Tujina

Mednarodna skupnost obsoja severnokorejsko izstrelitev rakete

New York/Pjongjang, 12. 12. 2012 06.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
294

Z vsega sveta prihajajo obsodbe severnokorejske izstrelitve rakete dolgega dosega, s pomočjo katere je Pjongjang v orbito umestil satelit. Zaradi severnokorejskega kljubovanja resolucijam je po izrednih posvetovanjih obsodbo soglasno izrekel tudi Varnostni svet ZN.

Severna Koreja je danes zjutraj opravila napovedano izstrelitev rakete dolgega dosega. Vse kaže, da je bil poskus uspešen, saj je sporočila, da je uspešno namestila satelit v zemeljsko krožnico. Tudi ZDA so potrdile, da je bil v vesolje z Zemlje umeščen predmet.

To je že druga izstrelitev rakete dolgega dosega pod vodstvom novega voditelja države Kim Džong Una, ki je oblast prevzel po smrti očeta Kim Džong Ila decembra lani. Prvi poskus izstrelitve se je aprila letos končal klavrno, saj je raketa kmalu po vzletu razpadla.

Poročila o izstrelitvi rakete so veliko zanimanja vzbudila tudi v Južni Koreji.
Poročila o izstrelitvi rakete so veliko zanimanja vzbudila tudi v Južni Koreji. FOTO: Reuters

Obsodbe z vsega sveta

Ob tej novici so na noge skočili tako Združeni narodi kot tudi ZDA. Te so izstrelitev rakete označile za "zelo provokativno" in opozorile, da bi dejanje lahko destabiliziralo regijo in dodatno osamilo Pjongjang. Izstrelitev je "še en primer vzorca neodgovornega ravnanja Severne Koreje", je zapisal tiskovni predstavnik sveta za nacionalno varnost Tommy Vietor.

Japonska in ZDA so zahtevale zasedanje VS ZN. Predsedujoči v decembru, maroški veleposlanik Mohamed Lulički, je novinarjem povedal, da izstrelitev rakete obsojajo in bodo nadaljevali posvetovanja za odgovor na to jasno kršitev resolucij 1718 in 1874.

Generalni sekretar ZN Ban Ki Mun je obsodil izstrelitev in jo označil za "provokativno dejanje", ki bi lahko imelo negativne posledice za mir in stabilnost v regiji. Dejanje Pjongjanga je po njegovih besedah še toliko bolj obžalovanja vredno, ker kljubuje enotnim in odločnim pozivom mednarodne skupnosti.

Tudi Južna Koreja je obsodila izstrelitev rakete. Po besedah zunanjega ministra Kim Sung Hvana gre za očitno kršitev resolucij ZN, ki Pjongjangu prepovedujejo poskuse balističnih raket.

Kitajsko zunanje ministrstvo je izrazilo obžalovanje. "Obžalujemo izstrelitev, ki jo je Severna Koreja izvedla kljub veliki zaskrbljenosti mednarodne skupnosti," je izjavil tiskovni predstavnik Hong Lei.

Tudi Rusija je bila kritična do Severne Koreje. Izstrelitev je razlog za "globoko zaskrbljenost" in v nasprotju z resolucijami Varnostnega sveta ZN, so sporočili z zunanjega ministrstva v Moskvi.

Evropska unija pa bo zaradi izstrelitve rakete razmislila o novih sankcijah proti Severni Koreji, pa je napovedala zunanjepolitična predstavnica EU Catherine Ashton. Ob tem je pozvala Pjongjang, naj v celoti in brezpogojno izpolni resolucije ZN.

Tudi generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen je obsodil izstrelitev rakete. "To provokativno dejanje zaostruje napetosti v regiji in bi lahko dodatno destabiliziralo Korejski polotok," je poudaril. Pozval je Pjongjang, naj v celoti izpolni svoje obveznosti po mednarodnem pravu.

