Slovenija
Oglas

Študij še nikoli tako dobra investicija kot v 2014

Ljubljana, 08. 09. 2014 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Študij danes predstavlja veliko časovno in finančno investicijo, zato verjetno niste edini, ki se sprašujete ali se Vam študij še sploh splača in prinaša napredek na delovnem mestu oziroma (boljšo) zaposlitev.

Academia Maribor - 4
Academia Maribor - 4 FOTO:
Kljub globalni gospodarski in finančni krizi, ki je pretresla tudi trg dela, so razlike v plačah med tistimi, ki imajo višje- in visokošolsko izobrazbo ter tistimi, ki imajo le srednješolsko, bistveno večje kot pred krizo. Glede na podatke iz Združenih držav so generalno ljudje z manj izobrazbe manj zaposljivi kot tisti z izobrazbo. Takšna povezava med zaposljivostjo in izobrazbo je opazna tudi globalno, ugotavlja Daniel Hamermesh, ekonomist iz Univerze v Austinu v Teksasu.

V Evropi je tako leta 2010, ko je kriza že bila prisotna, bila nezaposljivost v povprečju v članicah 10 %. Stopnja brezposelnosti visoko izobraženega kadra pa le 6 %.

Academia Maribor - 2
Academia Maribor - 2 FOTO:
Delež brezposelnih višješolskih diplomantov v Sloveniji je med vsemi brezposelnimi v zadnjih desetih letih le okoli 4 % in je bistveno nižji kot v populaciji srednješolcev, kjer je delež okoli ene tretjine.

Analize kariernega razvoja zadnjega desetletja kažejo, da diplomanti višješolskih strokovnih programov ACADEMIE Maribor iz tehničnih programov - medijske produkcije, gradbeništva, strojništva, varovanja ter ekonomskih programov - komercialisti in računovodje, svoje pridobljene kompetence dobro vnovčijo na trgu dela, saj se več kot 80% diplomatom investicija v študij povrne prej kot v dveh letih, več kot polovici pa že v enem letu.

Academia Maribor - 3
Academia Maribor - 3 FOTO:

Zaradi dolgotrajne ekonomske krize, je študij postal nekaterim študentom v Sloveniji finančno vse težje dostopen. Zato bodo ob 20. Obletnici ACADEMIE vsem, ki bodo s seboj na študij pripeljali sodelavca, sorodnika ali znanca, omogočili, da bosta študirala 2 za znesek le 1 šolnine na programih Višje strokovne šola Academia.

Predavatelji strokovnih predmetov Academie prihajajo iz gospodarstva in neposredno prenašajo svoja strokovna znanja na študente. Poleg pomembnosti pridobivanja predmetno specifičnih kompetenc na Academii verjamejo v pridobivanje osebnostnih kompetenc, kot je sposobnost timskega dela,vodenja in poslovnega komuniciranja, zato vsa predavanja in vaje izvajajo v fizični obliki. Po drugi strani razumejo in spoštujejo vse, ki se zaradi delovnih ali družinskih obveznosti kakšnega predavanja ne morejo udeležiti, zato v okviru E-Academia snemajo vsa predavanja in tako omogočajo, da si predavanje slušatelji lahko ogledajo od doma kadarkoli želijo. Poleg tega so posneta predavanja odlični pripomoček za pripravo na izpite in kasnejšo ponovno usposabljanje. Študentom je na voljo najsodobnejša programska oprema za izvedbo vaj. Z vključitvijo Academie MSDNAA vsem študentkam in študentom omogočajo prenos brezplačnih licenc za več kot 172 različnih Microsoftovih ter Googlovih produktov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3