Tujina

Stanje Busha starejšega in njegove soproge se je izboljšalo

Washington, 19. 01. 2017 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdravniki so sporočili, da je stanje Busha starejšega, ki je na intenzivni negi zaradi pljučnice, stabilno. Tudi njegova soproga Barbara, ki so jo v bolnišnici sprejeli zaradi utrujenosti in kašljanja, je že bolje.

Stanje Busha starejšega in njegove soproge se je izboljšalo.
Stanje Busha starejšega in njegove soproge se je izboljšalo. FOTO: Reuters

Nekdanji ameriški predsednik George H. W. Bush je bil v sredo zaradi pljučnice sprejet na intenzivno nego v bolnišnici v Houstonu. Zdravniki so danes sporočili, da je njegovo stanje stabilno in da bo lahko zapustil intenzivno nego čez nekaj dni. V bolnišnico so v sredo sprejeli tudi njegovo soprogo Barbaro, ki pa je že bolje.

Iz njegovega urada so sporočili, da se je Bush naspal in da ostaja stabilen. Zdravniki ugotavljajo, če lahko 92-letniku odstranijo cevi, ki so mu pomagale pri dihanju.

V isti bolnišnici so v sredo sprejeli tudi Bushevo 91-letno soprogo Barbaro, in sicer preventivno zaradi utrujenosti in kašljanja. Ko se je spočila in dobila antibiotike pa je že "1000 odstotkov" bolje, so še sporočili iz urada.

Busha so v bolnišnico sprejeli v soboto, v sredo pa so ga premestili na intenzivno nego zaradi akutnih težav z dihanjem, ki so posledica pljučnice.

Dobre želje za hitro okrevanje so jima poslali ameriški predsedniki treh generacij, bodoči Donald Trump, sedanji Barack Obama in nekdanji Bill Clinton.

Bush starejši, ki je kot 41. predsednik ZDA vodil med letoma 1989 in 1993, si je sicer pred letom in pol pri padcu v počitniški hiši zlomil vratno vretence. 92-letni oče Georgea W. Busha, ki je bil prav tako predsednik ZDA, je med letoma 1981 in 1989 opravljal funkcijo podpredsednika pod Ronaldom Reaganom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mes
19. 01. 2017 21.58
+10
Če bi bog obstajal in če bi bil pravičen bi oba Buscha morala položit račun za svoje zločine in grehe.
tali?ni tom
19. 01. 2017 21.24
+7
Dule Med
19. 01. 2017 21.26
+3
Naj še malo trpita, kakor so drugi, zaradi njega .