FOTO: V napadu na policiste na Elizejskih poljanah en ubit, dva huje ranjena

Zaradi prvega kroga predsedniških volitev je v Franciji zelo napeto, tudi v varnostnem smislu. Močno so poostrili varnost, a to ni bilo dovolj, da bi preprečili napad na policiste na Elizejskih poljanah. Umrl je en policist, dva sta huje ranjena.

Fotogalerija (10)

  • Napad na policiste v Parizu - 4
  • Napad na policiste v Parizu - 5
  • Napad na policiste v Parizu - 6
  • Napad na policiste v Parizu - 7
  • Napad na policiste v Parizu - 8
  • Napad na policiste v Parizu - 9
  • Napad na policiste v Parizu - 10
  • Napad na policiste v Parizu - 3
  • Napad na policiste v Parizu - 2
  • Napad na policiste v Parizu - 1

V streljanju na Elizejskih poljanah v Parizu je umrl en policist, dva sta huje ranjena. Poškodovan je bil še en mimoidoči. 

Policija je napadalca ubila. Po poročanju BFMTV je bil napadalec policiji znan in naj bi večkrat že grozil s pobojem policistov. Mediji navajajo, da je bil rojen leta 1977 in da naj bi pred 16 leti že streljal na policiste. 

Notranje ministrstvo je potrdilo, da je šlo za neposreden napad na policijo, in sicer je en sam napadalec z avtomatskim orožjem začel streljati na ustavljeno policijsko vozilo. Sprožili so preiskavo, bombni tehniki pregledujejo vozilo napadalca, so dodali. Tuji mediji poročajo, da je napadalec enega policista ubil, takoj ko je stopil iz svojega vozila, nato je strelski pohod nadaljeval peš, a so ga k sreči hitro obvladali. 

Območje so zaprli in evakuirali, preventivno so zaprli tudi dve postaji podzemne železnice. 

Francoski predsednik Francois Hollande je dejal, da je prepričan, da gre za teroristični napad. Odgovornost zanj je sicer prevzela skupina Islamska država, ki je sporočila, da je napad izvedel eden izmed njenih borcev.

Poostrena varnost

Zaradi predsedniških volitev, katerih prvi krog bo v nedeljo, je varnost v Franciji močno poostrena. Terorizem in islamistični ekstremizem sta bili eni glavnih točk v kampanji in bi lahko tudi pomembno vplivali na izide. 

Številni kandidati so v znak spoštovanja do umrlega policista predčasno zaključili kampanjo in so odpovedali zadnja zborovanja, predvidena za petek. 

Do streljanja je prišlo zgolj dva dneva po aretaciji dveh terorističnih osumljencev, ki naj bi načrtovala skorajšnji napad. Pri njiju so našli tudi orožje in eksploziv. Lahko bi šlo celo za napad ob nedeljskem prvem krogu predsedniških volitev.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere, ki so jih uveljavili po napadih leta 2015. Na ulicah je več tisoč vojakov in oboroženih policistov, ki poostreno varujejo tudi turistične točke, kot so Elizejske poljane.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
Fifi 24 20.04.2017 22:49:58
to je verjetno kak psiho ker naši prijatelji ki so prišli k nam brez papirjev gotovo niso ti doktorji znanosti papirjev ne potrebujejo dokaz temu je da za razliko od eu ovc ne čakajo ure v kolonah na meji ampak jih najprej voziju eu ladje nato eu vlaki in avtobusi seveda zastonj... kar je razumljivo eu nujno potrebuje doktorje znanosti
Več komentarjev