Tujina

Srečnež bo dobil 171 milijonov evrov

London, 05. 07. 2011 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdo, ki je kupil listič za EuroMillions loterijo, bo kmalu bogatejši za 171 milijonov evrov. Za ta denar pa si bo lahko med drugim kupil umik od sveta, luksuzno potovanje po svetu in tudi športni klub.

Nekdo bo drevi bogatejši za 171 milijonov evrov.
Nekdo bo drevi bogatejši za 171 milijonov evrov. FOTO: iStockphoto

Množice Evropejcev so se danes zgrnile nad prodajalne loterijskih srečk EuroMillions, kar ni nič nenavadnega, saj so danes izžrebali rekordni dobitek – neverjetnih 171 milijonov evrov. Minuli teden namreč nihče ni zadel glavnega dobitka 157 milijonov evrov, kar se je prelilo v sklad za današnje žrebanje.

V Španiji, kjer je stopnja nezaposlenosti rekordno visoka in pomanjkanje denarja pesti množice ljudi, so bile prodajalne srečk polne upajočih. Večina jih sanja o zgodnji upokojitvi, odplačilu hipotek in finančni varnosti za njihove otroke. ''To sedaj potrebujemo bolj kot kdajkoli prej, glede na hipoteke in pomanjkanje služb. Videli bomo, ali nam bo bog pomagal,'' je dejala ena od žensk, ki je kupila listič, poročajo tuji mediji.

Tudi v belgijski prestolnici Bruslju ljudje upajo na srečo. Ena od žensk, ki so svojo loterijsko srečo preizkusile tam, je dejala, da kupuje lističe zase in za prijatelja. Z denarjem, ki bi ga dobila, pa bi svojim staršem kupila hišo, sama pa bi se odpravila na pot okoli sveta. In kaj vse lahko kupite za 171 milijonov evrov?

Umik od sveta – 44 milijonov evrov

Svet je lahko naporen, odnosi z bližnjimi, družino, prijatelji naporni, delo pa enostavno dolgočasno. V časniku Metro predlagajo, da si za 22 milijonov evrov omislite srednjeveški grad z več deset hektari zemlje, povsem umaknjenim od vasi, mest ali celo zadnjih cest. Ga opremite z luksuznimi termami, telovadnico, kinodvorano in z vse, kar vam je všeč, kar vas bo stalo še slabih devet milijonov, za dodatnih 13 pa poskrbite še za povsem ekološke in samooskrbne energetske in vodne sisteme. V tej vsoti je seveda že vključen strošek za uslužbence, ki bodo za vse tudi skrbeli.

Kako zapraviti denar, milijonarjem povejo tudi na t.i. sejmu milijonarjev.
Kako zapraviti denar, milijonarjem povejo tudi na t.i. sejmu milijonarjev. FOTO:

Potovanje s stilom – 33 milijonov evrov

Torej sedaj imate svoj grad na deželi, kar pa lahko postane dolgočasno. Tako si lahko za 1,5 milijona kupite najhitrejši avto, ki ga še lahko zakonito vozite po evropskih cestah bugatti Veyron. Če pa stremite k razkošju bolj kot hitrosti, si lahko omislite še klasičnega Rolls-Roycea za slabih pol milijona in bentley Speed za dobrih 200.000.

Za dolge proge pa si lahko omislite zasebno letalo za 16,5 milijona in kolekcijo dopolnite z luksuzno jahto za dobrih 14 milijonov.

Izrazite privrženost športnemu klubu – 33 milijonov

če ste bili vse življenje zvest navijač ali navijačica lokalnega športnega kluba, ga lahko tudi kupite. Cena je sicer odvisna od kluba, vendar pa lahko za 33 milijonov že kupite nogometni klub ranga druge angleške lige, morda celo prve, če imate res srečo.

Nekaj kulture – 38,5 milijonov

So vam všeč filmi Pirati s Karibov ali pa vas je ganil Forrest Gump? Glede na to, koliko so zaslužili, bi bila večina igralcev in igralk iz teh filmov v vašem finančnem dosegu, če bi zadeli glavni dobitek. Žal pa bi bila na primer Johnny Depp in Tom Hanks kljub vsemo še vedno izven dometa vašega proračuna.

Dobrodelnost – 20 milijonov

Denar pa tudi hitro skopni, zato je treba z njim modro ravnati.
Denar pa tudi hitro skopni, zato je treba z njim modro ravnati. FOTO: iStockphoto

Živite kot kralj, potujete po svetu po cesti, zraku in vodi, ste najpomembnejši človek vašega najljubšega športnega kluba, hollywoodski zvezdniki pa vam jedo iz roke. In ker vam nič več ne manjka lahko nekaj tudi podarite manj srečnim od sebe. Lahko organizirate himanitarno prireditev, sami opravite nekaj prostovoljnega dela ali pa enostavno donirate denar.

In še...

Vsekakor bi bilo modro, da zadnja 2,5 milijončka shranite za nakup naslednjih loterijskih srečk, saj se na primer vaše letalo ne bo zavarovalo samo od sebe.

