Tujina

Steve Jobs trepetal za hčerino življenje

Washington, 12. 06. 2012 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Občudovani računalniški guru Steve Jobs je trepetal pred ugrabitvijo hčere, razkrivajo Pentagonovi dokumenti. V njih tudi piše, da je v najstniških letih užival LSD in marihuano in da mu je to pomagalo misliti.

Steve Jobs
Steve Jobs FOTO: Reuters

Spletna revija Wired je objavila Pentagonove dokumente, iz katerih je razvidno, da se je pokojni ustanovitelj računalniškega podjetja Apple Steve Jobs v 80. letih prejšnjega stoletja bal ugrabitve svoje hčerke, v mladih letih pa je tudi užival mamila, kot je LSD.

Podobno poročilo zveznega preiskovalnega urada FBI so objavili februarja, nanašalo pa se je na zasliševanje Jobsa v zvezi s položajem v svetu predsednika ZDA za izvoz.

Steve Jobs je na čelu podjetja Pixar, ki je poslovalo s Pentagonom, leta 1988 potreboval potrdilo za dostop do tajnih podatkov, zaradi česar so preiskali njegovo preteklost. Revija Wired je tako objavile prepise teh Pentagonovih zaslišanj.

Glede na Pentagonovo poročilo se je Jobs bal, da bo kdo ugrabil njegovo hčerko in ga izsiljeval, a ne v zameno za izdajo državnih skrivnosti, pač pa za denar. V poročilu tudi pojasnjuje, zakaj ni nemudoma razkril aretacije leta 1975. Takrat so ga ustavili kot 20-letnega fanta v Oregonu in aretirali, ker ni plačal 50 dolarjev kazni zaradi prehitre vožnje. Ko jo kazen poravnal, je bila zadeva zaključena.

Jobs je tudi priznal, da je od leta 1972 do leta 1975, ko je bil star od 17 do 19 let, užival mamilo LSD. Užival je tudi marihuano in pojasnil, da mu je to pomagalo misliti. Jobs je umrl lani zaradi raka trebušne slinavke.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimivseeno
13. 06. 2012 00.32
+5
Zato pa je finančna elita prepovedala te droge. Mislite, da želijo, da bi vi mislili? Mislite, da so te droge prepovedane, ker jih skribi vaše zdravje? Cigareti so dovoljeni, prav tako alkohol. Cigareti so zaradi škodljivosti in predvsem zasvojlivosti takoj za heroinom in kokainom. Raziskavo so delali strokovnjaki iz zdravstva, znanosti. (Vir: BBC, 20 most dangerous drugs) LSD je popolnoma nenevarna droga. Baje je edini smrtni primer, do sedaj zabeležen, da je posameznik verjel, da zna leteti in se je vrgel skozi okno. Bill Hicks je nato komentiral, da je to naravna selekcija. Pač ni mogel najprej v sobi poizkusiti, da bi potem zajadral v višave. :D Seveda pa je marihuana zdrailo proti raku. Delane so raziskave in celo farmacevti so jo začeli gojiti. Konoplja je zdravilo proti raku. Viri, ki o tem pričajo (Cannabis Science Announces Critical Cancer Patient Dr. Lynnice Wedewer, Ph.D., Cancer Cure - Cannabis & Cannabinoids,by Robert Melamede,PhD, Dr. Manuel Guzman v Španiji, Dr. Raphael Mechoulam; GW pharmaceuticals so naredili zdravilo bazirajoče na osnovi cannabisa imenovan sativex. (Vir: gw pharma sativex) Gojišča cannabisa imajo na skriti lokacaiji na jugu Anglije. Raja ne sme gojiti cannabisa. (Vir: youtube, What if Cannabis Cured Cancer (Serbian subtitle)
tinetone
12. 06. 2012 16.29
+7
nenazadnje so bili poskusi kjer so ljudje uživali male odmerke LSD-ja ter imeli boljše rezultate v testih
Krimsky
12. 06. 2012 15.12
+11
In – namesto, da bi znali ceniti rezultate in koristi za človeštvo, ki jih prinašata navdih in inspiracija – preganjamo ubogo rastlinico za navdih in inspiracijo.
bleem
12. 06. 2012 19.48
-2
za navdih in inspiracijo že ne ampak zaradi zlorabe:)
Nimivseeno
13. 06. 2012 00.39
+3
Kakšne zlorabe? Povej, ali lahko cannabis predoziraš in zaradi tega umreš? Bi bilo tako predoziranje zate zloraba? Naj te razsvetlim. Ni poznanega smrtnega primera od cannabisa. Če ga veš, mi ga prosim navedi skupaj z viri, da si jih bom lahko pogledal. Ne moreš predozirat. Navadna kuhinjska sol je bolj škodljiva od cannabisa. Če poješ pol kilograma soli zagotovo umreš. Voda bo zapustila celice. Isti procesi se odvijajo, ko se konzervira meso, da se ne pokvari.
vestalka1
01. 11. 2012 05.02
+1
ne dovoli se uporaba kanabisa, ker bi bili ljudje bolj zdravi, to pomeni daljše življenje in še več ljudi na zemlji