Slovenci v Veliki Britaniji za našega državljana, ki je v požaru izgubil vse, zbrali že 2000 evrov

Slovenec iz stolpnice v Londonu, ki je pogorela, v požaru ni bil poškodovan, a se je vse skupaj dogajalo tako hitro, da je iz stanovanja lahko pobral le dokumente in denarnico. Slovenci, ki živijo v Veliki Britaniji, so sklenili, da mu bodo pomagali in so zanj že zbrali 2.000 evrov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Želimo zbrati sredstva v višini 1000 funtov, da bi pomagali nadomestiti osebne stvari Slovencu, ki je v požaru utrpel veliko škodo," so na spletni strani JustGiving, ki je namenjena lažjemu zbiranju in posredovanju humanitarne pomoči, zapisali predstavniki skupine Slovencev, ki živijo v Veliki Britaniji.

Kot se je izkazalo, niso potrebovali veliko časa, saj so do 17. ure zanj zbrali že 1780 funtov, kar je 2034 evrov. Njihov cilj je bil torej hitro dosežen.

zbiranje pomoči

Zbiranje pomoči za slovenskega državljana. (Foto: POP TV)

Slovenski veleposlanik: Iz stanovanja je lahko pobral le dokumente in denarnico

Čeprav smo sprva poročali, da naj bi v stolpnici Grenfell Tower v času požara bivala dva slovenska državljana, česar naše veleposlaništvo ni moglo potrditi, se je po nadaljnjem preverjanju informacij izkazalo, da je bil res samo eden.

Ta se je iz stavbe pravočasno rešil. Imel je veliko srečo v nesreči, saj ni potreboval niti zdravniške pomoči, je pa hkrati ostal brez vsega. Predstavniki našega veleposlaništva v Londonu so v stiku z njim, pomagajo mu, kolikor je v njihovi moči. Tadej Rupel, slovenski veleposlanik, je dejal, da se je vse dogajalo tako hitro, da je lahko iz stanovanja pobral le dokumente in denarnico. Vse ostalo je zgorelo.

In ne samo slovenskemu državljanu, dobri ljudje so priskočili na pomoč tudi ostalim stanovalcem stavbe, ki so v požaru izgubili svoje imetje. Zanje donirajo hrano in oblačila, zbrali pa so tudi že več kot milijon evrov finančne pomoči. Med tistimi, ki so priskočili na pomoč pri sortiranju donacij, so tudi trije sinovi Victorie in Davida Beckhama Brooklyn, Romeo in Cruz.

pomoč ljudem v Londonu

(Foto: AP)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: