Tujina

FOTO: Nizozemski strokovnjaki: v Harkov prispelo le 200 trupel. Kje so ostala, ne vedo

Doneck, 22. 07. 2014 06.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Predstavniki malezijske vlade imajo v rokah črni skrinjici sestreljenega potniškega letala Malaysia Airlines. Trupla so v vojaški tovarni v Harkovu prevzeli nizozemski strokovnjaki. Ti pravijo, da so prevzeli le 200 trupel. Kje so ostala, ne vedo.

Vodja proruskih separatistov v ukrajinskem Donecku Aleksander Borodaj je v ponedeljek ponoči predal črni skrinjici s sestreljenega potniškega letala Malaysia Airlines predstavnikom malezijske vlade. Borodaj je ob tem še razglasil deset kilometrov široko območje premirja okrog razbitin letala na vzhodu Ukrajine.

Sicer pa je vlak s hladilnimi vagoni, v katerih so trupla žrtev, že prispel v Harkov, odkoder bodo trupla prepeljali v Amsterdam. V vojaški tovarni v Harkovu so jih prevzeli nizozemski strokovnjaki in opravili prvi pregled, nato pa jih bodo predvidoma v sredo začeli voziti naprej na Nizozemsko, kjer bodo opravili identifikacijo žrtev. Iz Amsterdama bodo nato mrtve vrnili njihovim svojcem po vsem svetu. Med 298 žrtvami strmoglavljenja je največ, kar 193 Nizozemcev. Nizozemski strokovnjaki pa pravijo, da so prevzeli le 200 trupel. Kje se nahajajo ostala, ne vedo, poroča Washington Post.

Nizozemski premier Mark Rutte je v ponedeljek zvečer, ko je bil vlak že na poti, sporočil, da so trupla žrtev v kar dobrem stanju in da poročila o tem, da separatisti z njimi zelo malomarno ravnajo – med drugim naj bi jih sprva pustili ležati kar na vročem soncu – očitno le niso bila povsem resnična. Je pa dodal, da bi lahko identifikacija žrtev potekala tudi več mesecev. Takoj ko bodo neko žrtev identificirali, bodo s tem najprej seznanili njene svojce "in nikogar drugega", je zatrdil premier.

Danes je Rutte pojasnil, da bo prvo letalo s trupli na krovu iz Harkova proti mestu Eindhoven na jugu Nizozemske poletelo že v sredo, takoj ko bodo prve žrtve pripravljene za prevoz. Iz Eindhovna bodo nato trupla prepeljali v kakih 100 kilometrov oddaljeno vojašnico Kaporaal van Oudheusden v Hilversumu.

Vlak v Harkovu.
Vlak v Harkovu. FOTO: Reuters

Medsebojna obtoževanja

Let Malaysia Airlines 17 na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur se je v četrtek zrušil na vzhodu Ukrajine pod nadzorom proruskih upornikov. Nihče ne zanika, da je bilo letalo sestreljeno, Rusija pa je v ponedeljek prišla na dan z namigom, da se je v času sestrelitve v bližini nahajalo ukrajinsko lovsko letalo. Borodaj, ki se je razglasil za premierja Ljudske republike Doneck, je za CNN dejal, da je letalo sestrelila Ukrajina z raketo zemlja-zrak ali pa kot namiguje Rusija z lovskim letalom.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je v pogovoru za CNN obtožbe zavrnil in dejal, da je tragedija enaka terorističnim napadom na ZDA 11. septembra 2001 ali bombnemu napadu na PanAmovo letalo, ki se je leta 1988 zrušilo nad škotskim Lockerbijem. Ukrajinskih vojaških letal nad območjem ni bilo, prav tako ni bilo raketnih sistemov, je zatrdil Porošenko in dodal, da so letala tam doslej sestreljevali le separatisti.

Washington Post poroča, da so ukrajinski obveščevalci 12 ur po sestrelitvi opazili premik treh raketnih sistemov zemlja-zrak iz območja pod nadzorom upornikov čez mejo v Rusijo. Ameriška veleposlanica pri ZN Samantha Power pa je bila, po soglasni potrditvi resolucije z zahtevo po neoviranem dostopu mednarodnih preiskovalcev do prizorišča zrušitve letala v Varnostnem svetu ZN, ponovno ostra do Rusije.

Izrazila je ogorčenje, da je za dostop do kraja tragedije, kjer so zadnje dni hodili oboroženi huligani in odnašali dokaze, potrebna resolucija Varnostnega sveta. "Rusija zna biti zelo glasna, vendar pa tokrat nismo slišali ogorčenja iz Moskve. V petek so Rusi trdili, da je za tragedijo kriva ukrajinska kontrola letenja, danes trdijo, da je Ukrajina sestrelila letalo, čeprav je raketa prišla z območja pod nadzorom separatistov," je dejala.

"Če Rusija res verjame, da je kriva Ukrajina, potem bi moral predsednik Vladimir Putin zelo jasno naročiti separatistom naj za vsako ceno varujejo dokaze. Nizozemci so danes dobili dostop do kraja in separatisti želijo to prikazati kot dokaz odprtosti, kar pa ni dovolj. Potreben je takojšen in popoln dostop," je v ponedeljek zapisala Powerova.

Vladimir Putin
Vladimir Putin FOTO: Reuters

Putin: Pritisnili bomo na separatiste, a tudi Zahod mora na Kijev

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes zatrdil, da bo Rusija izkoristila vpliv, ki ga ima na separatiste na vzhodu Ukrajine, da bodo omogočili preiskavo o strmoglavljenju malezijskega letala. "Od nas zahtevajo, da izkoristimo svoj vpliv na separatiste na jugovzhodu Ukrajine. Seveda bomo naredili vse, kar je v naši moči, a to ni niti približno dovolj," je na srečanju z vojaškim in obrambnim vrhom dejal Putin. Kot je nadaljeval, je treba obenem tudi Kijev pozvati, "naj spoštujejo temeljne norme dostojanstva in vsaj za kratek čas razglasi prekinitev ognja".

Kot je ponovno zatrdil, bo Rusija naredila vse, da bodo izvedli "veljavno, celovito, temeljito in pregledno" preiskavo tragičnega dogodka, piše francoska tiskovna agencija AFP. Obtožb Zahoda, da Rusija oborožuje separatiste na vzhodu Ukrajine, ki jih je Putin v preteklosti redno zavračal, tokrat ni komentiral.

Predaja črnih skrinjic malezijskega letala.
Predaja črnih skrinjic malezijskega letala. FOTO: Reuters

Od Rusije bodo zahtevali takojšnje in popolno sodelovanje

Zunanji ministri EU bodo od Rusije zahtevali popolno in takojšnje sodelovanje v povezavi s četrtkovim strmoglavljenjem letala MH17 malezijske družbe na vzhodu Ukrajine, sicer pa napovedali zaostritev sankcij v prihodnjih dneh, je danes v Bruslju dejal nizozemski veleposlanik pri EU Pieter De Gooijer.

Ta tragični dogodek po njegovih besedah popolnoma spreminja razmere in terja konkretne ukrepe. Veleposlanik je opozoril tudi na nedostojnost pri ravnanju s posmrtnimi ostanki po strmoglavljenju letala; mnoga trupla so namreč oropali.

