Tujina

Svojci potnikov izginulega malezijskega letala ogorčeni. Bodo res iskalno akcijo zaključili?

Kuala Lumpur, 11. 11. 2014 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družine potnikov leta MH370 je razburila izjava komercialnega direktorja družbe Malaysia Airlines, da razmišljajo, da bi konec leta letalo razglasili za izgubljeno, kar bi pomenilo zaključek iskalne akcije. Malaysia Airlines in avstralske oblasti so njegove izjave zanikali.

Svojce je izjava o zaključku iskalne akcije razburila.
Svojce je izjava o zaključku iskalne akcije razburila. FOTO: Reuters

Družine potnikov na malezijskem letalu MH370, ki je še vedno pogrešano, so ogorčene. Razburila jih je izjava komercialnega direktorja družbe Malaysia Airlines Hugha Dunleavyja, ki je za novozelandski časnik Herald izjavil, da bodo oblasti kmalu letalo razglasile za izgubljeno, kar bi pomenilo, da bodo iskalno akcijo zaključili.

"Takšne izjave le še povečujejo agonijo družin potnikov, ki so bili na letalu in jim jemljejo upanje," je dejal predstavnik družin.

Malaysia Airlines in avstralske oblasti, ki vodijo iskalno akcijo, so to sicer že zanikale. Letalska družba je sporočila, da gre le za Dunleavyjevo mnenje ter da se od njegovih izjav oddaljujejo. Iskalna akcija se nadaljuje, so sporočili.

Sporočila
Sporočila FOTO: Reuters

Letalo je sicer pogrešano že vse od 8. marca, na krovu je bilo 239 ljudi. Vzletelo je z letališča v Kuala Lumpurju in je bilo na poti v Peking, a že približno eno uro po vzletu je kontrola zračnih poletov izgubila stik z letalom.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
12. 11. 2014 11.29
-1
Nezemljani so vzeli letalo, to so naredila ladja Andromedanske zveze, s čimer so preprečili začetek tretje svetovne vojne, saj je letalo nosilo nevaren tovor. Potniki in posadka so živi, in bodo skrbeli zanje, dokler jih ne bodo vrnili, ob primernem času, letala ne nameravajo vrniti. Ta zveza ima sedaj veliko dela v našem sistemu, saj ga pripravlja na novo nivo obstoja.
vetlan
12. 11. 2014 12.38
-2
AtaAufbiks
11. 11. 2014 22.59
+3
Američani že dobro vedo, zakaj so ga sklatili, vendar je vsaka novica močno cenzurirana s strani CIA, zato je brezveze podajat realne podatke!
Ramzess
12. 11. 2014 11.26
+0
Še en možen vzrok za Tretjo svetovno vojno, ki je bil umaknjen, ... tujci, nezemljani se zelo trudijo, da jo preprečijo, ... celo rusko vlado so spremenili, da se bori proti tej vojni. In ne bo je. ZDA pa tako ali izgubljajo.
Mb128
11. 11. 2014 18.02
+3
Hja, še en misterij za katerega se premnogi trudijo da bi to tudi ostal.
1BEYBA
11. 11. 2014 17.22
+1
mislim da si vsak starš ali sorodnik zasluži da izve resnico in poslovi na kakršen koli način od svojih najdražjih. Vem, da je to za normalnega ćloveka nočna mora, da ne veš kje je tvoj otrok sploh pa ali je morda še živ in kje se nahaja.Tisti ki kvasite take neumne se postavite v kožo svojcev pa morda boste končno spregledali.
mertseger
11. 11. 2014 16.51
-11
Res ne vem sicer kaj svojci mislijo da bodo dobili. V pol leta ne bo česar za potegnit iz morja tudi če letalo takoj najdejo. Imajo pač grob globoko v morju . RIP.
ficfiric 1
11. 11. 2014 17.01
+8
Ja sej v bistvu ni point da bi kaj potegnili od kje...gre se predvsem za to da izvejo kaj se je zgodilo...ne pa da je kr izginlo...sej ce ne bi imeli amerosov na tem planetu bi se verjel da je kar izginilo...sam tako mi pa vse po zahodu disi...tako kot ostalim malezijcem...