Tujina

Trump bi se pogovarjal s Kim Džong Unom

Washington, 18. 05. 2016 06.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Bernard Sanders Hillary Clinton še vedno povzroča sive lase, čeprav nima možnosti za osvojitev nominacije. Senatorjevo vztrajanje v tekmi skrbi demokratsko vodstvo, ki se želi poenotiti za zmagovalko in posvetiti republikanskemu kandidatu Trumpu. Ta pa napoveduje, da se želi pogovarjati s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom.

Hillary Clinton je v torek malce zavrla zmagoviti pohod Bernarda Sandersa v tekmi za predsedniško nominacijo demokratske stranke z zmago v Kentuckyju, senator iz Vermonta pa je slavil v Oregonu. Tam so volili tudi republikanci, kjer je pričakovano slavil edini preostali kandidat Donald Trump.

Sanders nima več možnosti 

Clintonovi ne manjka veliko.
Clintonovi ne manjka veliko. FOTO: AP

Clintonova in Sanders sta si iz Kentuckyja potegnila vsak po 25 delegatov, približno na pol pa sta si razdelila tudi 61 delegatov Oregona. Clintonovi sedaj do osvojitve nominacije manjka le še okrog 100 delegatov in Sanders bi moral v vseh preostalih tekmah do 14. junija osvojiti skoraj 90 odstotkov vseh delegatov, kar je glede na to, da jih delijo proporcionalno praktično nemogoče.

Za zmago in osvojitev nominacije konec julija v Philadelphii je potrebnih 2383 delegatov, Clintonova pa jih ima sedaj že skoraj 2300. Sanders jih ima okrog 1530. Demokrati bodo naslednjič spet volili 4. junija na Deviških otokih in Portoriku, Clintonova pa bo imela dovolj delegatov 7. junija, ko bo na vrsti šest držav, med njimi največja Kalifornija s 548 delegati.

Sanders je bil v torek v Kaliforniji, kjer je pred 12.000 navdušenimi podporniki slavil zmago v Oregonu in poudaril, da je tesno izgubil v Kentuckyju, kjer je Clintonova leta 2008 z veliko prednostjo premagala Baracka Obamo.

V primerjavi z letom 2008 so sicer demokratske volitve tokrat obrnjene na glavo. Obama je takrat zmagoval v državah z mešanim prebivalstvom s pomočjo manjšin, kar tokrat dela Clintonova. Sanders pa zmaguje v "belih" državah.

Sanders ne kaže znamenj popuščanja in vztraja v tekmi ter kritizira medije in analitike, ki so ga že odpisali. "Ne povejte ji tega, ker bo nervozna, ampak mislim, da bomo Clintonovo premagali v Kaliforniji," je dejal. Matematika mu sicer to onemogoča, saj četudi zmaga v vseh preostalih državah, po delegatih ne bo dohitel Clintonove, ki je doslej osvojila več kot tri milijone glasov demokratov po ZDA kot Sanders.

Napetost narašča

Senatorjevo vztrajanje v tekmi skrbi demokratsko vodstvo, ki se želi poenotiti za zmagovalko in posvetiti republikanskemu kandidatu Trumpu. Napetosti med privrženci Sandersa in vodstvom so izbruhnila konec tedna v Nevadi na državni konvenciji, kjer so predsednici stranke Roberti Lange grozili s smrtjo zaradi proceduralnih zapletov. Predsednica nacionalnega odbora stranke Debbi Wasserman Schultz je takšno obnašanje označila za povsem nesprejemljivo in nekaj kar morda sodi na Trumpova zborovanja.

Trump
Trump FOTO: AP

Sanders je sporočil, da so grožnje nesprejemljive, vendar pa svojih podpornikov ni kritiziral. Obtožbe je označil za neumne, vodstvo stranke pa je napadle, da ne spoštuje njegovih podpornikov. V torek je sicer zagotovil, da naj ga vzame hudič, če bo novembra dovolil zmago republikanca, ki si želi znižati davke, kar je bil namig, da bo pomagal poenotiti stranko.

Kaj pa Trump?

Si tudi Kim Džong Un želi pogovarjati s Trumpom?
Si tudi Kim Džong Un želi pogovarjati s Trumpom? FOTO: AP

Trump se je v torek posvečal poenotenju lastne stranke in je z Nacionalnim odborom podpisal sporazum o skupnem zbiranju denarja za svojo kampanjo in druge republikanske po ZDA. Na poti do republikanske nominacije je nenehno ponavljal, da noče denarja od donatorjev, ker je izjemno bogat. Tja čez deset milijard dolarjev. Sedaj je stališče spremenil.

V torek je za tiskovno agencijo Reuters napovedal, da se bo pogovarjal s predsednikom Severne Koreje Kim Džongon Unom o jedrskem programu. Republikanci, ki so leta 2008 ostro napadali Obamo, ko je napovedal možnost pogovorov s sovražno nastrojenimi državami, kot je Iran, sedaj pravijo, da je Trumpova zamisel dobra. To bi sicer pomenilo spremembo politike ZDA do te izolirane države. 

Demokrati, kot je Clintonova, ki so Obamo iz istega razloga označili za naivneža, pa so glede Trumpove napovedi sedaj bolj ali manj tiho. Obamova administracija je namreč uspešno dokončala pogajanja o iranskem jedrskem programu. Clintonova je sicer dejala, da je Trump ''bizarno navdušen nad severnokorejskim voditeljem,'' njen sodelavec pa je dejal, da njegova zunanja politika nima smisla. 

