Tujina
Oglas

Trgujte s ceno delnic Apple-a in zaslužite na svetovni borzi s temi BREZPLAČNIMI 50 evri

Ljubljana, 05. 10. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

FXLider, posebno bralcem portala „24ur“ podarja 50 evr namenjenih za trgovanje s cenami delnic Apple-a in drugih velikih podjetij na svetovni borzi. Na edini borzi na kateri lahko zaslužite tudi takrat ko cene delnic rastejo ali padajo.

FXLider
FXLider FOTO: FXLider

Prijavite se tukaj in pričnite s trgovanjem z brezplačnimi 50 evri na svetovni borzi

 V septembru je cena Apple-ovih delnic zrasla za 5,33 %. S samo 19-imi dolarji pod rekordno ceno so delnice Apple-a še vedno mikavno finančno sredstvo.

"V prejšnjem kvartalu je prodaja iPhone-a zrasla čez 75%. Eden od dejavnikov, ki dodatno pritiska na ceno delnic je zaskrbljenost, da se potencial za rast prodaje iPhone-a na Kitajskem zmanjšuje. Po velikih spremembah na finančnih trgih v tej državi ter odločitvi Narodne banke Kitajske, da devalvira juan in najnovejših podatkih, ki jih je obajvil Apple, iPhone še vedno ostaja hit na Kitajskem," pravijo pri FXLider-ju.

Prejšnje leto je bila Kitajska opazno odsotna s seznama držav, v katerih je bil primarno lansiran iPhone. Na izzid na kitajskem trgu je bilo potrebno počakati več kot en mesec, po tem ko je prodaja v ZDA že bila v velikem zagonu. Apple bo letos omogočil hkratni začetek prodaje novega iPhone-a v trgovinah na Kitajskem in ZDA.

"Kitajska je postala pomemben trg za Apple. Prejšnjih nekaj let je bila prodaja na zrelih trgih, kot je Evropa in ZDA, v rahlem upadanju, predvsem zaradi zasičenosti trga. Kitajska pa še vedno ostaja država v kateri mnogi kupci še vedno čakajo na svoj prvi pametni telefon," še dodajajo pri FXLider-ju.

Apple je že postavil temelje za potencialno ogromno prodajo na Kitajskem, ki se stabilno povečuje. Koncem leta 2013 je bil dosežen zelo pomemben dogovor o prodaji iPhone-a preko China Mobile-a, ki je po tržni kapitalizaciji največje telekomunikacijsko podjetje na svetu.

Prizivno sodišče v ZDA je presodilo v korist Apple-a v sporu zoper Samsunga, kar je pomenilo, da slednji ne more uporabljati določene funkcionalnosti svojih naprav, ki kršijo patentni zakon.

Prijavite se tukaj in pričnite s trgovanjem z brezplačnimi 50 evri na svetovni borzi

Če opazujemo ceno delnice vidimo, da ni samo višja od cene v prejšnih letih, ampak je tudi presegla rast indeksa S&P 500 v istem časovnem obdobju. Tudi če so obstajali drugi faktorji, ki so vplivali na rast, ima največ  zaslug za rast prav dobiček. Dobiček po delnici v zadnjem kvartalu je v primerjavi na isto periodo iz prejšnjega leta, večji za 44.5%, tako da se je pozitiven trend nadaljeval že drugo leto zapored.

Ko govorimo o prihodnjem gibanju cen delnic, je potrebno poudariti, da tudi najdonosnejše delnice lahko ustvarijo padec kadar je govora o negativnem padcu trga. Če upoštevamo vse razmere na trgu ostaja zelo malo dvoma, da delnice Appla ne bi rasle naprej.  

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni