Tujina

Streljanje v Las Vegasu: nenadno 'izginotje' ključne priče vzbuja številna vprašanja

Las Vegas, 18. 10. 2017 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ključna priča oktobrskega strelskega pohoda v Las Vegasu - hotelski varnostnik Jezus Campos, je nenadoma 'izginil'. Po navedbah družbe MGM, lastnice hotela, naj bi bil na plačanem dopustu, vodja policijskega sindikata pa pravi, da je na zdravljenju v kliniki. Vse več vprašanj vzbuja tudi potek dogodkov, kot ga je predstavila policija.

Ključna priča strelskega pohoda v Las Vegasu - hotelski varnostnik Jezus Campos je, kot kaže, nenadoma 'izginil'.

Campos je pretekli teden namreč odpovedal vse načrtovane televizijske intervjuje, prav tako pa ni povsem jasno, kje se trenutno sploh nahaja, poroča AP.

Policija motiva za streljanje še zmeraj ne najde, prav tako ni povsem jasen točen potek dogodkov.
Policija motiva za streljanje še zmeraj ne najde, prav tako ni povsem jasen točen potek dogodkov. FOTO: AP

Po pojasnilih družbe MGM Resorts International, lastnice hotela Mandalay Bay, kjer je bil Campos kot hotelski varnostnik zaposlen od februarja 2015, je Campos na plačanem dopustu v enem od letovišč družbe. Kje točno, niso pojasnili.

Campos "želi sam izbrati kraj in čas, ko bo z javnostjo delil svojo zgodbo," je dejala Debra DeShong, tiskovna predstavnica družbe MGM Resorts International, potem ko so novinarji Associated Pressa na podjetje naslovili vprašanja o tem, kje se nahaja Campos. "Prosil je za spoštovanje zasebnosti," je še dodala DeShongova.

64-letni upokojeni računovodja Stephen Paddock je 1. oktobra iz sobe v 32. nadstropju hotela Mandalay bay v las vegasu izvedel najhujši strelski pohod v zgodovini ZDA.
64-letni upokojeni računovodja Stephen Paddock je 1. oktobra iz sobe v 32. nadstropju hotela Mandalay bay v las vegasu izvedel najhujši strelski pohod v zgodovini ZDA. FOTO: AP

Odgovor družbe je prišel, potem ko je vodja Sindikata varnostnikov, policije in gasilcev Amerike David Hickey dejal, da je v petek nenadoma dobil sms sporočilo enega od članov sindikata.

"Sporočilo se je glasilo: 'Odpeljali ga bomo na hitro zdravljenje'," je pojasnil Hickey in dodal, da pa naj bi se po njegovih informacijah Campos nahajal v eni od klinik v okolici Las Vegasa. S Camposom naj bi bil tudi član sindikata, a Hickey njegovega imena ni želel razkriti. Kot je dejal, pa ne ve, ali je z njima še kdo drug.

"Upam, da bomo kmalu slišali novice o Camposu. Če nas bo kontaktiral za pomoč, pa mu bomo na voljo," je še povedal Hickey.

Na Camposovo nenadno 'izginotje' se je odzval tudi predstavnik za odnose z javnostmi lasvegaške policije Larry Hadfield in dejal, da policija ni izgubila sledi za Camposom, prav tako ne verjamejo, da je v nevarnosti.

'Junak' pretekle dni v središču medijske pozornosti

Jezus Campos je bil pretekle dni v središču tako kriminalističnih preiskav kot tudi medijske pozornosti, potem ko je izpadel kot junak, ki je morda preprečil še večjo morijo.

Hotelski varnostnik Jezus Campos je imel za pretekli četrtek predvideno vrsto intervjujev s petimi medijskimi hišami, ko je nenadoma 'izginil'. Eden od članov Sindikata varnostnikov, policije in gasilcev Amerike je vodji Davidu Hickeyu nato sporočil le, da ga ne bo, načrtovani intervjuji pa so odpadli.

