Trčenje vlakov v Egiptu terjalo že najmanj 49 življenj. Vzrok nesreče napaka pri prestavljanju tračnic?

V obmorskem egiptovskem mestu Aleksandrija je v petek v trčenju dveh potniških vlakov življenje izgubilo najmanj 49 ljudi, več kot 120 pa je poškodovanih. Uradno vzrok nesreče še ni znan, zasebni egiptovski časopis pa je ob navajanju anonimnih virov zapisal, da je vzrok nesreče napaka pri prestavljanju tračnic.

V obmorskem egiptovskem mestu Aleksandrija je v petek v trčenju dveh potniških vlakov življenje izgubilo najmanj 49 ljudi, več kot 120 je poškodovanih. Uradno vzrok nesreče še ni znan, zasebni egiptovski časopis pa je ob navajanju anonimnih virov zapisal, da je vzrok nesreče napaka pri prestavljanju tračnic.

V obmorskem egiptovskem mestu Aleksandrija je v petek v trčenju dveh potniških vlakov življenje izgubilo najmanj 49 ljudi, več kot 120 pa jih je poškodovanih, je danes poročala egiptovska televizija. Iz ministrstva za zdravje so sicer pred tem sporočili, da je nesreča terjala 42 smrtnih žrtev.

Trčenje se je zgodilo, ko se je vlak na poti iz Kaira v Aleksandrijo zaletel v konec drugega vlaka, ki je čakal na železniški postaji na vzhodu Aleksandrije, so sporočili iz ministrstva za transport.

Vzrok nesreče še ni znan. Zasebni egiptovski časopis al Masri al Jum pa je ob navajanju anonimnih virov zapisal, da je vzrok nesreče napaka pri prestavljanju tračnic.

Minister za transport Hešam Araft je začasno zaradi poteka preiskave suspendiral več železniških uslužbencev.

Železniška povezava je bila ponovno vzpostavljena danes, ko so s proge umaknili ponesrečena vlaka.

Fotogalerija (7)

  • Nesreča vlakov v Egiptu - 7
  • Nesreča vlakov v Egiptu - 6
  • Nesreča vlakov v Egiptu - 5
  • Nesreča vlakov v Egiptu - 3
  • Nesreča vlakov v Egiptu - 4
  • Nesreča vlakov v Egiptu - 2
  • Nesreča vlakov v Egiptu - 1

V preteklih letih se je v Egiptu zgodilo več podobnih nesreč, vendar je to ena od najhujših. Novembra 2012 je v trčenju šolskega avtobusa in vlaka na jugu Egipta življenje izgubilo 49 ljudi, med njimi 44 otrok. Najhujša nesreča pa se je zgodila leta 2002, ko je na vlaku na jugu Egipta zagorelo, pri tem pa je umrlo več kot 360 ljudi.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
RamzesII 12.08.2017 19:27:08
Saj jih niso prestavili, če bi jih se mu ne bi zaletel v rit. Jasno.
Več komentarjev