Demokrati sicer opozarjajo, da se je Trump v svojih izjavah glede zunanje politike bolj ali manj zameril tradicionalnim zaveznikom, hvali pa tradicionalne nasprotnike. V naslednjih dneh ima sestanek s Henryjem Kissingerjem, ki mu bo skušal zadeve razložiti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brus123
18. 05. 2016 20.47
-1
saj sta ravno za skupaj...verjetno se poznata iz kakšne posebne ustanove...
felix58
18. 05. 2016 20.16
pa kak se bo američan pogovarjal z takim, saj toti kim ne ve angleško
dreko123
19. 05. 2016 08.53
+1
Toti kim zna bolje angleško kot večina nas... če bi vedel je kim obiskoval evropske univerzo oz. v švici in je imel za sošolce samih vplivnih in znanih in bogatih ljudi... tko da dec je evropsko izobražen na prestižni univerzi... dejansko so ga vsi sošolci opisali kot zelo uredu človeka, da je rad igral košarko itd... sedaj če se lahko pa človek tako spremeni v trenu oka je pa drugo vprašanje, tako kot je vprašanje naših zahodno propagandnih medijev in ali sploh on dejansko vodi severno korejo... vprašanj je več...
nevski
18. 05. 2016 19.34
+1
Bolj zanimiva novica iz naše soseščine. V Benetkah je regionalni parlament Veneta izglasoval priznanje referenduma na Krimu in priznanje Krima kot dela Rusije, v resoluciji tudi poziva Italijo k odpravi sankcij proti Rusiji. Glede na to, da Italija že sedaj v veliki meri ignorira sankcije, je več kot očitno, da si želi bodoča Beneška Republika zagotoviti primat na ruskem trgu.
nikhrast
18. 05. 2016 17.28
+1
Mogoče bosta šla skupaj k frizerju. Pa saj je Obama ravno talo rekel da bo govoril z njim, pa saj še Kitajci Unu ne morejo dati nekaj zdrave pameti.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 19.10
+0
kmetumestu
18. 05. 2016 15.02
-1
dejstvo je da noben od vas nima blage veze za kaj se gre, najprej si poglejte na youtubu dokumentarec kgb psychic files da boste enkrat v življenju razumeli kdo je sveta vladar, potem pa si še poglejte napovedi bivšega ameriškega generala ki mu je ime ed dames, potem pa si še poglejte kanal suspiciousobservers če si želite postreči z vsemi možnimi dokazi da se to res dogaja, da nebo nihče izbran za novega predsednika kar je napovedal že sam edgar cayce in mnogi drugi verodostojni viri, izbruhi sončnih peg ki nas bodo poslale nazaj v kameno dobo so pred vrati vlade pa se na to pripravljajo že več let in sproti vodijo šove za vas ovčke nerazgledane da se ne vtikate v njihovo pravo delo, lepo prosim...
aaaaaa122121
18. 05. 2016 12.18
+0
v zadnjem mesecu so se centralne banke znebile za 17 milijard ameriskega dolga, od zacetka leta je ta stevilka 123 milijard, kar samo, to je najvecji skok v zasnjih 50 letih, vsekakor se dogaja nekaj velikega.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.46
-1
Dejstvo je, da člani elite, ki delujejo v skupini Bilderberg, CFR in Trilateralni komisiji, celo bolje od samih marksistov razumejo, da je socializem najučinkovitejši oblastni sistem nadzora, poznajo pa tudi psihologijo njegovega delovanja. Prav zato poskušajo njihovi člani v ameriškem kongresu uveljaviti takšne protikapitalistične programe, kot so reforme socialnih ustanov in regulacija gospodarstva. Socializem zanje ne pomeni prerazporejanja bogastva v korist revnih, temveč zgolj mehanizem za pridobivanje vedno večje koncentracije moči in nadzora.
kraljicavesolja
18. 05. 2016 11.51
-1
aaaaaa122121
18. 05. 2016 12.03
-3
prevedeno. socializem je zgolj orodje elit za ropanje raje, le ta je se prevec naivna da bi spoznala, dokaz pa razne rozike, kosti, infadeli,...
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.43
+3