Varnostnika je 64-letni upokojeni računovodja Stephen Paddock, potem ko naj bi prišel do sobe, od koder je Paddock streljal na množico, ustrelil v nogo. Campos naj bi do Paddockove sobe prišel še pred streljanjem, ker je želel raziskati hrup, ki ga je Paddock povzročal z nameščanjem varnostnih kamer pred vrati na hodniku. Paddock naj bi skozi vrata ustrelil kar 200 strelov, od katerih je eden zadel varnostnika v nogo. Campos je nato pobegnil in poklical hotelsko telefonsko centralo, enako pa je storil tudi hotelski vzdrževalec, ki je bil v bližini.

Kljub na desetine zaslišanjem policija motiva še zmeraj ne najde

Policija za najhujši strelski pokol v zgodovini ZDA, v katerem je 64-letni upokojeni računovodja Stephen Paddock 1. oktobra iz svoje sobe v 32. nadstropju hotela Mandalay Bay ubil 58 in ranil 546 udeležencev koncerta country glasbe, še zmeraj ne najde motiva. Vključno s Camposom je izvedla že na desetine zaslišanj.

Druga ključna priča, hotelski vzdrževalec Stephen Schuck, je prejšnji teden dogajanje sicer opisal v intervjuju za NBC. Po njegovih besedah je Camposa videl na hotelskem hodniku, nato pa so se na oba vsuli streli. Vse nadaljnje intervjuje je Schuck nato zavrnil.

Potek dogajanja se nenehno spreminja

Vse več vprašanj vzbuja tudi potek dogodkov, kot ga je predstavila policija. Policija je najprej namreč razlagala, da je Paddock že streljal, ko je na vrata njegove sobe ob 21.59 potrkal Campos. Streljanje naj bi se takrat končalo in Paddock naj bi se ubil, preden so v sobo vdrle posebne enote policije. Vse skupaj bi se tako dogajalo šest minut prej, kot pa so se na prizorišču koncerta zaslišali streli. To pomeni, da Camposov prihod tako ne sovpada s koncem 10-minutnega streljanja na udeležence koncerta.

Šerif Las Vegasa Joe Lombardo pa je časovni potek nato spremenil in dejal, da se je Campos ob 21.59 šele odpravil proti 32. nadstropju hotela, ustreljen pa je bil okrog 10.04 - torej minuto pred Paddockovim streljanjem.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2realforu
18. 10. 2017 20.45
+4
Vse skupaj smrdi, kako je lahko človek brez da bi ga kdo kaj vprašal znosil toliko orožja v sobo, po posnetkih se sliši več strelcev prav noben del uradne razlage se ne ujema, potem pa še eno pričo ubijejo.
Ate_ist
18. 10. 2017 20.56
+2
ja novi grešni kozel amerike, kot da o Lee Harvey Oswaldu nihče nikoli ni slišal. kdor se iz zgodovine ničesar ne nauči, jo bo pač ponavljal.
alicante123
18. 10. 2017 18.42
+1
Izginil in se pojavil včeraj na snemanju oddaje Ellen. Zakaj bi dajal intervjuje zastonj, če pa lahko pri tem zasluži.
Ramzess
18. 10. 2017 16.55
+0
Odpeljali na zdravljenje, zaradi česa, s čim pa je tako naglo zbolel. Zadeva ne drži vode.
schrodingerScat
18. 10. 2017 15.41
+1
vam na 24ur se tudi snopesa ne da preverit kaj?
dzekie
18. 10. 2017 14.31
+4
Policija ne najde motiva? A jim ga js podam? Zaželel si je 5 min slave!
trumpet2018
18. 10. 2017 13.04
+10
O tem je že zdavnaj jasno, da gre za isisovo operacijo, tudi isis je prevzel odgovornost. Isis ne prevzame odgovornost za vsako teroristično dejanje kar tako na pamet, to ste seveda zamolčali, potem se pa čudite da vam nihče ne verjame. Šerif je v prvi izjavi povedal da je imel strelec pomoć in da se je radikaliziral, potem je nanj pritisnil FBI ki skuša prikriti povezave z isisom, zadnja šerifova izjava je bila povsem drugačna, povedal je da ni nikakršne povezave z isisom in da je storilec deloval sam. Kaj naj rečem, berite alternativne ameriške medije, če se želite dokopati so resnice, ker tale članek ni za nikamor.Pišite raje o dogodku v knjižnici v lasti Michelle Obama, kjer je trans gender, preoblečen v hudiča (demona) s štirimi rogovi na glavi prebiral pravljice otrokom, ne moreš verjeti ko to vidiš. To je nekakšna s atanizacija otrok, oz. ne vem kako bi se temu reklo.
?ampl
18. 10. 2017 14.52
+1
Jst pa ti povem da tukaj isis nima tut 1% prstov zraven....isisov killer to popolnoma drugace izpelje,predvsem pa ga njegova soseska pozna kot radikala...ta biser pa o isisu je vedu tok ko ti o kvantni fiziki
nikhrast
18. 10. 2017 15.03
+1
deltex
18. 10. 2017 15.32
+0
Trumpet kolk si ti ubrisan, ISIS je prevzel tudi krivdo, ker jaz letos na petih slivah nisem imel niti enega sadeža :)
2realforu
18. 10. 2017 20.48
+1
Prej speča celica CIE da lahko nastavijo še več kamer in senzorjev, v sobo je prinesel cel kup orožja in to v mestu kje je milijone kamer brez da bi ga kdorkoli karkoli vprašal, vse skupaj smrdi, potem je še na posnetkih več strelcev, sploh pa je skoraj nemogoče da neizurjen človek to naredi,prej bi rekel da je res kakšen operativec ali pa vsaj bivši vojak, povezave z ISIS pa so naravnost smešne.
Ate_ist
18. 10. 2017 21.01
+3
Stephen Craig Paddock je bil mrtev že pred streljanjem. isis je pa tako ali tako neuradna vojska cie za doseganje ciljev z drugačnimi sredstvi.
trumpet2018
18. 10. 2017 21.09
+4
člani posebne enote za reševanje talcev, ki so ustrelili strelca (ni napravil samomora, kot so se zlagali na 24 ur) so povedali, da je bilo v hotelski sobi cel kup isisove literature, dokazano je potoval na bližnji vzhod, se tam radikaliziral, poleg tega je bil pristaš antife. na srečo obstajajo zanesljivi žvižgači ki posredujejo informacije alternativnim medijem, poleg tega obstaja posnetek o njegovi prisegi isisu, strelec se je sam posnel, ta film imajo v beli hiši. FBI je tudi vsem pričam začasno zaplenil telefone , iz katerih so izbrisali vse posnetke, poleg tega so morali nekateri po posredovanju FBI-ja posnetke o terorističnem dejanju pred hotelom Mandeley umakniti iz youtuba, itd. lahko naštevam še pol ure.......pa se bo vedno našel nekdo ki bo cvilil da gre za teorije zarote.
mastaflash
18. 10. 2017 12.29
+1
a ni ze ene 10 razlicnih zgodbic zuni? pol pa verjemi fejknjuzu ja
Fržoww
18. 10. 2017 12.19
-1
Poglejte Youtub e kanal Scott Binsack pa boste cisto vse zvedl =)
bebo3
18. 10. 2017 12.07
+4
tukaj nekaj hudo smrdi, to je vse bil samo show z igralci.
pieta
18. 10. 2017 11.58
+6
Spet ena ameriška namontirana zadeva kot 9/11 in Boston !!
Razumnež
18. 10. 2017 10.09
+3
No novinarji.... Še enkrat si preberite, kar ste napisali oz. kar so vam poročali.... V ČEM JE PRAVZAPRAV PROBLEM ???
Razumnež
18. 10. 2017 10.10
+7
Edino motiv je nejasen in bo najverjetneje tak tudi ostal, ker je morilec mrtev.... Tako da lahko prenehate žvečiti to zgodbo.