Tujina

Sneg povzroča težave tudi pri sosedah

Dunaj/Zagreb, 23. 02. 2013 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Spodnji Avstriji se spopadajo z velikimi količinami novega snega. Številni tovornjaki so zdrsnili, zato je bila avtocesta proti Dunaju kakšno uro v celoti zaprta. Zasnežilo pa je tudi Hrvaško, snega so bili deležni tudi na Krku in Cresu.

V Spodnji Avstriji se spopadajo z velikimi količinami novega snega. V noči na soboto je od polnoči sneg botroval 17 prometnim nesrečam, ki so terjale dve smrtni žrtvi. Še 25 ljudi je bilo poškodovanih, od tega šest huje.

Na dunajski avtocesti A21 so zdrsnili številni tovornjaki, zato je avstrijski upravljavec avtocest Asfinag cesto zaprl za tovorna vozila s skupno maso nad 3,5 tone. Za eno uro pa je bila avtocesta proti Dunaju v celoti zaprta. Tudi v bližini mesta Amstetten so na zahodni avtocesti A1 številni zdrsi tovornih vozil ovirali promet. Avtomobilski klub ÖAMTC voznikom svetuje, naj nenujne poti preložijo na popoldanski čas, ko naj bi se razmere nekoliko umirile.

Sneg na Hrvaškem
Sneg na Hrvaškem FOTO: dnevnik.hr

Sneg povzroča težave tudi na Dunaju, kjer imajo tramvaji in avtobusi velike zamude. Prav tako je ogromno prometnih nesreč in zdrsov. Na drugi strani podzemna železnica deluje praktično neovirano.

Na dunajskem mednarodnem letališču je zjutraj sneg povzročil številne zamude in tudi odpovedi poletov. Vodstvo letališča potnikom zato svetuje, naj se pri letalski družbi, s katero nameravajo leteti, pozanimajo o statusu leta. Kdaj se bo stanje normaliziralo, za zdaj še niso mogli oceniti.

Zasnežilo tudi nekatere hrvaške otoke

Slabo vreme pa je najverjetneje botrovalo tudi prometni nesreči, do katere je v petek zvečer prišlo na Slavonski aveniji v Zagrebu in v kateri je bilo udeleženih kar osem vozil. Poškodovanih na srečo ni bilo, nastala je le gmotna škoda, je poročal Večernji list.

Sneg je pobelil kopenski del hrvaške, a tudi severni del jadranske obale ter otoka Krk in Cres. Na hrvaški obali se  lahko pohvalijo le z nekaj centimetri snega, v notranjosti Istre pa ga je tudi do 20 centimetrov, poroča Dnevnik.hr.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

olyca
23. 02. 2013 23.58
Sneg povzroča težave tudi pri sosedah, ja pa je res, baba že cel dan kida pa zraven cuka kuhanga !!!!!
mackon08
23. 02. 2013 22.13
Pa naj napišejo v Prekmurščini: pri sousidaj
sunshine=)
23. 02. 2013 16.38
+5
sosednji državi sta ženskega spola, zato je ''pri sosedah'' pravilno napisano, se pa res malo nenavadno sliši :)
en lisjak
23. 02. 2013 12.57
+15
Pri mojih SOSEDIH ,je isto kot pri meni...nič več snega nimajo..
NiN0
23. 02. 2013 12.37
+9
pri sosedah hahaha