Da je četrtkovo strmoglavljenje letala "dramatično spremenilo razmere", je ob robu zasedanja opozorila tudi hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić, ki je prav tako izpostavila odgovornost Rusije, ker ni preprečila ropanja trupel.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (544)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ales alless
23. 07. 2014 21.03
Alexander Khodakovsky komandir voskov bataljona(pro rusi) je priznal da so bli v lasti BUK sistema ki bi naj prihajal iz rusije kam se je tudi hitro vrnil in je bil postalvjen na mestu kjer bi naj bla izstreljena raketa... v glavnem ja rusija je še dalje nedolžna... Na vkontakte pa se pojavljajo slike od ruskih vojakov ko se hvalijo kak so celo noč streljali z artilerijo na ukrajinsko stran...
Ate_ist
23. 07. 2014 06.28
+1
Amerikanci priznali da nimajo dokaza da bi letalo sestrelili Rusi
lolipoly
23. 07. 2014 08.15
-1
Saj nihce ni blemal Ruse, ampak proruske odpornike , pijance z puskami in raketami !
Terezinka
23. 07. 2014 14.29
A so pijanci samo zato, ker so se ti zdeli na posnetku prikazani pijani? M;e res zanima kako trezen bi ti pobiral ostanke mrtvecev po polju v temperaturi čez 30%. Prav nič ne dvomim v to, da so popili šilce vodke ob tem delu. Najlažje je pljuvati po tistih, ki jih nihče ne brani.
Bruhalnica24
23. 07. 2014 06.22
+3
Amerika je tudi imela dokaze o Iraškem orožju, še pomnimo to laž ne..
Bruhalnica24
23. 07. 2014 06.21
-1
Vse zelo smrdi po CIA job... Malo pogledat slike, motorji ki ležijo na tleh se ne ujemajo z velikostjo 777 RR trent turbofanov, niti od daleč, to kar je na tleh je veliko premajhno.....
York
23. 07. 2014 02.12
+9
V nobenem članku ni omenjena odgovornost evropske Agencije za varnost v zračnem prometu, ki ni "zaprla" letalski koridor nad vojnim območjem? Kaj, razen dobrih plač, delajo uradniki v EU Agencijah? Verjetno isto kot je delala naša Agencija za varnost v cestnem prometu, ki je bila, upam, da ni več, leglo korupcije. In zakaj takegega ukazana ni izdala ukrajinska Agencija? Zakaj je bilo to prepuščeno kar letalskim družbam? Prvi krivec so bili evropski apartčiki, drugi ukrajinski politiki, ki bi lastni narod prodali Yenkijem za osebne koristi. Tam kjer se politiki igrajo svoje igrice vedno umirajo ljudje.
SmradiLevi
23. 07. 2014 01.52
-4
Rusi majo dokaze ... kje so ... kaj se čaka, pa to ... lol ...
OdGurtaSosed
23. 07. 2014 01.55
+5
a - a, američani imajo dokaze, posnetek ki dokazuje da je bila raketa izstreljena z ruskega ozemlja - samo nihče ga še ni videl, pa to ... LOL
General ZKS
23. 07. 2014 06.28
+1
OdGurtaSosed
23. 07. 2014 01.39
+5
Kako je zdaj, so američani že dali posnetek ki dokazuje rusko krivdo v javnost ? .... vsi čakamo na to, tudi rusi.
ales alless
23. 07. 2014 01.42
-8
trenutno to nebo nič spremenlo, bojo kar počakali na vsa poročila ko bo preverjeno letalo kaj je blo točno z njim.
OdGurtaSosed
23. 07. 2014 01.50
+10
ni bilo namenjeno tebi... ..... mimogrede, samo to, ..včeraj si pisal kako so rusi ukradli in skrili črne skrinjice, kakšni lopovi in barbari so... ......................... predali so jih predstavnikom malezijske oblasti. ...............Pijani barbari tudi niso trupel odpeljali neznano kam kot si pisal, .... .......ampak so jih predali v preiskavo. In tako dalje... .....
ales alless
23. 07. 2014 09.28
-1
niti enkrat nisem tega napisal pa ne laži takih. za pro ruse sem govoro kak kradejo mrhovinarji ne pa za skrinjice...lažeš kak rusi v vsakem stavku...
cekinar
23. 07. 2014 01.18
-9
RUSSIA-agresor
Kremna rezina
23. 07. 2014 01.59
+5
Zakaj? Ker se je 90% lokalnega prebivalstva odločilo da raje živi pod rusko oblastjo, kot pa pod nenehnim zatiranjem s strani nacistov v kijevskem parlamentu (Svoboda, Desni sektor) ?
Kremna rezina
23. 07. 2014 02.01
+3
Če že pišeš primitivne komentarje, jih vsaj ustrezno argumentiraj
LOS - T
23. 07. 2014 19.20
ja, vaše terije zarote proti rusiji so pa plod inteligentnega dela v laboratorijih...
ksenak2
23. 07. 2014 01.01
+15
ZDA (dalje beri Anglo-saksonski svet) mora oddaljit Rusijo od EU, zato tako pritiskajo s sankcijami. Ko bodo sankcije uvedene, bo EU morala podpisat TTIP (trgovinski sporazum), kajti EU nima svojih energetskih virov. Tudi če sprejme EU Ukrajino, vemo, da je predsednik največjega ukrajinskega energetskega (plin) podjetja postal sin podpredsednika ZDA. Sam mislim, da ZDA želi sprejem sankcij proti Rusiji pred oktobrom (namreč FED je povedal, da pričakujejo konec QE3 (tiskanje denarja) v mesecu oktobru ali novembru). Če do takrat EU ne sprejme sankcij in s tem postavi močan predpogoj za TTIP, bo ZDA "tenko" piskala. TTIP, če bo sprejet, bo močno okrepil ZDA in pobral socialne pravice v EU. EU ima le dve možnosti in sicer; 1. Uklonit se ZDA, uvest Rusiji sankcije in v bližnji prihodnosti, zaradi potrebe po energentih (tudi zaradi marsičesa drugega), podpisat TTIP (po godu ZDA) in s tem prispevat k konkretni oslabitvi lastnega in ruskega gospodarstva, to pa paše le enemu globalnemu igralcu. 2. Ne uklonit se ZDA ter tako njihovo gospodarstvo "prepolovit", pri čemer pa vemo, da bo zaradi globalnih povezav in Dolarja kot rezervne valute, "trpel" cel svet. Bo pa s to potezo Dolar močno oslabel, donos na ameriške obveznice poletel (ker FED od oktobra ne bo več kupoval "lastnih" obveznic), posledično pa ne bodo mogli več odplačevat svojih obveznosti, niti doma, niti v tujini. S tem bodo tudi uradno v bankrotu. Ne smemo pa pozabit, da imperiji ne padajo po mirni poti. Seveda so tu še razvojna banka BRICS, Putinov predlog o energetski povezanosti BRICS skupine,....
sime sime
23. 07. 2014 01.17
+3
amerika bo šla na all in 100% probal bojo zakuhat vojno v evropi itak nimajo kej zgubit dogajalo se bo daleč od njihoveg doma....al grejo v bankrot al pa evropo vrzejo v vojno druge jim nepreostane sam kokar jih poznam njim ni noben problem ustvart konflikt v evropi,,,tko da bo pestro...bankrot nebojo objavel prej bojo nas vse zbombal...če bi bila evropa pametna bi lahko prevzela vlogo zda...
ales alless
23. 07. 2014 01.25
-1
vi govorite tu naveliko kak evropo američani za jajce držijo. joj, putin drži evropejce za jajce, že dalj čase, še posebaj nemce ki so že odvisni od njih, francozi pa jim tak vojne ladje delajo.
