Tujina

Sestra bostonskih bombašev grozila z bombo: v ozadju ljubezenski spor

Boston, 28. 08. 2014 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Poznam ljudi, ki ti lahko podstavijo bombo," naj bi sestra bratov Carnajev zagrozila nekdanjemu dekletu svojega fanta. Zato je bila aretirana in obtožena poskusa napada.

Sestri Carnajev pred sodiščem, kjer je potekal predobravnavni narok za Džoharja Carnajeva.
Sestri Carnajev pred sodiščem, kjer je potekal predobravnavni narok za Džoharja Carnajeva. FOTO: Reuters

Sestra bostonski bombašev Tamerlana in Džoharja Carnajeva je bila obtožena poskusa napada in jo konec septembra čaka sojenje. Kot so povedali policijski viri, naj bi poklicala nekdanje dekle svojega fanta in ji zagrozila z bombo.

"Pusti nas pri miru. Poznam ljudi, ki ti lahko podstavijo bombo," naj bi dejala tekmici, poroča CBS New York. Ženska je takoj poklicala policijo, ta pa je Carnajevo aretirala in jo obtožila poskusa napada. Pozneje so jo izpustili, se mora pa 30. septembra vrniti na sodišče.

Kot je znano, sta njena brata osumljena bombnega napada na bostonskem maratonu aprila 2013, v katerem so umrli trije ljudje, ranjenih pa je bilo 280. Starejši od bratov, Tamerlan, je bil ubit v policijskem obstreljevanju, medtem ko bodo mlajšemu Džoharju kmalu začeli soditi. Tožilec zanj zahteva smrtno kazen, sam pa se je izrekel za nedolžnega.

Brata naj bi z doma izdelanimi bombami izvedla napad na bostonskem maratonu aprila lani.
Brata naj bi z doma izdelanimi bombami izvedla napad na bostonskem maratonu aprila lani. FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
30. 08. 2014 14.12
če bi se zavedal kaj je izrekla , in do koga je sestra , tega več ne bi ponovila. Čeprav, Ta ki grozi na "velika usta", da se bolj sam sebe boji- Hja tud otroci Osame bin ladna posebej groziti ne bodo smeli "z atom" Bo pa soseda Fatima , se lahko zgovorila na njenega brata Mohameda. Oziroma Marija na Petra.
pkorosec
28. 08. 2014 22.29
+0
verjetno ima kaksnega bratranca v clovekoljubni organizaciji HAMAS ali ISIS.
zvit kot presta
28. 08. 2014 13.45
+2
schrodingerScat
28. 08. 2014 12.27
+1
kdor zna z bombami pač zna