”Naučite tiste nesramne Američane lekcije. Vrnite jih nazaj v kolonialni status.” Nathan Mayer Rothschhild, 1811 ”Vseeno mi je katera lutka je postavljena na prestol Anglije, da vlada imperiju nad katerim sonce nikoli ne zaide. Človek, ki nadzoruje obtok denarja v Britaniji nadzoruje Britanski Imperij in jaz nadzorujem obtok denarja v Britaniji.” Nathan Mayer Rothschild, 1815 ”Nathan Mayer Rothschild je Lord in Gospodar denarnih trgov sveta, in seveda posledično Lord in Gospodar vsega ostalega. On ima dobesedno v rokah prihodke južne Italije in monarhi in ministri vseh držav so bili pri njemu na posvetu in so vodeni s strani njegovih namigov.” Benjamin Disraeli, 1844 ”Če moji sinovi ne bi hoteli vojn ne bi bilo nobene.” Gutele Schnaper žena Mayera Amschela Rothschilda in mati Nathana Mayerja Rothschilda, 1849
dostojevski II
18. 05. 2016 11.56
+1
Največji tepci so tisti, ki verjamejo, da ima v demokraciji oblast ljudstvo. Da ima v demokraciji oblast ljudstvo smo od SDS včeraj v DZ slišali vsaj 5 X. V ZDA, ki jo imajo desničarji za vzgled, za zibelko demokracije (čeprav je to Grčija) si 99,99 % ljudi želi živeti v miru. Pa vendar smo dan za dnem priča novim vojnam. V katerih imajo ZDA ključno vlogo.
nikhrast
18. 05. 2016 17.25
-2
aaaaa1234, v katerem stoletju pa ti živiš?
aaaaaa122121
18. 05. 2016 18.40
+1
v 21. ,samo zgornje izzjave veljajo se danes.
+2
Komunizem so si izmislili ortodoksni židje ki še danes živijo v prakomunizmu. Na sociali. Trdijo da jim to pripada. Od Boga. Da jih morajo drugi preživljat.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.27
+1
bilderbergi bi svet brez meja, brez nacionalnosti,...
+2
No ja. Ni res. Med Vami in nami bi naredili visok zid
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.38
-2
hehe ti pacient mislis da te bodo vzeli med sebe, hehe kako neumno, res je najbrz ljudem z vsem denarjem ja tem planetu, mar zate ofca, hehe v resnici.si pa za njih vreden toliko ali se manj kot tisti, ki prihajajo v eu, ce bi jim bil kaj vec, kdo od evropejcev, se evropa ne bi branila beguncev:)
+0
Begunce smo vam poslali da vam malo popravimo genom.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.46
-1
Dejstvo je, da člani elite, ki delujejo v skupini Bilderberg, CFR in Trilateralni komisiji, celo bolje od samih marksistov razumejo, da je socializem najučinkovitejši oblastni sistem nadzora, poznajo pa tudi psihologijo njegovega delovanja. Prav zato poskušajo njihovi člani v ameriškem kongresu uveljaviti takšne protikapitalistične programe, kot so reforme socialnih ustanov in regulacija gospodarstva. Socializem zanje ne pomeni prerazporejanja bogastva v korist revnih, temveč zgolj mehanizem za pridobivanje vedno večje koncentracije moči in nadzora.
-1
Ko berem tele forume vidim da vas 99% piše ves čas isto kot je Hitler govoril v svojih govorih. Kar se levakov tiče je to 100% vseh levakov. Govorijo isto. Ne razumem kaj vas potem Hitler tako moti če je pa vsaka njegova beseda identična pisanju po teh forumih. Če grem sedaj tule citirat njegove govore in ne bom izdal da so njegovi, mi biste dajali same pluse.
+1
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.28
+1
no dokazi ofca:) prilepi kaksen hitlerjev govor, pa ne obremenjuj se, ti podpiras ljudi 1000x hujse od hitlerja.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.30
-2
v bistvu bilderbergi zelijo tocno to kar je zelel hitler, eno svetovno neizvoljeno vlado,...
fafajonka
18. 05. 2016 11.34
+2
Hitler je bil (narodni) socialist, zdaj ga pa nočejo za svojega ne levi ne desni......:D
+2
A ni to bila ideja komunistov?! Internacionale?! Ena vlada in komanda iz Moskve?! No saj komunisti so vladali iz Londona - mimogrede ;) In Vatikana ......
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.39
-2
jst nisem ne lev ne desen, to je delitev samo se za ofce, politika se ze dolgo ne dwli na leve in desne.
kraljicavesolja
18. 05. 2016 11.52
+1
BILde, HItler je bil tud njihov, sploh ni v tistem bunkerju umrl.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.22
+1
Ta kriza je namreč monumentalen rop revnih po Evropi in sveta, ki ga izvajajo finančni kapitalizem in multinacionalke. Zasebna lastnina? Da, vendar za vse. Kdo je milijardi in sto milijonom ljudi, ki trpijo lakoto in nimajo niti pravice do življenja, ukradel njihovo lastnino? Tisti, ki kopiči lastnino, lahko to počne samo z ropanjem lastnine drugih. Zdaj se vsi razburjajo, ker je neki župan in poslanec skupaj z drugimi ljudmi nekaj vozičkov z osnovnimi potrebščinami, z rižem, papriko, paradižnikom, podelil neki nevladni organizaciji, da to razdeli med ljudi v stiski. Kako pa se imenuje to, ko bankirji kradejo ves čas, in to z zakonsko podlago? Kapitalizem je hudodelski in roparski sistem, ki sproža vojne. Kaj se je zgodilo predsednikom vlad, gospodom Aznarju, Rajoyu, Zapateru, ki so se strinjali z vojno v Iraku zaradi orožja za množično uničevanje? Kje je to orožje? Ni nobenega sodišča, ki bi sodilo vojnim zločincem, gospodu Aznarju, gospodu Berlusconiju ali gospodu Bushu? Kaj se zgodilo tistim, ki so dovolili napad na Libijo ali Afganistan? Mislim, da je preveč brezsramja in cinizma.
kiboko
18. 05. 2016 11.06
+2
"Hillary Clinton je v torek malce zavrla zmagoviti pohod Bernarda Sandersa v tekmi za predsedniško nominacijo demokratske stranke " Zmagovit pohod? Kako zmagovit pohod, če pa Hillary Clinton ves čas vodi in ima praktično zagotovljeno zmago. Kje je tu "zmagovit pohod" ?!?
+2
Ne vem zakaj imam občutek da se s SLO komunisti ne bo želel pogovarjat (noben). Saj drugega ne počno kot da fehtarijo naokoli za denar zase, odplačuje pa naj to revež. To je proti etičnim načelom kapitalizma.
enakostzavse
18. 05. 2016 10.34
+8
SLO komunist ni fehtal, je kradel, prodajal družbeno lastnino in uničeval državo. Pa še predsednik vlade je bil, tadrugič malo krajši mandat, ker je moral v arest.
felix58
18. 05. 2016 10.50
+5
in sedaj ovaja bivšega predsednika države in vidi bele miške
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.25
+1
a komunisto v sloveniji so.tisti, ki.so.oropal nase banke, se pravi levi in desni politiki ter njihovi prijatelji:)
Gregor Novak
18. 05. 2016 09.48
+21
Vidim, da nekaterim tukaj RESNO primanjkuje pameti. Ali so možgansko izprani via prozahodnih medijev, ki podpirajo banke, investic.družbe, korporacije, KI SO SOVRAŽNIKI NAVADNIH LJUDI! Ja, vseh nas! A vam ni vpogled v TTIP, umetno ustvarjeno "begunsko krizo", pomoč NATA (Turčije) in S.Arabije (2.najbolj barbarski sistem imajo) pri oboroževanju, odkupu ukradene nafte, davčnih oazah,...še odprlo oči? A si res želite KILLARY za predsednico ZDA? Isto Killary, ki jo F.B.I. trenutno preiskujepreiskuje, ki jo sovraži ves svet zaradi njenega psihopatskega & zločinskega pogleda na svet (Libija je njena "stvaritev, Njena tesna kolegica, Albrightova, pa zagovarja javno Killarijevo prepričanje, da je 500.00 mrtvih otrok v Iraku bilo vredno za današnjo stabilno stanje v državi. TO JE NORO!). Brezbrižnost do človeškega življenja, trpljenja. Uživa v nasilju, vse za dosego cilja, tudi preko trupel, megalomanija in mišlenje, da je boljša od ostalih. TO JE KILLARY CLINTON! A vam ni, kar se trenutno dogaja v EU & ZDA, dovolj? Če Killary pride v Belo Hišo (Groze), bo nasilja in vojn vsepovprek. SEVEDA, SPET SO/BODO ZLOBNI RUSI KRIVI...Vsakdo, ki kritizira Putina & podpira Killary, JE SOVRAŽNIK NAVADNIH LJUDI! Vsakdo, ki da minus temu komentarju, JE SOVRAŽNIK LJUDI! Kdo je agresor? NATO, ki popolnoma obkroža Rusijo in ki ima ladje "parkirane" 5.000 km od doma, ali Rusija, ki je EDINO v Siriji na uradno povabilo zakonito izvoljenega predsednika voj.posredovala in naredila v slabih 6 mesecih s 1/10 manj vojske 100x več, kot NATO prej. Pa da ne omenim "zgrešene" pošiljke orožja (zgrešiš za km, dva, ne pa za 100 km), zdravljenje glavorezcev v Turčiji,...Ko NATO obtoži (napade) suvereno državo, nikoli ne predloži dokazov, samo besede "ali si z nami ali pa si naš sovražnik". Medtem pa ko Putin izjavi, da ima dokaze, jih predloži (konvoji