200:

- Električni zagon
- Nastavljiv ročaj
- LED žarometi
- Pnevmatike z grobim profilom
- Dvo-stopenjski sistem
- Servo krmiljenje
- Ogrevani ročaji
- Nastavljiv izmet
- Motorji Husqvarna
- Frikcijski menjalnik

Husquarna - 3
Husquarna - 3 FOTO: Husquarna
Husquarna - 6
Husquarna - 6 FOTO: Husquarna

Serija teh strojev, je bila razvita za najzajtevnejše in profesionalne uporabnike, ki potrebujejo resnično zmogljive, robustne in vzdržljive snežne freze, ki so vedno pripravljene za najtežje čiščenje snega ne glede na zahtevnost vremenskih razmer. Asortiman vključuje obe vsti modelov, s kolesnim in goseničnim pogonskim sistemom. Slednji se lahko uporabljajo v vseh snežnih razmerah in za čiščenje ogromnih površin sveže zapadlega ali starega snega vse do višine 60 cm. 

Serija 300 je opremljena z vzdržljivim in zanesljivim hidrostatičnim menjalnikom z variabilnim nastavljanjem hitrosti naprej ali nazaj. Funkcija, ki olajša nastavitev hitrosti glede na snežne razmere in potrebe uporabnika. Servo krmiljenje, rezilo za snežne meteže in LED žarometi so druge lastnosti, ki izboljšajo varnost in učinkovitost.

Celotna serija 300 je zgrajena iz heavy-duty odpornih komponent. Na primer, vsi modeli so opremljeni z novim trpežnim Husqvarna ohišjem polža z zaprtimi krogličnimi ležaji, litoželeznim rezalnim valjem in novim ohišjem prenosa rezalnega valja.

Takšne lastnosti zagotavljajo seriji 300 stabilno, robustno delovanje brez vibracij in maksimalno vzdržljivost v vseh pogojih.

Glavne lastnosti snežnih frez Husqvarna serije 300:

- Električni zagon
- Dvo-stopenjski sistem
- Nastavljiva globina
- Kolesni ali gosenični pogonski sistem
- Nastavljiv izmet
- Rezilo za snežne meteže
- LED žarometi
- Hidrostatični menjalnik
- Servo krmiljenje
- Motorji Husqvarna

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1