Vendar pa boste bo tem, ko boste že zapravili zadnje cente kmalu ugotovili, da bi bilo bistveno bolj ekonomično, če bi ves denar naložili v banko in ustvarili varno pokojninsko gnezdece za vas in celo vašo družino. Ampak takrat bo že prepozno.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mesarko
14. 07. 2011 14.54
Ej - kupiti listič je veliko premalo, to ni nič. Izpolniti listič s pravilnimi ciframi - to je šele to! Nepremišljeno in ceneno pisanje slo novinarčkov, najetih tujcev. Enako kaj bi kdo naredil s tem denarjem...sam vem, da bi izbral umik iz tega norega sveta. Škatle kot so rojs rojs, ferrari in podobne me ne zanimajo, to mi je čist brez veze. Dobra hiška, vse urejeno tip top, nekaj potovanj, ki so zdaj v fak slo lahko le sanje ostalo bi pa ustanovil firmo kjer bi se denar ohranjal oz še oplajal. Poleg tega bi obvezno ustanovil fundacijo za štipendiranje pametnih a revnih Slovencev. Po skrbnem pripravku in analizi bi se podal v to in zaprl usta norega potrošništva željnim Slovenceljnom! V tem bi dal zagotovo velik vzor tej državi, ki ne pozna več nobenih vrednost. To vem, da bi naredil...brez veznega zapravljanja se ne bi lotil. To počnejo lahki in ne preveč razgledani ljudje. Je že tako.
Asja Butina
06. 07. 2011 09.58
Kje pa se kupi listek? V Italiji, Avstriji? Lahko preko spleta? Ne bo nihče od vas poskusil?
dodgy
06. 07. 2011 09.57
tipična, ko zadaneš use zapraviš za luksuz to še tukaj novinarji učijo, namesto da bi dodali da denar vložiš v podjetje, sklade, ker bi se ti denar obračal, ne pa da vsega zapraviš
XardasM
06. 07. 2011 08.25
s 171miljoni naloženimi na različnih bankah bi dobil okol 700.000€ obresti na mesec... kar bi zadostovalo za kar lep standard s tem da bi glavnica ostajala :) ... pač, prvi mesec si kupiš vilo, drugi mesec kak avto ali dva, poleg tega greš še na potovanje... :)
gem
06. 07. 2011 04.20
Teh 185 millionov bo zadel in dobil slovenec!
gem
06. 07. 2011 04.14
Teh 185 millionov bo zadel čistokrvni slovenec! Napisal bo svojo avtobiografijo, od vzponov do padcev in jo dal v javnost!!
xlady
06. 07. 2011 00.47
Glavni dobitek ni bil izžreban, tako da se sklad 176.715.802,20 € prenese na naslednje žrebanje, torej v petek
miha1987
06. 07. 2011 00.24
max-mare, mi smo dali že to skozi in se je z veliko pozitivne energije in agresivne terapije vse dobro izšlo. Upam da se vse dobro izteče. Kar pa se tiče euromillionsa, pa bom rekel le: sanja svinja o koruzi a koruze nema :P Saj so še druge stvari na svetu, kot teh 171 milijonov. Ne da bi se jih branil, ampak vseeno, ni to vse kar bi si želel (čeprav bi bilo življenje z neomejeno količino denarja lažje).
graf
05. 07. 2011 23.34
Jaz bi se na njegovem mestu odselil in poizkusil nekje zaživeti v anonimnosti ....ker drugače mu bodo (ta novi) "prijatelji" grenili življenje , če pa ni duševnega miru pa ves denar na svetu nič ne pomeni .. bral pred kratkem članek o ljudeh ki so enkrat v življenju zadeli neke velike novce ...in so šele potem ugotovili kako so bili srečni PRED tem ko so živeli v povprečju ! Denar spremeni ljudi in proti temu ni žal nihče imun ....
kleopatra-1
05. 07. 2011 23.30
max-mare, močna volja in vera v življenje delata čudeže. Želim vama vse dobro.
Filip Mari?
05. 07. 2011 23.17
ce me danes vprasate mi denar ne pomeni nic nic nic... moji ljubljeni so pred tremi dnevi diagnosticirali maligni tumor :( in ce bi lahko bi podpisal da sem celo zivljenje revež v materialnem smislu v zameno da ona ozdravi in imam njo zdravo ob sebi bi se odpovedal vsemu! ce bi zadel to srečko bi svojo srečo razdelil nesrečnim in revnim vse do zadnjega centa!!!
keshayaselenna
05. 07. 2011 23.15
Se mi zdi dost žalostn, da je srečka za veliko večino Evropejcev edina varianta, da kdaj zaslužijo kakšen zaresen denar. American dream je samo še pravljica - če nisi iz pravega okolja pač nikoli ne boš bogat.
kaktus87
05. 07. 2011 22.58
sej ni bil ižreban
Spetsnaz
05. 07. 2011 22.52
Kaksen prispevek?!! Ce ga lahko sploh tako imenujem? Meni nic ne manjka ! Delam, imam podpovprecno placo, odlicno zeno, krasne otroke, zivim v lepi in mirni dezeli, sem sit in se pocutim varnega. Me zanima ce bi se vi tako pocutili, ce bi imeli ta denar, ki ga tukaj omenjajo !
Caterpillar
05. 07. 2011 22.42
Jst bi se umaknu od sveta. Potem pa najel enga profiča, da mi dnar obrača in naj si vzame ene 20%, da bo meu kaj od tega in se bo fajn potrudu! Čez čas bo kupček še večji! Šele takrat, ko bo keša več, kot sem ga zadel, potem pa... Gardalaaaaaand!!!!!
mad-max
05. 07. 2011 22.19
bill gates al pa ker drug bi reku ... eh ta drobiž za kruh kupit pa ne rabim če pa bi js dobu bi me pa tak kap hehe bi komi dihu...
London?an
05. 07. 2011 21.54
Chelsea1234
05. 07. 2011 21.43
za 1mil ti celi inter kupim ker vač tak ni vredn
Porih
05. 07. 2011 21.34
kamion laškega pred bajto da nazdrawim pa selitew w Milano in dožiwljenski zakup sedeža w prwi wrsti Giuseppe Meaze!
gustlfrtavckov
05. 07. 2011 21.21
rojniki ??? Od kdaj pa??Sedaj res nekaj časa nisem igral, tako da: HVALA za info.