ales alless
23. 07. 2014 01.27
+0
sime sime kaj bojo zakuhali??? pa merklova bo glih zmožna kaj ja, vsi odvisni od rusov zato pa so tote sankcije do zdaj tudi ble tak kot bi otroka po riti s balonom.
ales alless
23. 07. 2014 01.28
+0
od rusov, evropejcev pa američanov je vse samo bla bla bla...
sime sime
23. 07. 2014 01.37
+1
4 leta sem prezivel v Nemčiji tko da mi je marsikaj jasno...Nemci so samo še na papirju...
ales alless
23. 07. 2014 01.40
+0
pa to še niti ni tak hudo, še tisti nemci ko so pravi nemci so odvisni že od njih če pa nevem kolko tisoč firm ki delajo z njimi. pa putin že ve kaj dela, mogoče nima vse porihtano v glavi samo ma pa neko žilico da ve kaj dela. vse mu gre na roke pa četudi bo kdaj kriv bo komaj te ko bo vse pozabljeno...
kernc
23. 07. 2014 01.41
+3
@ksenak2, zakaj pa bi FED spoštoval svojo napoved o prenehanju QE3? doslej jim taka napoved ni še nikoli preprečila, da bi si tik pred zdajci premislili. :)
Ate_ist
22. 07. 2014 23.24
+31
24 ur tudi ne objavi, da so bile slike separatista , ki krade zlat prstan, ali pa terorista, ki se razkazuje z medvedkom samo lažna propaganda ki jih je še huje objavil ukrajinski pravoslavni duhovnik Konstantin Kholodova. Slike so bile iztrgane iz video posnetkov. Separatist prstan položi v škatlo in le to potem vrže v vozilo. Terorist pa pokaže Medvedka novinarjem in opazovalcem OVSE nakar ga položi na zemljo in se prekriža. Uporniki z jugo vzhoda Ukrajine ne streljajo po civilnem prebivalstvu. To počnejo kijevska hunta in njihovi gospodarji z druge strani oceana.
ales alless
22. 07. 2014 23.41
-18
zanimivo ne da je med vsemi deli tam on našel zlati prstan??? v škadlo da not pol pa v vozilo? zakaj že je pobiral zlatnino ko pa jim je blo rečeno da naj ne prestalajo nič? zakaj so na vseh slikah torbe izpraznjene? kako to da so tam slike od torb kjer bi morale bit kamere not, baterije in polnilci, pa je vse lepo odprto in čisto prazno??? ti sramota za slovence...
Ate_ist
22. 07. 2014 23.52
+6
ales niso vsi grabežljivi kot ti. Stekla je akcija da vrnejo lastnino sorodnikom. Ampak kot opažam te žre, ker so tvoji idoli bili plačani z Reichsmarkami.
mrBlack
23. 07. 2014 00.08
+10
glede na to, da je ukrajinec to nesrečo primerjal z septembrom 2001, je kar žalostno, da ni primerjal s sestrelitvijo ruskega potniškega letala s strani ukrajine istega leta, torej 2001.
OdGurtaSosed
23. 07. 2014 01.45
+2
v slovenskih novica je fotografija amerišlega novinarja ki brska po torbah in kovčkih
ales alless
23. 07. 2014 09.50
-1
Ate_ist ja ja sigurno, to je bla prioriteta za njih...
ales alless
23. 07. 2014 09.51
-1
StopStarimBarabam vidim da bereš slovenske novice samo, da pa se je ta noviral javno opravičil da je delal neetično pa nisi napisal...
rissp1
22. 07. 2014 23.06
+37