cistern z nafto npr.). Kdo je hipokrat? ZDA, ki zaradi koristi Elite uniči vse na poti do nafte (še Assad bi bil zdavno mrtev, če ne bi bilo Rusov). Ne Poveličujem Putina, ima svoje na glavi. Prav tako Trump. A vseeno je Trump bistveno boljša izbira kot Killary, kateri mesto je v Haagu, ne Krvavi Hiši (ni več bela) Skratka, kdor ima oči odprte in ve, kdo so glavni igralci izza zavese (Rothschild, Rockefeller, Morgan, DuPont,..družine) in kaj hočejo (NWO = New World Obedience), se bo strinjal z menoj. Kdor pa ne, ali da minus (se mi j.e.b.e. za to, a v tem primeru ti pove marsikaj), je blizu korita, ali je njihov podrepnik. Ali pa ima možgane izprane s strani medijev (POPTV, CNN; FOX;, MSNBC, BBC,...). In če v ZDA samo še 5% ljudi verjame medijem, zakaj jim vi? Vsaka zgodba ima dve plati. Preverite obe, ne samo eno. Raziskujte, bodite radovedni. In počasi boste začeli dojemati, da so naši pravi sovražniki velike banke in korporacije, invest.skladi. Skratka bančniki in bančništvo v taki obliki, kot je danes. POVSEM NESPREJEMLJIVO!
Gregor Novak
18. 05. 2016 09.53
+12
Kar se pa tiče Trumpove želje po dialogu...Ne vidim popolnoma nič slabega v tem. Pogovor, dialog, kompromis,...so rešitve za probleme! Ne bombe.Kar se pa zgornjega komentarja tiče, bi takoj moral napisati, da je to OFF TOPIC tema.Moja napaka!
dostojevski II
18. 05. 2016 10.07
+0
Se povsem strinjam s tvojim prvim komentarjem. Predvsem ko praviš, da so naši pravi sovražniki velike banke in korporacije, invest.skladi. Skratka bančniki in bančništvo v taki obliki, kot je danes. Hillary je le lutka v rokah bank, korporacij. Trump pa je del teh korporacij, bank. Hillary ali Trump ? Katera izbira je boljša? Obe sta slabi.
Gregor Novak
18. 05. 2016 10.21
+5
Ja, ampak Trump je za mir (njemu vojna ne prinaša nič dobička, če smo pri tem. O sem večinoma ukvarja z nepremičninami), za spravo z Rusi, Kitajci,...Njemu (in vsem nam) mir prinaša veliko več, kot vojna. Samo naftni in vojni konglomerati so za Killary, ker za njih vojna predstavlja dobiček. Oprema, posojanje denarja državam,...Samo cena enega helikopterja se giblje v miljonih. Če pride do vojne ali ekon.kolapsa, ki je bolj verjeten, sajRusi, Kitajci, Soros in ostali ultra bogati kupujejo zlato na veliko, delnice pa prodajajo. Iot diplomant EPF-ja v MB-ju (ravno smer Svetovna (Zunanja) Trgovina) ti lahko povem, da to prinaša katastrofo za svet.ekonomijo. Dolar, ki je edina svet.valuta brez zlata kot garancija vrednosti (nafta je "držala" njegovo vrednost. Zato se imenuje tudi Petrodolar, a konec je blizu), je odvisen od tega, da se nafta plača/kupi v $. Gaddafija in Huseina so ubili, ker je prvi želel nafto prodajati v zlatu, drugi pa v Evrih. Pa vemo, kaj se jima in njunim državam zgodilo. Skratka, masovno kupovanje zlata, srebra in platine strmo narašča, prav tako prodaja delnic. In to edino pomeni, da se pripravlja ekonomski kolaps svetovnih razsežnosti. Kriza l2008 bo kot prdec v primerjavi s tornadom.
enakostzavse
18. 05. 2016 10.37
-3
grega, tramp je za mir ? Tale izjava in ostale blodnje, mi govorijo, da se ni spodobno delat norca iz tebe. Ni fer, ker si pač nisi sam kriv.
kiboko
18. 05. 2016 11.05
-2
Naš sovražnik niso banke, uničevalec naše države je razbohoten javni sektor, v katerem je sedež korupcije. Ta zapravi celotno dodano vrednost, ki jo ustvari gospodarstvo in se še zadolžuje. 150.000 zaposlenih v javnem sektorju imajo 450.000 zaposlenih v gospodarstvu za sužnje. To je naš problem, razlog za naše propadanje, ne banke, Google ali Monsanto.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.21
+2
kiboko aja,a je javni sektor izpraznil nase banke za nekaj milijonov:)
fafajonka
18. 05. 2016 11.31
-1
Gregor, tvoja mineštra je močno začinjena, polna soli in popra, večinoma se strinjam, samo največji sovražnik je človek sam sebi.
aaaaaa122121
18. 05. 2016 11.51
+2
