Zimska neurja v ZDA zahtevala že šest življenj

Osrednji del ZDA je v primežu zime. Slabo vreme je že zahtevalo šest smrtnih žrtev. Brez elektrike je ostalo okoli 100.000 odjemalcev. Odpovedanih je bilo 400 poletov. Teksas so prizadeli kar trije tornadi. Neurje se zdaj seli na vzhodno obalo ZDA.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zimska neurja, ki se z zahoda ZDA pomikajo proti vzhodu, so doslej zahtevala šest življenj, brez elektrike pa je ostalo okoli 300.000 odjemalcev. Odpovedanih je bilo okrog 900 poletov, kmalu pa jih bo še več, saj se neurja selijo proti gosto poseljenemu vzhodu ZDA.

Tornado v Alabami - 1

Tornado je prizadel mesto Mobile v Alabami. (Foto: Reuters)

Danes sta v prometni nesreči v Arkansasu umrli dve osebi, že v torek pa so zasnežene ceste v Oklahomi zahtevale dve življenji. Prav tako v torek je v Teksasu izruvano drevo ubilo moškega v avtomobilu, tornado v Louisiani pa je vrgel drevo na hišo in ubil enega od stanovalcev.

Tornado v Alabami - 2

Mesto Mobile v Alabami (Foto: Reuters)

Osrednji del ZDA so zajela snežna neurja, države ob Mehiškem zalivu pa močni nalivi in tornadi. Najhuje jo je skupilo mesto Mobile v Alabami, ki ga je prizadelo več tornadov. Na srečo niso povzročili smrtnih žrtev, ampak le gmotno škodo. V Alabami, Mississippiju, Teksasu in Louisiani je sicer v torek divjalo skupaj 34 tornadov.

Tornado v Alabami - 3

Poškodovani moški v Alabami (Foto: Reuters)

Zaradi slabega vremena je v Teksasu, Oklahomi, Mississippiju, Louisiani in Alabami ostalo brez elektrike skoraj 100.000 odjemalcev, samo v Arkansasu pa 190.000. Neurja so do večera že dosegla vzhodno obalo ZDA, žalostna statistika žrtev ter škode pa se bo še povečevala.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 31
Inred 27.12.2012 00:04:26
WHO cares about USA ??? No one...
So please stop writing all about them. The name of our planet is not USA, it is EARTH.
Več komentarjev