Tujina

Tla v Mehiki se ne nehajo tresti: tokrat sunek z magnitudo 5,9

Tonala, 24. 09. 2017 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zahodno obalo Mehike je danes stresel še en potres, tokrat z magnitudo 5,9. Tla se tam tresejo že od začetka meseca, v dveh močnejših potresih pa je umrlo že več kot 400 ljudi.

Tla se v Mehiki tresejo že vse od 7. septembra. Porušenih je več sto stavb.
Tla se v Mehiki tresejo že vse od 7. septembra. Porušenih je več sto stavb. FOTO: AP

Zahodno obalo Mehike je danes stresel še en potres, tokrat z magnitudo 5,9. Žarišče potresa je bilo 99 kilometrov jugozahodno od mesta Tonala. Do potresa je prišlo le en dan po že tretjem potresu v zadnjih dveh tednih, ki je imel magnitudo 6,1.

V torek je Mehiko stresel potres z magnitudo 7,1, ki je po zadnjih podatkih zahteval več kot 300 življenj. Reševalci še vedno kopljejo med ruševinami in upajo, da bodo našli še koga preživelega.

Včeraj je nato sledil nov potresni sunek z magnitudo 6,1. Zrušilo se je več stavb, marsikje pa so se zaradi dodatno poškodovanih stavb, upočasnile ali ustavile akcije iskanja preživelih po torkovem potresu.

Že pred tem je 7. septembra v potresu z magnitudo 8,2 umrlo okoli sto ljudi.

Prvi potres je imel žarišče v Tihem oceanu, drugi v zvezni državi Puebla jugovzhodno od prestolnice Ciudad de Mexico, včerajšnji pa v zvezni državi Oaxaca na jugu države.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
25. 09. 2017 18.16
.mogoče se bo pa še malo razcepilo zemljišče"...in bo nastala še ena celina...
nnikkitta
24. 09. 2017 17.22
-2
Samo da niso ti potresi kaj povezani z jedrskimi poskusi v Severni Koreji? Vibraciji se najbrž prenašajo po zemlji in lahko kaj sprožijo daleč proč? Tisti poskusi so menda zelo siloviti.
Ramzess
24. 09. 2017 16.21
-2
Ljudje so še vedno pod ruševinami, tudi tisti otroci iz neke šole, če bo šlo tako, pa še prepočasi po vrhu, jih ne bodo rešili, na splošno ni nekega upanja več. Vse skupaj zgleda kot v srednjem veku, nobenega napredka pri iskanju in reševanju žrtev, zato ujeti izgubijo možnosti, ostane le čista sreča zraven predhodnega dobrega zdravja žrtev.