Sem vedel da na 24ur NE bodo objavili današnjega odkritja, da je tudi posnetek "odvoza sistema BUK v Rusijo po sestrelitvi" v resnici bil posnet v mestu Kartopolov, ki ga popolnoma nadzoruje Kijevska vojska. Ali pa tega, da je Rusija izdala že več kot 10 satelitskih posetkov, ki jasno prikazujejo da je ukrajinska vojska tam imela več BUK sistemov in so enega odpeljali neposredno po sestrelitvi letala. Medtem ko ZDA še naprej trdijo da imajo "satelitske posnetke, ki dokazujejo da so letalo sestrelili uporniki", a do sedaj niso objavili NITI ENEGA satelitskega posnetka. Rusi so poleg tega objavili tudi radarske posnetke, ki dokazujejo, da je neposredno pred sestrelitvijo 3km stran (na isti višini) letel ukrajinski Su-25 , kar potrjuje trditve španskega kontrolorja na ukrajinskem radarju, ki to tdi že od prvega dneva naprej.... Seveda na 24ur ničesar od tega ne bomo brali, obenem pa bomo vsak dan posebej bili 100x obveščeni, da so letalo sestrelili ali uporniki ali Rusi...
CIKITAAAA
22. 07. 2014 23.10
-8
unclub
22. 07. 2014 23.13
-13
Dobro, da imajo tebe,ki si videl vse ruske dokaze o krivdi Ukrajine.
AlternativeFacts
22. 07. 2014 23.18
+10
CIKITAAAA@ V bistvu ni za verjeti nobenemu. Problem v vsej zgodbi je samo to, da je ena stran apriori kriva, kar pa meče velik dvom...... Naj kvazi novinarji enkrat za spremembo začnejo poročat kritično in neopredeljeno pa bomo kmalu dobili realno sliko. Dokler je pa za vse tegobe zahoda kriv rus se naj pa pisunčki heblajo v mp3, ker so slabši kot branjevke ki debatirajo o sejanju zelja in semenitvi goveda.
AlternativeFacts
22. 07. 2014 23.22
+11
uncllub@ Malo več podatkov je bilo podanih za krivdo Kieva. Za krivdo upornikov imamo samo en tweet in zapis na FB pa cel' zahod nori, kako so krivi Rusi. Dajte se malo zamislit, kaj vam mediji delajo z vašo glavo. Če bo šlo tako naprej, bomo kmalu napovedali vojno vevericam' ker imajo rdeč rep....
rissp1
22. 07. 2014 23.22
+21
Če bi že moral verjeti komu , raje verjamem tistemu ki predstavi dokaze , kot pa tistemu ki ne pokaže nobenega...
Ate_ist
22. 07. 2014 23.31
+14
leta 1980 so ZDA sestrelile Iransko potniško letalo nad pPerzijskim zalivom in nikome ništa. Leta 2001 je Ukrajina nad Črnim morjem sestrelila Rusko potniško letalo in zgodba je popolnoma identična, nikome ništa.
Nowotny
22. 07. 2014 23.40
-5
Pa spet pametni CaliforniaRepublic.. pubec, ki ne loči pira od radenske, pameten pa za tri vkup... no si že prebral kaj Wikipedio.. ali boš še tu neumnosti stresal?
AlternativeFacts
22. 07. 2014 23.41
+3
ales alless
22. 07. 2014 23.43
-5
a rusija ti je rekla kaj so odkrili pa kako? pol pa še malo prebrskaj okoli pa boš našel da so domačini ki živijo tam s slikami dokazali kje točno je to. rusi že od krima kažejo marsikaj rusom pa še vi jim zraven nasedate...
Nowotny
22. 07. 2014 23.56
-3
CaliforniaRepublic@ Pje, publec, tebe skleroza jeble,.. zadnji cajt bo, da začneš pit kavo,.. nucaš boljšo prekrvavitev v glavi! Jest sem te pa mislu začet zgodovino izprašavat.
AlternativeFacts
23. 07. 2014 00.03
+3
Skleroza, pa kaj ti misliš, da živim za 24ur? ..OK, če mečeš ven zgodovino, si mogoče ti tistim ki je muftija na plano vlekel? Če si, ne mene pošiljat na wikipedijo, raje sebe pošlji v kakšno šolo...
Nowotny
23. 07. 2014 00.05
-2