Gregor ima prav kar se tice petrodolarja, ce ne verjamete, si poglejte napovedi gospoda geralda celesteja, ki je napovedal ze baloncek.2008, kaj on napoveduje kmalu:)
Gregor Novak
18. 05. 2016 12.38
+2
Fantom, niso ne začinjena ne poporana. TO SO DEJSTVA! Kaj si pa ob tem misliš, je pa tvoja stvar. A ti močno svetujem, da preveriš obe plati zgodbe, drugače boš neobjektiven. Internet je edini medij, ki ga Zahod ne more nadzirati (kot nadzira 90% vseh TV in radio medijev), lahko ga samo "gleda" (NSA dnevno samo v ZDA "odpre več kot miljardo zasebnih e-mailov. Zato se nasmej naslednjič v kamero, bodo imeli pri NSA tvoj dober selfie). Se pa popolnoma strinjam s tabo, da je človek človeku največji sovražnik! Dejstvo je, da komtrolirano nasilje ni limitirano samo na ljudi. Šimpanzi redno obhajajo svoje meje in če zalotijo člana drugega klana, ga ubijejo. Tudi delfini znajo biti prav zlobni med sabo. Kot da bi večja inteligenca prinesla tudi večjo zmožnost nasilja med pripadniki iste vrste. Človeka v tem primeru. A vidite medsebojno sovraštvo med "neinteligentnimi" vrstami? In tisti en gen, ki določa barvo kože (glede na izpostavljenost sonca v prejšnjih generacijah), čeprav smo si drugače genetsko identični (razen, barve las, oči,...to je dedno), obstaja RASIZEM zaradi tega. Žalostno, toda resnično.
Gregor Novak
18. 05. 2016 12.52
+2
@enakostzavse: je Trump, ne Tramp (preveč 24Ur). Ja, je za mir, Killary pa za vojno, tebi povedano najbolj enostavno. Trump želi prvo ojačati državo z ekon.stališča, to pa pomeni umik & krčenje vojske. A veš, koliko baz ima ZDA po svetu? Cca.1000. Veš, kolikšen je letni proračun ZDA vojske? Nad 1.5 Triljona $. To je 1.500 miljard $ in raste iz leta v leto. Trump hoče mir zato, ker bi z zmanjšanjem vojnega proračuna zlahka prihranil 500 miljard. S tem bi ojačal ZDA ekonomijo, še posebej srednji razred, ki ga trenutno v ZDA ni več (samo 19% vseh gospodinjstev). Še kar zagovarjaš Killary? In samo bedaki se delajo norca iz drugih. Maloumne osebe to počnejo. Tisti, ki razmišljajo, ti predočijo stvari, ki jih zlahka potrdiš ali zavrneš. Kje so tvoja dejsta, argumenti? Aja, so šifrirani v žaljivkah...
aaaaaa122121
18. 05. 2016 14.24
+2
bravo Novak:) sedi 5:) samo pusti ofce, ne dojamejo pac, oni imajo namisljene sovraznike v socializmu, komunizmu in ne vem cem se. v resnici gre pa za boj med 1% pa 99%
Gregor Novak
18. 05. 2016 19.45
+1
@aaaaaa122121: točno to! Ni več političnih ideologij, samo kako postati čimprej bogat. Ni več vojn ideologij, AMPAK VOJNA MED 99% NAVADNIH LJUDI PROTI 1% ULTRA BOGATIM, kot si že omenil. Lep dan!
dostojevski II
18. 05. 2016 09.42
+2
Če bi se Trump pogovarjal s Kimom Džong Unom, bi se verjetno tudi z Janšo. Kam gre ta svet ?
Apostol1
18. 05. 2016 09.21
+5
Se bosta že zmenila , mi na to nimamo vpliva ,se mi pa ne zdi prav , ko berem razne reklame od prehranskih dopolnil za hujšanje ,da tam ni dovoljeno komentiranje , ker tam bi bilo komentiranje bolj potrebno ,ker ima marsikdo tudi izkušnje tako pozitivne kot negativne ,po vsej verjetnosti je strah pred komentarji iz razloga ,ker bi komentarji marsikoga bolj podrobno informirali in bi še manj prodali kot pa verjetno sedaj prodajo, zašel sem s teme ampak to je na tem portalu eden od načinov ,če želiš kaj povedati od tistega ,kjer nam ne dovolijo ,dobro pa je če smo vsi čim bolje seznanjeni.
enakostzavse
18. 05. 2016 09.17
-3
Naj se trampl kar pogovarja z unom. Naj gre kar v S. Korejo in tam komandira. Svet se bo hitro rešil obeh zgag.
tron3
18. 05. 2016 08.47
+2
Trump ima prav, kajti, S. Koreja je v bistvu nastala zaradi, Ameriške agresije, ker so želeli biti hamburgerčki na meji s Kitajsko!! da bi izvozili na tiste prostore svojo kvazi demokracijo, ki to sploh ni!!!
enakostzavse
18. 05. 2016 09.16
-1
ficfiric 1
18. 05. 2016 08.42
+2
Zdej nu bo pa Kissinger razlozu nekaj svojih znanih bolanih izjav...