VIDEO: V snežnem metežu na Slovaškem na avtocesti trčilo od 30 do 40 vozil

Vnovični prihod zimskega vremena in sneg sta povzročila nemalo težav v Avstriji, pa tudi na Slovaškem, kjer je v snežnem metežu trčilo do 40 vozil. V Švici so ponekod namerili rekordno nizke aprilske temperature vse od začetka merjenj v preteklem stoletju.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zmrzal v Nemčiji

Nizke temperature vztrajajo tudi v Nemčiji, kjer je sadno drevje tako okovano v led. (Foto: AP)

Na območju Dunaja so se ponekod zaradi snega podrla drevesa, zaradi česar so morali zapreti številne ceste. Slabo jo je odnesla tudi avtomobilska pločevina, saj so se zaradi zimskih razmer na cestišču zgodile številne prometne nesreče. 

V Sloveniji pa težave marsikje povzroča veter. Sunki so podrli nekaj dreves, drogove električne in telefonske napeljave. Vremenoslovci pa napovedujejo zelo mrzlo petkovo jutro.

Na Gradiščanskem in v Spodnji Avstriji je zaradi zimskih razmer več tisoč gospodinjstev ostalo brez električne energije. Gasilci so imeli zaradi poznega prihoda zime polne roke dela tudi na avstrijskem Štajerskem. Sneg je povzročil številne prometne nesreče, na območju Gradca je za dodatne težave poskrbela nevihta. V znanem romarskem središču Mariazell je zapadlo več kot pol metra snega.

Verižno trčenje

Sneg je povzročal težave tudi v cestnem prometu na Slovaškem. Na Slovaškem je v snežnem metežu na avtocesti med krajema Poprad in Spišsky Štvrtok davi prišlo do verižnega trčenja, v katerem je bilo udeleženih od 30 do 40 avtomobilov. Pri tem je bilo poškodovanih 25 ljudi. Zaradi nesreče so morali avtocesto, ki velja za najpomembnejšo cestno povezavo med vzhodom in zahodom Slovaške, zapreti v obe smeri.

Več prometnih nesreč zaradi snega se je zgodilo tudi na drugih cestnih povezavah na Slovaškem, predvsem na severu države.

Skoraj –13 stopinj Celzija v Švici

V Švici so ponoči na najmanj šestih krajih namerili rekordno nizke temperature za april. V kraju Arosa so tako namerili kar minus 12,8 stopinje Celzija. Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bi se lahko v prihajajoči noči živo srebro spustilo še nižje, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 51
kajpavzdevek 20.04.2017 20:14:28
Kaj korejski čunek še upa metat petarde ??
Več komentarjev