Tujina

FOTO: Floridska policija: Streljanje pred nočnim klubom ni teroristično dejanje, umrla 14- in 18-letnik

Fort Myers, 25. 07. 2016 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA/K.H.
Komentarji
0

Na parkirišču pred nočnim klubom v mestu Fort Myers na Floridi so ponoči odjeknili streli. Dva najstnika sta bila ubita, najmanj 14 oseb je ranjenih. Policija je sporočila, da ne gre za teroristično dejanje. V povezavi z incidentom pa so pridržali tri osebe.

Na parkirišču pred nočnim klubom v mestu Fort Myers na Floridi so nekaj čez polnoč odjeknili streli. V streljanju naj bi bili dve osebi ubiti, med 14 in 16 oseb pa je ranjenih. Žrtvi, ki sta umrli, sta bili stari 14 in 18 let.

Žrtve strelskega pohoda so bile stare od 12 do 27 let. Štiri osebe so še vedno v bolnišnici, dve sta v kritičnem stanju, dve pa zunaj smrtne nevarnosti. Ostale ranjence so oskrbeli in jih nato odpustili iz bolnišnice.

Policija je sporočila, da pri strelskem pohodu pred nočnim klubom ne gre za teroristično dejanje.

Napad se je zgodil med zabavo za najstnike v Clubu Blu. Po navedbah prič je bilo izstreljenih več kot 30 nabojev. Ena od prič je opisala, da je bilo kot v norišnici. Strelec naj bi se pripeljal v temnem vozilu mimo kluba in najprej nekaj zakričal, nato pa začel streljati proti množici pred klubom. Žrtve, ki so bile stare med 12 in 27 let, so utrpele različne strelske rane. Kot je sporočila policija, naj bi bile huje ranjene štiri osebe. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

NBC News poroča, da sta s streljanjem povezana še dva strelska incidenta. Ta naj bi se zgodila neposredno pred in po strelskem pohodu pred nočnim klubom, v enem od teh incidentov pa je bila ena oseba lažje poškodovana.

Policija je tri osumljence pridržala kmalu po streljanju, motiv strelskega pohoda pa še vedno ni znan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Florido je pred dobrim mesecem pretresel krvav napad v gejevskem nočnem klubu v Orlandu, kjer je napadalec ubil 50 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3