Severna Koreja ima dovolj premora, izstrelila je novo balistično raketo

"Severna Koreja je ob zori izstrelila neidentificirano balistično raketo," je novo izstrelitev po dolgih dveh mesecih in pol premora potrdila južnokorejska vojska.

Izstrelitev rakete

(Foto: AP)

Južnokorejski mediji poročajo, da Severna Koreja nadaljuje z resnimi provokacijami. Izstrelili naj bi namreč novo balistično raketo. Izstrelitev so po prvih poročilih izvedli severno od Pjongjanga, prihaja pa v luči novih ameriških sankcij zoper komunistično državo, ki jo je ameriški predsednik Donald Trump označil za sponzorko terorizma. Severna Koreja je balistično raketo izstrelila nazadnje 15. septembra, kar je mednarodna skupnost pripisala zoper državo uvedenim sankcijam.

Informacijo je že potrdila južnokorejska vojska. “Severna Koreja je ob zori izstrelila neidentificirano balistično raketo v vzhodnem delu Pjongsonga, južne province Pjongan,” so sporočili. Južna Koreja je že odgovorila z lastnim izstrelkom. 

Južnokorejski minister za združitev je sicer v torek dejal, da so čez mejo opazili nenavadne aktivnosti, ki bi lahko nakazovale na potencialni raketni poskus. Pri izstrelku naj bi šlo za medcelinsko raketo, ki je poletela okoli 1000 kilometrov daleč. Po zadnjih informacijah je raketa padla v morje v Japonsko morje v območje japonske ekonomske cone. Japonska naj bi najnovejši raketni poskus že obsodila.

Raketni poskus prihaja v luči novih sankcij, ki so jih ZDA proti Severni Koreji uvedle v torek. Z njimi so želeli povečati pritisk na državo, da opusti svoj raketni in jedrski program. Pjongjang je sankcije označil za "resno provokacijo" in opozoril, da te ne bodo uspešne.

Komunistična država je sicer v septembru izpeljala svoj šesti in najodmevnejši raketni poskus, potem ko je izstrelila raketo čez Japonsko. 

Kim Džong Un

(Foto: AP)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
Apostol1 29.11.2017 12:44:31
Čakam kaj bo rekel ,naš Slovenski zet ,ki se ga sramuje cel svet
Več komentarjev