To pa je darilo za rojstni dan: splet okoliščin mu je preprečil, da bi sedel na nesrečno rusko letalo 

Maksim Kolomeitsev je želel svoj rojstni dan preživeti z družino in prijatelji v rodnem mestu Orsk. Rezervirano je imel mesto na letalu Antonov An-148, ki pa na cilj nikoli ni prispelo, saj je strmoglavilo nekaj minut po vzletu. Zamuda pri dobavi avtomobila je botrovala, da je preklical rezervacijo na letalu. 

Maksim Kolomeitsev se je na svoj rojstni dan še enkrat rodil. Odločil se je namreč, da se ne usede na letalo Antonov An-148, ki je v bližini Moskve strmoglavilo v nedeljo

Nesreča letala v Rusiji

Umrlo je 71 ljudi. (Foto: AP)

Nepremičninski agent bi moral z letalom odpotovati domov, a so mu banalne zadeve preprečile, da bi se vkrcal. Kolomeitsev je načrtoval pot v domače mesto Orsk, kamor bi moralo odleteti nesrečno letalo, ker je hotel praznovati svoj rojstni dan v družbi družine in prijateljev. 

Hkrati je tudi vzel avtomobil v najem, ki naj bi v Orsk prispel istočasno kot on, a dva tedna pred poletom ga je avtomobilska družba obvestila, da ima dobava avtomobila zamudo. Prav zato je odpovedal letalske karte. 

''Menim, da ni šlo za srečo. Mislim, da so se pač stvari samo tako postavile,'' je komentiral za ruski RT.com. 

O nesreči mu najprej povedal prijatelj, s katerim bi se moral srečati na letališču v Orsku. ''Najprej mu nisem verjel. Sem pa menil, da je to sila nenavaden način, da mi nekdo vošči vse najboljše,'' je še dejal Kolomeitsev.

Njegov prijatelj se ni šalil. Ko je dojel, da je novica resnična, ga je spreletelo. ''To je res grozno. Ne morem si misliti, kako bi bilo, če bi bil na letalu nekdo od mojih bližnjih,'' je še dejal in izrekel sožalje vsem svojcem žrtev. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
japanac69 12.02.2018 19:42:58
Čudna so pota gospodova.
Več komentarjev