ha ha... niti pod razno Anonimen.. sam če maš čist pomešane zgodovinke pojme.. kot ma naš kolega California.. jah, naj vsaj tam začne.. ker it v knjižnico in vzet v roke kako staro buko mu ni!!
AlternativeFacts
23. 07. 2014 00.09
+2
Nowotny@ Daj mišica, prilepi link ali naslov članka, ali knjige, kjer pišejo o paktu med Palestinci in Hitlerjevo Nemčijo...Jaz tebi ne morem pomagat, če enačiš muftija z narodom. In če bi bil kdaj kaj bral, bi vedel da ta isti mufti med ww2 sploh ni deloval v Palestini, ampak v Bosni, kjer je novačil folk za njegove odrede. So potemtakem Bosanci v bistvu Palestinci?..IN hvala, ker bom spet lahko brisal moderatorjevo pismo....
Nowotny
23. 07. 2014 00.10
-2
Žal California... vidiš se motiš.. s šolo sem že davno zaključil. Ne samo da je bila zgodovina moj naljubši predmet, ampak sem jo celo študiral... samo,... dal sem ti najlažjo in najslabšo opcijo - Wikipedio.. samo si preveč len, da bi vsaj pogledal, pa prekleto preveč "pameten"... Jaz pa sem se učil še iz starih bukev.. tam je to bolj temeljito povedano.
Nowotny
23. 07. 2014 00.12
-1
dobil si link.. ne samo od mene, dobil si celo vir kjer bi si vse skupaj lahko dobro prebral... toliko če že hočes
AlternativeFacts
23. 07. 2014 00.12
+2
Ja ja, si ti študiral internet na pamet...
Nowotny
23. 07. 2014 00.17
-1
AlternativeFacts
23. 07. 2014 00.28
+1
Lej, da ne bova tole tolkla v nedogled. Vtipkaj "The 1936 Arab Riots" pa boš morda videl, kake nore streljaš..Meni se pa ne da stene prepričevat.....
Explainator
22. 07. 2014 23.06
-3
Kaksno nakljucje mora biti da najdes TOCNO 200 trupel. :)
thelastone
22. 07. 2014 23.03
+4
nizozemci naj se malo spomnejo prej ko gredo spat tudi na tista trupla iz potočarjev
cekinar
22. 07. 2014 22.45
-21
Rusija! -- svetovni sovražnik nr.1!
Lublančan
22. 07. 2014 22.58
+4
Venividivici1
22. 07. 2014 22.39
+2
Sicer pa škoda časa , grem spat, ker grem na šiht, da bom z mojimi davki plačal priviligirance in lenuhe na portalih.Ćau.
LOS - T
22. 07. 2014 22.41
+5
in izbrisanim in varčevalcem LB in še za sodne stroške prišparaj, za piranski zaliv....
Venividivici1
22. 07. 2014 22.37
-10
Mislim, da so ti minusarji naši umetniki, intelektualci, višje izobraženi, ki so pred meseci metali kocke v policaje in , ki živijo na račun delovnih Slovencev.
Lublančan
22. 07. 2014 22.52
+3
No potem pa ne bo nič hudega če ti še jaz enga zalepim ;)
Paleozoik
22. 07. 2014 22.20
+1
Hja, kje so ostala, naj prinesejo pincete in pridejo pomagat.
Venividivici1
22. 07. 2014 22.33
-1
Model- s pinceto se tvojga Franclna išće.
periot22
22. 07. 2014 22.20
+12
Ubogi nedolžni ljudje ,ampak nekdo je kriv da je letalo letelo čez to vojaško območje!!!!!!!
Lublančan
22. 07. 2014 22.59
+5
Ampak ta ne bo odgovarjal, raje bodo kar Rusi spet za vse krivi.
Venividivici1
22. 07. 2014 22.15
-7
Tile komijo pa naj ser skidajo dol in naj raje ćevlje pucajo na Žel. postaji.
Lublančan
22. 07. 2014 23.00
+3
Pejd nekam na jug pa tam špilaj napihnjenca.
Venividivici1
22. 07. 2014 22.14
+4
Ubogi ljudje - še bolj ubogi sorodniki - moje sožalje vsem.Krivce pa zelo ostro kaznovati.Pa tudi državo iz katere je bil ta izstrelek.