Tujina

FOTO in VIDEO: Trump o pokolu v Las Vegasu, ki je terjal 59 življenj: Napad je bil 'dejanje čistega zla'

Las Vegas, 02. 10. 2017 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V najhujšem strelskem pohodu v zgodovini ZDA je moški z avtomatskim orožjem streljal iz 32. nadstropja hotela in ubil 59 ljudi, več kot 500 je ranjenih. 64-letni Stephen Paddock naj bi deloval sam, motiv za napad še ni znan. Posnetki s prizorišča prikazujejo, kako so se med glasbo zaslišali streli, šele čez nekaj trenutkov pa so obiskovalci dojeli, kaj se pravzaprav dogaja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V streljanju v Las Vegasu najmanj 58 ranjenih in več kot 500 poškodovanih
    02:58
    Iz 24UR: V streljanju v Las Vegasu najmanj 58 ranjenih in več kot 500 poškodovanih
  • Iz SVETA: Obiskovalci panično zapuščali prizorišče koncerta
    01:31
    Iz SVETA: Obiskovalci panično zapuščali prizorišče koncerta
  • Streljanje v Las Vegasu
    00:44
    Streljanje v Las Vegasu
  • Prizorišče streljanja v Las Vegasu
    00:36
    Prizorišče streljanja v Las Vegasu
Med žrtvami strelskega napada v ameriškem Las Vegasu po do zdaj znanih podatkih slovenskega zunanjega ministrstva ni slovenskih državljanov. Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu je glede tega v stalnem stiku z ameriškimi oblastmi.

Lasvegaška policija (LVPD) se je sinoči okrog 22.30 po lokalnem času (ob pol sedmih zjutraj po srednjeevropskem) odzvala na streljanje blizu igralniškega hotela Mandalay Bay. Incident se je že izkazal za najhujši strelski napad v zgodovini ZDA.

Moški, gre za 64-letnega upokojenega računovodjo Stephena Paddocka, je na festivalu country glasbe, na katerem se je zbralo 22.000 ljudi, z avtomatskim orožjem streljal iz 32. nadstropja hotela in pri tem ubil 59 ljudi, med njimi najmanj dva policista LVPD, ki pa nista bila na uradni dolžnosti.

Zaradi ogromnega števila poškodovanih bolnišnicam primanjkuje krvi, zato so oblasti pozvale k darovanju te življenjske tekočine.

Po najnovejših podatkih je ranjenih 527 oseb, je sporočil šerif Joe Lombardo. Številke še niso končne, sporoča policija, saj se reševalci le s težavo prebijajo skozi sezname zaradi velikega števila ljudi, ki jim morajo oskrbeti. 

"Še vedno od vsepovsod sprejemamo klice s podatki o ranjenih, ki so se v zdravstvene ustanove odpeljali sami. Zato točnega števila ranjenih za zdaj še ne moremo podati," je pojasnil predstavnik policije Kevin McMahill.

Policija po besedah Lombarda verjame, da se je strelec, ki je živel v mirni soseski Mesquite v Nevadi, ubil sam, preden je policija s kontrolirano eksplozijo vdrla v njegovo hotelsko sobo. 

Zvezna država Nevada ima enega najbolj permisivnih zakonov o nošenju orožja v ZDA. Ne le, da je dovoljeno nositi strelno orožje, lahko ga kupite v praktično katerikoli trgovini, tudi zasebna prodaja je zakonita. 

Policija za zdaj še ni odkrila motiva za napad, saj niti v sobi niti na njegovem domu niso našli ničesar, kar bi ga razkrivalo. Policija za zdaj dogodka ne obravnava kot domačega terorizma. Odgovornost je sicer prevzela skrajna skupina IS, ki je sporočila, da se je strelec pred meseci spreobrnil v islam, a dokazov za svoje trditve skupina ni dala. Policija je sporočila, da niso našli dokazov, da bi šlo za versko motiviran napad in so napadalca označili za ''moškega v stiski''. Tudi FBI je dodal, da obveščevalci niso našli povezav z IS in dokazov, da bi se spreobrnil v drugo vero. Županja Carolyn Goodman je dejala, da je bil to ''norec, poln sovraštva''

Lombardo je razkril, da je bil moški v sobi prijavljen že od 28. septembra, za zdaj ni jasno, ali je prepovedal vstop sobaricam hotela. 

"O njem ne vemo veliko," je povedal preiskovalec Quinn Averett. Nikoli ga niso aretirali, niti mu izstavili kazni za prometni prekršek. Pred selitvijo v Nevado je živel v Teksasu in Kaliforniji ter na Aljaski.  

V napadalčevi sobi so sicer našli okoli deset kosov orožja. "Preiskava bo dolga in zapletena, na pomoč nam bo priskočil tudi FBI, predvsem pri natančni preiskavi kraja zločina," so povedali organi pregona. 

Razbita okna sobe v hotelu Mandalay bay. Hotel je več ur po napadu svojim gostom dovolil vstop v sobe.
Razbita okna sobe v hotelu Mandalay bay. Hotel je več ur po napadu svojim gostom dovolil vstop v sobe. FOTO: AP

"Želim si, da takšnega dneva ne bi doživel v svoji 27-letni karieri policista," je še dodal McMahill. "Tega preprosto nismo niti slutili."

Lombardo je še zatrdil, da ni šlo za več napadov, kot so v "zmedi in histeriji" poročali mediji, temveč za enega.

Napadalčev brat Eric Paddock, ki živi v Orlandu, je povsem pretresen. Za CNN je povedal, da sploh ne more verjeti in da mu ni jasno, kako je njegov brat prišel do orožja, saj nima nobenega vojaškega ozadja. 

Marilou Danley, ki naj bi strelca spremljala v času napada.
Marilou Danley, ki naj bi strelca spremljala v času napada. FOTO: AP

Policija prijela tudi žensko, ki naj bi sodelovala s strelcem

Po besedah šerifa Lombarda ocenjujejo, da je moški deloval sam, spremljala naj bi ga ženska azijskega porekla. Policija jo je identificirala kot Marilou Danley, menda je bila v času napada z osumljencem. Policija je na Twitterju kmalu po napadu objavila njeno fotografijo in potrdila, da so žensko že našli.

Policija v Las Vegasu je pozvala vse očividce, ki imajo posnetke ali fotografije dogajanja v bližini hotela in igralnice Mandalay Bay, naj jim jih posredujejo, da bodo lažje ugotovili, kaj natančno se je zgodilo in kdaj.

Šerif Lombardo je javnost pozval tudi k pomoči pri iskanju dveh vozil znamke Hyundai in Chrysler z oznakami ameriške zvezne države Nevada, registriranih na napadalčevo ime. Vozili naj bi lasvegaška policija prav tako že našla, čeprav tega z gotovostjo še ne morejo potrditi.

Trump bo Las Vegas obiskal v sredo

Ameriški predsednik Donald Trump pokol v Las Vegasu označil za dejanje čistega zla. V govoru v Beli hiši je odziv reševalcev označil za čudežnega in dodal, da je hitrost, s katero so našli strelca, rešila življenja. 

V govoru je izrekel sožalje svojcem žrtev. ''Molimo za vas in tu smo za vas. Bog živi v srcih tistih, ki žalujejo,'' je dejal. 

Las Vegas bo obiskal v sredo. O dostopnosti orožja, za katerega je še pred kratkim menil, da ga je med Američani premalo, ni govoril. 

Glasba, streli, nato glasba potihne: 'Moj bog, streljanje!"

V času napada je na festivalu nastopal eden najbolj priljubljenih country pevcev na svetu Jason Aldean, ki je kmalu po srhljivi izkušnji na Instagramu objavil fotografijo, s katero je sporočil, da je z njim in spremljevalno skupino vse v redu.  

"Srce se mi trga zaradi tega, kar se je zgodilo. Ljudje so si zgolj želeli uživati," je dejal Aldean. Na koncertu je bilo okoli 22. ljudi. 

Video posnetek, ki ga je obiskovalec koncerta objavil na družbenem omrežju Twitter, prikazuje glasbenikov nastop, nakar se zaslišijo streli avtomatskega orožja. 

"Moj bog, to so streli," kričijo obiskovalci koncerta in bežijo na vse strani. "Ostanite na tleh!" pozivajo drugi.

Še več zgodb prič najdete TUKAJ

V streljanju je umrlo več kot 50 ljudi, ogromno je ranjenih.
V streljanju je umrlo več kot 50 ljudi, ogromno je ranjenih. FOTO: AP

Predstavnica bolnišnice v Las Vegasu Danita Cohen je za CNN povedala, da so pri njih sprejeli več pacientov s strelnimi ranami, zaradi prezasedenosti so ranjene vozili v več različnih zdravstvenih ustanov. 

Nekaj letov z letališča McCarran so takoj po napadu odpovedali oziroma preusmerili na druga letališča. Po eni uri so letališče znova delno odprli za promet. Tudi avtoceste, ki so jih nemudoma po napadu zaprli za ves promet, so normalno prevozne. 

Guverner zvezne države Nevada Brian Sandoval je napad označil za "tragično in grozljivo dejanje".

Številni glasbeniki obsojajo grozljiv napad

273 napad

Spletna stran Gun Violence Archive, ki dela seznam masovnih streljanj v ZDA, je sporočila, da je bil to že 273 strelski napad letos, sicer prvi v Nevadi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot masovno streljanje definirajo napade, kjer so bili na istem kraju in v istem času ustreljeni vsaj štirje ljudje. Dodali so, da je bilo v prvih 275 dnevih letošnjega leta 273 napadov v 36 različnih zveznih državah ZDA. 

Grafike streljanja
Grafike streljanja FOTO: Grafike streljanja
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (480)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soncek1098
03. 10. 2017 08.31
+4
Klasicen vzorec negativnih dogodkov: vsi (politiki, mediji, druzabna omrezja itd.) so glasni ca 48 ur, a V PRAKSI se NIC NE SPREMENI (npr. v Ameriki itd. ob taksnih dogodkih vsi politiki, zvezdniki itd. medijsko molijo ipd., V PRAKSI pa se NE SPREMENI NIC = ne spremenijo zakona o nosenju orozja, ga ne omejijo itd.). Samo dvig zavesti (kar se pricne s pravilno vzgojo, vzgojo v ljubezni in ne strahovladju, doma in v soli) lahko kaj spremeni, oz. vsaj obcutno zmanjsa stevilo tovrstnih dogodkov po svetu.
proofreader
02. 10. 2017 22.46
+8
SDS tudi vabi na tečaje streljanja. Glede na njihove komentarje po spletu bi nas moralo skrbeti.
Sunshine73
02. 10. 2017 22.37
-2
Kok majo smeti po tlh te americani, hujsi so od podgan !!
LaFemme
02. 10. 2017 22.29
+13
Američamov je 300 milijonov, imajo pa tud zakon, ki omogoča da imajo lahko(skoraj) vsi doma orožje. Potem ni tolk presenetljivo da se to dogaja.
BobbyP
02. 10. 2017 21.28
-1
Pravzaprav pa je na FB strani, ki so jo sicer že "sneli", kar nekaj slik tega Stephen C. Paddocka s transparenti "revolucija do komunizma", "domoljubi za marksizem", ipd. Seveda v družbi somišljenikov z rdečimi ruticami in orožjem. Na spletu kroži kar nekaj teh fotk.
piljan
02. 10. 2017 21.51
+1
Svečkar,zbudi se,tole niso sanje o noriškem kraljevstvu.
komarec
02. 10. 2017 21.56
-2
Svečkar tile mislijo resno, poglej samo Kima, kako je spravil dončiju strah v kosti.
BobbyP
02. 10. 2017 22.24
+6
Piljan. Google pomaga. Svečko pa že veš kam, ne? Patetični trol z dvema nevronoma. Nesi si domov svečkarje, Noriško kraljestvo in onaniraj na JJ-a. Psiho de-bilni. Googlaj ti revše mentalno.
frako
03. 10. 2017 14.52
ja hudič je ko si lahko alternativni mediji zmišljujejo novice in desničarji veselo klikajo ker čutijo da to kar tm piše more bit res.
BobbyP
02. 10. 2017 21.15
+11
Donnie bo kmalu citiral celo Yodo iz vojne zvezd. "Čisto zlo" .... pa to.
Arguss
02. 10. 2017 21.14
-5
A kaj poročate ko so poplave pa plazovi v indiji, bangladešu,kitajskem potresi ,sirija vojna ........ ko so otroci premraženi lačni nemočni.Pa kaj se nič ne vprašate kje živite ali vidite samo turbo že vnaprej propadel kapitalizem.
ZivljenjeJeResLepo
02. 10. 2017 22.00
-13
Kapitalizem je edina poštena družbena ureditev!
Arguss
02. 10. 2017 22.11
+4
proofreader
02. 10. 2017 22.47
+1
Kapitalizem pa res ni pošten, ne piši neumnosti. Par ljudi krade večini.
komunjara 1
03. 10. 2017 10.16
+2
Kak te zaj ... 40 let smo meli samoupravni socializem pa vam ni bil po godu???? Hotli ste kapitalizem...... Za kterga zaj spet trdite da ni pošten??????
trumpet2018
02. 10. 2017 20.45
+19
24 ur, zakaj ne napišete da je bil strelec pristaš antife (po podatkih FBI-ja), ki je skrajna levica. To je zelo bistven podatek, za vas očitno nepomemben ?! Vsaj enkrat napišite nekaj po resnici, če vam že drugje to ne gre od rok. verjetno so strelcu tudi oprali možgane - MK ultra in podobne tehnike pranja možganov s strani Cie......pri nas v Sloveniji to vlogo opravljajo mainstream mediji, rezultati so pa vidni na volitvah, na vsaka 4 leta
EnverHoxha
02. 10. 2017 20.47
+13
ja to cia pranje je nabolj vidno pri tebi....
trumpet2018
02. 10. 2017 20.49
-13
jaz pišem dejstva, vi pa trolate v prazno, to je pa ogromna razlika. dejstvo je da je bil strelec pristaš antife. to pove vse.
kameltrajbar
02. 10. 2017 20.51
+16
...zgleda..da so ga dal v pralni stroj..pa do fula zavrtel.....))))
EnverHoxha
02. 10. 2017 20.53
+18
amerika je klošarija,sej že čas da se narod upre,sm ne nedolžne ljudi ampak politike...sploh take ki zagovarjajo orožje...
trumpet2018
02. 10. 2017 20.55
-17
ne rabiš pralnega stroja, v vašem primeru samo vklopiš 24 ur in je učinek isti. sem pozabil napisati da je za 24 ur beseda antifa prepovedana beseda, za resnico boste morali na kakšen drug portal, tako je to z našimi levimi mediji.
piljan
02. 10. 2017 21.04
+9
iruptek,pojdi počivati,vsaj ne boš neumnosti počel.Pa še zjutraj boš spočit.
trumpet2018
02. 10. 2017 21.05
-16
še dve uri lahko trolate. svoje sem napisal za danes. nekaj dejstev je dovolj, mi ni treba dolgoveziti
piljan
02. 10. 2017 21.08
+7
Naj ti bosta ti dve uri tvojega terolanja v užitek,jutri je nov resnični dan,.Zate in Trumpa.
trumpet2018
02. 10. 2017 21.10
-16
piljan
02. 10. 2017 21.17
+7
trumpek si lačen od lastnega trolanja?Ni časa kaj dati v usta?
Iztok Belšak
03. 10. 2017 08.08
+4
trumpet2016 - zakaj izjavljaš da je bil strelec član antife, to ni nikjer dokazano, ravno nasprotno , človek se sploh ni ukvarjal z politiko ampak je bil strasten igralec , najraje je igral videopoker , torej to sploh ne gre skupaj z antifo ali podobnim. Še preden je sploh kaj bilo dokazano za človeka si ga ti že obtožil, hkrati pa 24ur obtožuješ zavajanja , ker tvoje navedbe ne potrdijo. Torej edini veliki lažnivec in hinavec tukaj si ti in obsojaš človeka in organizacijo samo zato, ker ne misli kakor ti , ampak potem se pa zgovarjaš na demokracijo - nekam čisto mimo si tumpetek !
soncek1098
03. 10. 2017 08.40
+1
trumpet2016, nam lahko prosim navedes VIRE strani, kjer so informacije, ki jih navajas, navedene, da si jih bomo lahko vsi pogledali, jih preverili?
krucyfix
03. 10. 2017 09.16
+2
Hehe, nesposobna ameriška policija ugotavlja da je bi tip razmeroma bogat gambler in upokojeni računovodja, na Trstenjakovi pa prec vedo da je bil antifovec :) :) :)
krucyfix
03. 10. 2017 11.12
Btw tudi že ugotovljeno da so bili alt right zelo učinkoviti pri širjenju "alternativnih dejstev", zlasti na 4chan.
Uporabnik113089
02. 10. 2017 20.45
+2
Kaj nas še čaka? Bodo srbski ljubitelji turbofolk glasbe in godrnjanja Balaševića in Džordževića, metali paradižnike v obiskovalce letošnje noči Modrijanov?
kameltrajbar
02. 10. 2017 20.55
+0
Uporabnik113089
02. 10. 2017 21.04
+4
"Rasla je rasla, travica zelena. Po njoj se je šetala dušca zakajena."
piljan
02. 10. 2017 21.10
+0
Svečkar,ali ti vsako noč sanjaš Srbe???Strah še vedno obstaja???
Uporabnik113089
02. 10. 2017 21.29
+2
Srbi ste brez smisla za humor....Mislil sem da so vam burekmakerji vzeli srce in ne možgane.....
piljan
02. 10. 2017 21.52
-1
EnverHoxha
02. 10. 2017 20.43
+4
bi moral koga iz politike raje,al pa kr krampa namesto da nedolžne ljudi strelja....
?asjeza
02. 10. 2017 20.19
-6
preveč nas je na svetu ..........mora bit vsako toliko čistka
Migovic
02. 10. 2017 21.00
+8
odkimasin
02. 10. 2017 20.10
+13
S fotrom sva dons začela kopat bunker. Okol parcele bova postavla 4 metre visoko ograjo. Zalogo hrane vsaj za dve leti. Bližajo se zadnji dnevi. Preživeli bomo samo najbolj pripravljeni! !
Uporabnik113089
02. 10. 2017 20.19
+20
Priporočam še 50 hektolitrov terana. Če ni drugega bo tudi Židanov teran v redu.... Sovražnik bo najprej kontaminiral vodo....
CyberWorm90
02. 10. 2017 20.04
-7
ziher je meu orožni list pa registrirano brzostrelko : )))
CyberWorm90
02. 10. 2017 20.06
-9
kokr jst wem w ameriki sploh nemorš kupit awtomatskega orožja legalno : ))) wsaj w wečini držaw ne : )))
trumpet2018
02. 10. 2017 20.20
-9
dobro si napisal, levaki bi najraje vse razorožili, da se ljudje ne morejo braniti pred podivjanimi antifovci in islamisti, ne veš več kdo je hujši in bolj zmešan.po 2. amandmaju ameriške ustave imajo američani pravico do nošenja orožja in samoobrambe, zato je soroden članek dobesedno smešen: se pravi trdijo da tam kjer je več orožja pri roki, je več umorov.Čista neumnost. V texasu so skoraj vsi oboroženi,pa je zelo malo incidentov z orožjem, seveda pod to ne štejem terorističnih napadov s strani islamistov, ki so zgodba zase
CyberWorm90
02. 10. 2017 20.45
+0
hotu sm jm s sarkazmom powedat da se najweč umorou zgodi z ilegalnim orožjem : )))
trumpet2018
02. 10. 2017 20.51
-3
kameltrajbar
02. 10. 2017 20.52
+1
CyberWorm90
02. 10. 2017 20.56
+1
ni fora w orožju : ))) bi se pa s sekircami pa z noži poštihali al pa s kamijoni zapeljali : ))) pa nož in sekirca še manj pa kamion ni orožje : ))) keč je drugje : )))
trumpet2018
02. 10. 2017 20.56
+0
več trolov, več neumnosti, s kamionom lahko pobiješ več ljudi kot s puško. levaki to stežka razumejo
piljan
02. 10. 2017 21.14
-1
Hmm,težkega srca trumpek ti povem,ti si velik trol,voznik kamiona.
CyberWorm90
02. 10. 2017 21.23
pr nam w kočewju nabiralci barwnih kowin to rešjo wčas brez orožja : ))) z nawadnim orodjem kot je nož pa sekirca : ))) sej bil člank spet wčer al kdaj : ))) pustmo detalje da rešewalci nosjo neprebojne jopiče : ))) ste pogruntali keč? : )))
mikitr
02. 10. 2017 19.59
+11
Trump o pokolu v Las Vegasu, ki je terjal 58 življenj: Napad je bil 'dejanje čistega zla'(Amerika,kot država kapitalizma,je v delu ,ki ga predstvljaja buržuazija,sam čisto zlo.Žal pa taki strelci obračunajo z sebi enakim,nedolžnimi ljudmi,namesto,da če že,z ljudmi ki so del te pokvarjene bagatele.
tali?ni tom
02. 10. 2017 19.58
+0
so špilal spopad pri ok coralu?
Uporabnik113089
02. 10. 2017 19.57
+16
Analitikom ni ušlo dejstvo da si okulist ki je izdelal očala domnevnemu morilcu, zasluži kar medaljo časti. Če bi mojster iz 32 nadstropja metal krožnike na 22.000 glavo množico, bi jih pobil več kot jih je z avtomatskim orožjem....
kameltrajbar
02. 10. 2017 19.58
-13
komarec
02. 10. 2017 20.04
-9
Lažje je prinesti v 32. nadstropje avtomatsko puško in 2000 nabojev kot 2000 krožnikov.
Uporabnik113089
02. 10. 2017 20.27
+13
PUTINOVI?
02. 10. 2017 20.28
+14
RavnateljSole
02. 10. 2017 20.33
+11
Niso plesal po okusu tega norca. Se dobr da ni meu metalca bomb, kje je dubu 11 avtomatou?
cekinar
02. 10. 2017 19.55
+10
Glavno ,da Tump tumpasti služi na račun prodaje orožja ,pa da mrho(nov)inarji poročajo ,da ni šlo za terorizem ,prej za miroljubno dejanje ,...vse skup za kozlat.
draghci
02. 10. 2017 19.51
-10
Spet isto. Pregledal vse videe in zopet isti zaključek, da je bil dogodek prirejen, zaigran. Vsi, ki so jih intervjurali kot priče dogodka se niso vedli tako kot naj bi se morali po takšnem dogodku. Tukaj nekaj zelo smrdi. Spet bo večina šokirana nad moijim nespoštovanjem do mrtvih. Žal je tako, da moram imet neko prepričanje, da je nekdo res mrtev, da šele potem lahko izražam neko spoštovanje.
Infraping
02. 10. 2017 19.52
+4
kameltrajbar
02. 10. 2017 19.59
-5
Arguss
02. 10. 2017 21.04
-3
sej so samo ti tega nikoli ne boš dojel.............
Uporabnik113089
02. 10. 2017 19.50
+10
Ata je v Izoli ustrelil zdravnika in policista, pa smo začeli misliti da smo frajerji....
trumpet2018
02. 10. 2017 19.47
-10
ko napad izvede belec, le to je dejanje čistega zla, ko ga izvede musliman, je to incident z orožjem, povezan s psihično nestabilnostjo. res neokusna dvojna merila lažnivih levih fejk medijev. Levaki vedno zavarujejo islamiste, obenem pa skušajo razorožiti konservativce in patriote, da se ne morejo braniti pred podivjanimi norci iz tretjega sveta.
piljan
02. 10. 2017 19.51
+13
Nakladalko,trump je bedec.Ali vidiš vsaj to podobnost med vama???
7Scythe7
02. 10. 2017 19.56
+10
Ti še v novicah o kardašijankah potegneš islamiste od nekod
trumpet2018
02. 10. 2017 20.05
-10
po podatkih FBI -ja je bil strelec antifovec,pristaš antife, pri njemu so našli propagandni material antife, to pove vse. Uresničuje se tisto o čemer sem pisal pred nekaj dnevi, antifa hoče sprožiti državljansko vojno in zrušiti ameriško vlado. do teh informacij so prišli alternativni novinarji (Crowder, project veritas itd.) ki so svoje ljudi infiltrirali v antifo. lahko bi napisal še veliko več, vendar zaradi cenzure ne morem.
piljan
02. 10. 2017 20.09
+3
trumpev,s svojim trumpkom vedno bolj toneš.
trumpet2018
02. 10. 2017 20.09
-8
tudi ti toneš v neumnosti in neinformiranosti. o tem pišejo danes vsi alternativni mediji, če pa verjamete fejk medijem, vam pa ni pomoči, za neumnost pač ni zdravila, žal. Troli, lahko samo nabijate minuse, proti argumentov tako nimate in jih nikoli niste imeli. pa spet volite za Pahorja, trotli, na vsakih volitvah vas vržejo na isto finto
piljan
02. 10. 2017 20.14
+2
Ti se kar tolaži zaradi mene,me ne moti tvoja omejenost.
trumpet2018
02. 10. 2017 20.16
-7
v prihodnjih tednih lahko pričakujete umore policistov, false flage, unićevanje privatne lastnine s strani antife in podobne stvari. levaki si želijo kaos in anarhijo, da bodo lahko zrušili Trumpa.
MASTERSS
02. 10. 2017 20.24
+17
anifa te bo silovala če boš še mal nabijal....
trumpet2018
02. 10. 2017 20.29
-7
ni problema, sem oborožen za takšne patrone kot ste vi
PUTINOVI?
02. 10. 2017 20.36
+14
piljan
02. 10. 2017 20.49
+0
trupi vsakega sreča pamet,pa ,če tudi samo za trenutek,mogoče bo celo tebe.