Pjongjang v svojih dejanjih ne vidi nič spornega in vztraja, da gre za poskus namestitve satelita v zemeljsko krožnico. Po drugi strani so ZDA prepričane, da gre za preizkus v vojaške namene. Severna Koreja naj bi imela nekaj jedrskih bomb, vendar jih še ni sposobna namestiti na rakete, ki bi lahko teoretično ogrozile ZDA ali širšo soseščino.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (294)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rissp
13. 12. 2012 10.20
+1
Ker manjka pomembna novica vas bom dragi 24ur vprašal kar tule : Ste pozabili objaviti danes najbolj odmevajočo novico, da so ZDA uradno podprle tiste skupine v Siriji, za katere so prej že priznale, da so teroristične in da so neposredno povezane z AlKaido ? Ali pa drugo najpomembnejšo novico iz Sirije , da so "uporniki" (skupine ki so jih ZDA uradno podprle, prej pa jih uradno povezale z Alkaido) ugrabili ukrajinskega novinarja in zannj zahtevajo 500 milijonov USD ? Ker nikjer ne vidim teh dveh novic (čeprav vidim nekatere veliko manj pomembne)
Lajnaa
13. 12. 2012 16.05
+2
ZDA sistematično ukrepajo le proti bedakom. Karkoli počnejo, majo prav.
Nina Nubia 1
14. 12. 2012 09.02
+0
Skdesni
13. 12. 2012 08.10
+0
A prileti do našega parlamenta, če prosim en poskus.
babicagrenajug
13. 12. 2012 16.24
-2
Ne bodo tvegali. Lahko pade komu točno na glavo.
matej1406
12. 12. 2012 23.25
-3
21.12.2012 bo nekje poclo
dragon17
12. 12. 2012 22.33
+6
S.Koreja ima vso pravico imeti satelite, atomske bombe itd. Se mi zdi pa nekoliko etično oz. moralno sporno, ker za te stvari porabijo ogromno denarja, plače S.Korejcev pa so borne, nekaj pa jih umre tudi zaradi lakote, tudi otroci....
Lajnaa
13. 12. 2012 16.41
+3
kim llsung
13. 12. 2012 17.01
-1
mislis,da se Sevrna Koreja obremenjuje zaradi Ameriskih grozenj???
Lajnaa
13. 12. 2012 18.04
+0
Ne. Niso se niti Iraq, Srbija niti Libija.
kim llsung
13. 12. 2012 20.10
+1
Irak je imel okoli 200 tisoc vojakov pa se polovica od teh je bila dalec od kakega patriota,Srbija je isto imela dosti slabo vojsko,Libija je imela par deset tisoc vojakov,SK je ima cez mio vojakov,rezervistov ima okoli 8 mio,ki so pripravljeni umreti za Kima!!! ja lacni so,orozje je cist rjasto...itd... bla,bla.....
Nina Nubia 1
14. 12. 2012 09.01
+0
Severna Koreja je med nastetimi drzavami,ki edina izvaza orozje,Libija,Srbija,Irak.... te drzava niso znale metka izdelati,Koreja pa izvozi ororja za par sto-mio letno.
Nina Nubia 1
14. 12. 2012 09.03
-1
Nina Nubia 1
14. 12. 2012 09.03
-1
anonimus23
12. 12. 2012 19.59
+1
te zda pa mislijo da je njihov cel svet,,,
tjaShiika
12. 12. 2012 19.55
+5
Uspelo jim je spravit satelit v vesolje, nekaksen sputnik. So se najmanj 50 let za ostalimi velesilami, ki so to napravile desetletja nazaj. Drugace pa se mi zdi, da ni v tem nic spornega. Taksne rakete ima najmanj 10 vecjih drzav na svetu, oziroma krepko boljsih, kot tudi satelitov in jedrskih konic, kjer so S. Korejci se vedno 60 let vzadaj, saj je jedrska bomba danes stara cca. 68 let in vse velesile ze posedujejo termonuklearno orozje, ki je edino realno sposobno naredit katastrofo. Tako da v vsem tem ni nic spornega, je pa pac res, da ob vsem tem ostale velesile (tudi RUsija), pac ne morejo biti tiho in komentarji so taksni kot so. Neodobravanje.
nevski
12. 12. 2012 19.36
+7
Tudi Severna Koreja ima lahko svoj satelit kot vsi ostali. Zanimivo da 24 ur nič ne omenja Putinovega rednega letnega nagovora obema domovoma ruskega parlamenta. Je zelo zanimiv in naši politiki bi se lahko veliko naučili, kako se rešuje državo iz krize. Kaj čmo. Cenzura.
wreight
12. 12. 2012 14.43
+9
Bravo...vec takih, kje pise da morjo za dovoljenje vpradat....
hondica
12. 12. 2012 14.13
-21
Ne vem, kaj zahod zdaj čaka, novo leto morda? Je preveč flower-power levakov na odločilnih mestih in študirajo, kako jih bodo bombardirali z rožicami?
kim llsung
12. 12. 2012 15.34
+9
janez6bb
12. 12. 2012 13.57
+4
z Wikipedije, proste enciklopedije Logotip operacije Gladio z latinskim napisom "Potihem služim svobodi" Gládio (po latinskem gladio - meč) je ime skrivne organizacije in dejavnosti NATO po drugi svetovni vojni v Italiji. Podobne organizacije so delovale v vseh drugih državah zahodne Evrope, članicah NATA, pa tudi v nekaterih nevtralnih državah. Kodna imena organizacij so bila različna, uveljavilo pa se je posplošenje: Gladio označuje poleg italijanske tudi vse podobne organizacije. Namen Gladia je bil usposobiti posameznike, enote in mrežo za delovanje v zaledju po morebitni invaziji sil Varšavskega pakta. Tajnost je bila zahtevana že zato, da organizacije invazijske sile ne bi takoj onesposobile. Ker do v spopadov času hladne vojne ni prišlo, so organizacije Gladio delovale predvsem na notranje-političnem področju z akcijami, ki naj bi preprečile uveljavljanje komunističnih in drugih levičarskih sil. Strategija delovanja organizacij Gladio je vključevala ustvarjanje ozračja negotovosti z akcijami, ki so jih pripisali levičarskim skupinam. Po strateškem načrtu NATO je bilo potrebno za vsako ceno preprečiti prevzem oblasti s strani komunistov zlasti v Italiji, kjer so bile komunistične stranke najmočnejše. Dolgoletni predsednik italijanske vlade Andreotti je leta 1990 priznal obstoj Gladia, zanikal pa je soudeležbo organizacije v številnih bombnih napadih v »svinčenih letih«, 60-tih do 80-tih let 20. stoletja. Parlamentarni komisiji, ki je raziskovala bombne napade je predložil seznam 622 civilistov, ki naj bi pripadali Gladiu in zatrdil, da je 127 skladišč orožja že razpuščenih. Pričanja pred komisijo (Commissione Stragi) je razkrilo povezave med Gladiom in neofašističnimi skupinami ter celo z organizacijo Rdečih brigad. Povezave so razumljive že zaradi skupnega interesa: onemogočiti dostop komunistični stranki do vzvodov oblasti, celo za ceno izrednega stanja v državi, ki bi bilo posledica terorističnih akcij. Vrhunec dogajanja je bil umor ministrskega predsednika Alda Mora, ki je pripravljal »zgodovinski kompromis« med krščansko demokracijo in komunistično stranko Italije. Ugrabljen je bil 16. marca 1978 le dan po sklenitvi načelnega dogovora o sodelovanju. Neposredne povezave med organizacijo Gladio in umorom Alda mora niso potrjene z dokazi, je pa Gladio upoštevan v nekaterih hipotezah o ozadju tega političnega umora. Nekatera pričanja kažejo na udeležbo ameriške obveščevalne agencija (CIA), vsaj pri oskrbi z orožjem. Ameriško zunanje ministrstvo zanika udeležbo organizacije v terorističnih akcijah.
janez6bb
12. 12. 2012 15.08
+1
janez6bb
12. 12. 2012 13.57
+18
Edina dokazano teroristčna država na svetu je: ZDA Ko so v Nikaragvi oblast prevzeli Sandinisti so ZDA proti njim sprožile podtalno vojno, ki je zahtevala več 10.000 življenj. Istočasno je potekala ekonomska vojna. Sandinisti so se na pritiske odzvali civilizirano, niso šli podtikat bombe v ZDA, ampak so se obrnili na Mednarodno sodišče. Le-to je presodilo v njihovo korist ter zahtevalo od ZDA takojšnje prenehanje napadov in povrnitev škode. ZDA so zavrnile razsodbo sodišča in stopnjevale napade. Nikaragva je nato poskušala v Združenih narodih s sprejetjem resolucije, ki bi države zavezala k spoštovanju mednarodnega prava. Resoluciji sta dve leti nasprotovali ZDA in Izrael, prvo leto pa še Salvador.
janez6bb
12. 12. 2012 15.08
+2
hondica so si tole tut levičatji izmislil:)
Shisui
12. 12. 2012 13.43
+22
Dejstvo je, da prav dolgo ZDA ne bodo mogle vec takole kontrolirati celega sveta. Brez Kitajskih kreditov, bi tako ali tako bankrotirali v 6 mesecih.
tajkun567
12. 12. 2012 12.35
+23
11.9. so v resnici padle 3 stavbev NY ,nepa kot dve kot je javnost prikazala... za to niso bili nič krivi teorristi ,ampak sami politiki oz. monopolisti... to je bil samo izgovor da so lahko napadli Irak in Avganistan. napad na pentagon se sploh ni zgodil ampak so sami nastavli bombo,pravijo da ni nobenega posnetka ,ker ni mogoče blo posneti ,kar je v lasnici laž!!
PejtGaPogledatBrane
12. 12. 2012 13.11
+15
letalo,ki naj bi zadelo Pentagon je imelo premer kril???koliko? približno 30 metrov,poganjata ga tudi dva Rolls Roycova motorja...itd. v Pentagonu tista luknjica niti slučanjo ni merila v premeru 30 metrov,da o ostanikh motorja in sedežev ne govorim. dejstvo.
Ramzess
12. 12. 2012 14.59
+8
V Pentagonu je takrat bil uničen ravno tisti del, ki je bi ravno takrat v obnovi. To gotovo ni naključje.
janez6bb
12. 12. 2012 15.00
+6
pa v nebotiččniku WTC7 fbi-jev urad v katerm je iblo polno dokaznega gradiva glede Enron-a:)
erikon
12. 12. 2012 12.31
+20
Vse čestitke Korejcem na napredku......
homer2
12. 12. 2012 12.02
+21
še kak 9.11.se mora ponoviti,mogoče jih strezni
hondica
12. 12. 2012 14.08
-5
Zakaj, a da bodo že preventivno nukal, ali kaj hočeš povedati?
LovecNaKomuniste
12. 12. 2012 11.44
+8
To je samo test za 21.12
PORTOS13
12. 12. 2012 11.43
+14
Neverjetno, koliko sem poslušal, kako zaostali so, oni pa demonstrirajo tako visoko tehnologijo. Mislim, da smo dobili novo velesilo s katero se bodo morali še kako spoštljivo pogovarjati.
slovenec09
12. 12. 2012 12.42
-5
hahahaha, lepo te prosm, kar majo je atomska,,,no saj je zadosti da so velesila,,,imas prav
DedekLakai
12. 12. 2012 11.26
+44
Čak... torej Amerika ima lahko na stotine satelitov v vesolju, lahko vohuni preko satelitov za vsakim zemljanom, ima lahko jedersko orožje katerega je edina država na svetu uporabila na civilistih, lahko začenja ilegalne vojne, lahko z droni ubija nedolžene ljudi v Pakistanu, Jemnu in še kje, ima nezakonite vojaške zapore po celem svetu... in še in še... če pa ena država kot je Severna Koreja, ki je pač na seznamu ZDA kot "bad guy" izstreli satelit v orbito pa je to že nekaj najbolj nedopustnega kar je lahko... mislim kje je zdaj tu logika?!
homer2
12. 12. 2012 11.28
+28
redinmir
12. 12. 2012 11.33
-23
A so tebe že tuid skora sestrelili, da si tako jezen? Musliče pač ni mogoče steti za čisto normalne ljudi, kakor tudi ne te bolne komunistične tvorbe.
Mrho
12. 12. 2012 12.01
-21
se čistso strinjam rajsi imam norega američana da me gleda preko satelita kot pa norega muslimana oziroma enega za leseno žličko S. Korejca
homer2
12. 12. 2012 12.05
+18
pusti muslimane.govora je o s.koreji ali pa o vsem preostalem svetu.vidva res ne razumeta bistva,prava janšista sta
slovenec09
12. 12. 2012 12.43
-12
janez6bb
12. 12. 2012 12.56
+8
redinmir veš kje bi bila evropa brez muslimanov, še vedno v temačnem srednjem veku, ljudje a je zgodovina res tako šibka stran:)
yarrick
12. 12. 2012 13.10
+2
hondica
12. 12. 2012 14.11
-3
Ampak musliji so še kar v srednjem veku, povejta kere bukle to čitata, da ostali ne bomo tavali v temi... :)
janez6bb
12. 12. 2012 14.18
+7
ja hondica za vprašat se je zakaj so še v srednjem veku:)??? kdo jih je pahnil tja:)
hondica
12. 12. 2012 14.21
-9
janez6bb
12. 12. 2012 14.24
+10
aja nočemo o tem zakaj so tam ostali, ker je velik krivec prav zahod:)
hondica
12. 12. 2012 14.30
-10
Prav simptomatično, sicer smešno je, kako je v glavah levičarjev za vse kriv zahod. Ampak ne bo držalo, v šahu jih drži prav koran.
janez6bb
12. 12. 2012 14.35
+7
hehe sedaj pa že obrekujemo, no pridi pogledat koliko sm muslimana, najbrž manj kot ti:) na žalost mam nekaj naših zakramentov, k baje po tvoje smo levičarji:) ja zgoraj si preberi zgodbice o zahodu:) tam nimamo kaj dodat:) spet so si levičarji vse izmislil, spet so vse le teorije:) jao ubog folk:)
janez6bb
12. 12. 2012 14.35
+4
hondica
12. 12. 2012 14.42
-5
Jah, kaj naj vam jaz, razmišljate logično povsem napačno, ne vem, če se tega sploh zavedate. Nov ajfoun tudi meni nič ne pomeni, ampak tudi nobene škode ne naredi, kvečjemu korist tistemu, ki ga rabi...
janez6bb
12. 12. 2012 14.50
+2
DedekLakai
12. 12. 2012 14.52
+6
LoooL, da jih v šahu drži prav koran. Kaj pa te Turčija, ki je enako muslimanska država pa je bo počasi če že ni bolj ekonomsko močna kot Nemčija? Muslimanske države, ki so na "črni listi" ZDA so slabo razvite ostale pa so bogate... to ti vse pove. Ni tu nič kriv koran. Plus tega, določene države v katerih vladajo ekstremisti so postale take zaradi zahoda. Saj jih je zahod teroriziral in se je folk zatekel k ekstremu kar pa so določeni fanatiki tudi izkoristili.
hondica
12. 12. 2012 14.54
-7
Fundamentalno napačno je to, da je zahod kriv za vse tegobe. Že samo to.
janez6bb
12. 12. 2012 14.56
+2
naprej je bilo krivo to da smo levičarji sedaj ej napačno razmišljanje, kaj bo padlo na pamet naslednje:) hehe
janez6bb
12. 12. 2012 14.56
+1
hondica
12. 12. 2012 15.01
-4
Turčija ima srečo, da ima edina od muslimanskih držav v ustavi ločeno vero od države, tudi sicer je precej liberalnejša od ostalih orto musli držav. Kdo brani mudžahedinom, da sprejmejo civilizacijske norme? Njihova 100% vera v koran.
janez6bb
12. 12. 2012 15.03
+1
samo sreča:) jao folk, ki verjame da je celotna država odvisna od sreče:)
janez6bb
12. 12. 2012 15.03
+0
jao zakaj ni slovenija imela sreče, da ne bi imela lopovo ki so iz naših bank odnesli miliajrde:)
hondica
12. 12. 2012 15.05
-4
janez6bb, ti se samo uči, druge itak nimaš.
janez6bb
12. 12. 2012 15.06
+4
dobro da še ostanjeo žaljivke pa to zbadanje, ker drugače nekateri včasih ne bi imeli nič za dodat:)
hondica
12. 12. 2012 15.07
+0
janez6bb, ker smo imeli nesrečne gene in lopovov enostavno ni primanjkovalo, ti isti lopovi pa imajo še to srečo, da jih večina naroda itak ne vidi in protestira v bistvu proti malim ribicam...
hondica
12. 12. 2012 15.11
+0
janez6bb
12. 12. 2012 15.11
+1
sedaj že geni krivi za nastalo situacijo v svetu, pol mora biti nekaj narobe z človeškimi geni vsepovsod, sej so vsepovsod elite oropale rajo:) manjšim ribicam:) to misliš politike, bravo, kdo so pa velike ribe, kapital, temu pa tako dol visi za rajo, mu je zadnja briga, edino kar je pomembno za njih je kapital ter dobiček, kje živite če še niste tega dojel:)
hondica
12. 12. 2012 15.16
-1
Govoriš o krizi, to je naravno stanje sveta, malo dole, pa potem spet še bolj gor, tako je, če imaš policaje, če teh ni gre samo še dole. Tisto o kapitalu je pa itak en bluz. Kdo misliš, da bo v kapitalizmu delal zastonj, mora pa biti vzpostavljena pravna in pravična država, sicer imamo spet socializem. Nisi vedel?
hondica
12. 12. 2012 15.20
+0
Tajkuni, recimo so tipični produkt stanja brez pravne države. V socializmu pa niti tajkuniov ne more biti, saj so tam samo manj in malo bolj revni. Edini bogat socialist je kaki Titej, potem se pa že neha. A to vas v šolah tako napak učijo ali kaj je to za ena religija?
hondica
12. 12. 2012 15.25
+1
Na kapitalističnem zahodu ima uboga raja mnogo več, kot si je povprečni socialist kdajkoli upal sanjati, tudi svobodo govora ima, zato lahko glasno jamra, kako ima bogati več, kot on. V Severni Koreji pa itak vemo, kako to gre, vsaj upam.
janez6bb
12. 12. 2012 15.29
+1
aja uboga raja ima več kot je imela nekoč, zato samo 400.000 slovencev trenutno živi na pragu revščine, nekaj milijonov američanov brez prehrambenih bonov ne more preživet, itd, da ne gremo v španijo, grčijo. glasno jamranje, ki pa ga nihče ne sliši, kar je lepo vidno pri nas, vsem nam je jasno, še najbolj naivni slovencem, da imamo lopove na oblasti pa se nikomur ne naredi nič, se še vedno mirno sprehajajo, čeprav obsojeni:)
janez6bb
12. 12. 2012 15.37
+0
ja čudno da imamo tajkune vsepovsod, da niso bili oni načrtovani s strani elite, ker čudno je da so se povsod dogajala ista naključja, no ja zame v politiki in gospodarstvu ni naključji:)
redinmir
12. 12. 2012 11.00
-18
Severna Koreja združba smrkcev na oblasti, vohomurčkov na sedežih in zahojenih državljanov. Na kratko, eno veliko koncentracijskio taborišče za svobodno misleče.
Martian
12. 12. 2012 11.01
+10
kaj pa so teb smrkci tko hudega naredili?...to so čudovita mala,modra bitjeca...
lopatko
12. 12. 2012 11.06
-1
janez6bb
12. 12. 2012 11.08
+6
red in mir a je zahod kaj drugega:) aja ti živiš v namišljeni svobodi:)
Martian
12. 12. 2012 11.13
+2
janez je en lep primer...zakaj je svet tam kjer je....z ljudmi kakršen je on,ki enačijo severno korejo in zahod....bolje pač ne more biti..
homer2
12. 12. 2012 12.14
+4
sds-ovsko razmišljanje,ali bolje ne.........
hondica
12. 12. 2012 12.59
-2
Sds-ovsko? Super, torej samo sds, po tvojem razmišlja pametno in logično pravilno?
janez6bb
12. 12. 2012 13.11
+2
ja predvsem mali ljudje smo oropal zahodne banke:) jao zarad kakšnih je svet tam kjer je, če bi se prej zbudili, danes ne bi bilo treba protestirat, potem ko so lopovi že vse pokradl, raja je pa kriva pa naj varčuje, ja mislim da se kar približujemo severni koreji z svetlobno hitrostjo, sej maritan nismo imeli prav, nekaj let nazaj ko smo napovedovali s.... na tem planetu, so ble le teorije:)
kim llsung
12. 12. 2012 15.36
+3
Ataaufbix
12. 12. 2012 10.51
+23
Vse čestitke Severni Koreji za uspešno izstrelitev. Kim Jong Un - Slovenija te podpira v boju proti imperialistični politiki ZDA!
lopatko
12. 12. 2012 11.06
+7
zigasubic
12. 12. 2012 11.07
+8
Slovenija je žal ne. Ogromno prebivalcev Slovenije pa :-))
hondica
12. 12. 2012 13.00
-10
To je test za inteligenco, se pravi je veliko Slovencev neumnih, bolje rečeno bebcev?
Bor-chee
12. 12. 2012 14.36
+8
Ti si bebec, hondica. Preseli se v Ameriko, pa se jim slini še naprej.
hondica
12. 12. 2012 14.47
-10
Na vašo nesrečo bom verjetno ostal kar tukaj, saj spadamo pod zahod in smo k sreči pod okriljem NATA. Četudi smo še v poporodnih težavah.