Tujina

Trump napovedal, da bo osvojil tudi drugi mandat. 'Mediji mi morajo pustiti zmagati, sicer propadejo'

New York, 29. 12. 2017 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trump je v spontanem intervjuju za New York Times zagotovil, da bo z medijsko podporo osvojil še drugi mandat. Kot pravi, ga bodo mediji podprli, ker bi sicer brez njega propadli. "Prosimo, Donald Trump, nikar ne izgubite," ga bodo po njegovih besedah prosili, ko bo nastopil odločilni trenutek.

Bo Trump res lahko še enkrat zaplesal inavguracijski ples z Melanio?
Bo Trump res lahko še enkrat zaplesal inavguracijski ples z Melanio? FOTO: AP

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek na presenečenje svojih sodelavcev med večerjo na Floridi opravil intervju z novinarjem New York Timesa, o katerem se bo še nekaj časa razpravljalo. Trump je zagotovil, da bo osvojil drugi mandat na prvem mestu zato, ker gre državi na bolje. Drugi razlog pa je, da bodo časopisi, televizije in drugi mediji propadli, če ga več ne bo.

"Brez mene New York Times ne bo več propadajoči, ampak bo propadel. Zato mi morajo pustiti zmagati in kakšnih pol leta pred volitvami me bodo imeli radi, ker pravijo, prosim, prosim, Donald Trump, ne izgubiti," je dejal predsednik ZDA.

Trump: Kitajce smo ujeli pri pretakanju nafte na severnokorejske ladje

Trump je v četrtek tvitnil, da so Kitajce ujeli z rokami v vreči, kako pretakajo nafto na severnokorejske ladje in na vprašanje o tem se je razgovoril.

Spomnil je, kakšen lep sprejem je doživel med obiskom Kitajske, zagotovil, da mu je predsednik Xi Jinping zelo všeč in sta prijatelja. Razložil je, da je bil med kampanjo zelo oster do Kitajske zaradi trgovinskega presežka z ZDA, kar je potem postavil na stran zaradi sodelovanja proti Severni Koreji.

"Če nam pomagajo pri Severni Koreji, lahko na trgovino gledam malce drugače in sem. Vendar pa, ko gre nafta noter, potem nisem vesel," je dejal Trump in dodal, da jedrska nadloga Severne Koreje ni dobra za Kitajsko.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

Vpletanje Rusije označil za izmišljotino

Pretežen del intervjuja je bil sicer namenjen preiskavi ruskega vpletanja v lanskoletne predsedniške volitve na strani Trumpa. Ta je večkrat zagotovil, da ni bilo nobenega sodelovanja njegove kampanje z Rusi, kar naj bi zelo dobro vedeli demokrati, ki si mežikajo med seboj. Dodal je, da je še večja afera sodelovanje demokratov z Rusi, vendar o tem nihče ne poroča.

Preiskava naj bi bila popolnoma brezpredmetna in izmišljotina demokratov, da upravičijo volilni poraz. Trump je dejal, da so demokrati pričakovali, da bo to novica le en dan, da opravičijo svoj poraz, vendar pa se zadeva kar vleče. Dlje ko se vleče, bolj je preiskava škodljiva za ugled ZDA, meni Trump.

Po drugi strani pa je zagotovil, da je zaradi preiskave njegova volilna baza bolj trdna. "Veliki republikanski kongresniki govorijo, kakšen lov na čarovnice je to in tako, da je povsem dokazano, da ni bilo nobenega sodelovanja," je dejal.

Trump meni, da je velika škoda, da se je pravosodni minister Jeff Sessions izločil iz preiskave ruske afere in pri tem pohvalil Erica Holderja, ki naj bi bil kot pravosodni minister povsem zvest Baracku Obami.

"Povsem ga je ščitil in če sem odkrit, to zelo spoštujem," je dejal Trump in mimogrede omenil, da lahko dela s pravosodnim ministrstvom kar hoče, ampak se ne vmešava, ker pričakuje, da se bo preiskava pošteno končala. Vmes je še namignil nekaj o nekih Pakistancih in demokratskih računalnikih in elektronski pošti Hillary Clinton.

Parada ob inavguraciji
Parada ob inavguraciji FOTO: AP

Zmagal, kjer da je boljši

Novinarju je razložil, da je lani na volitvah zmagal, ker je bil boljši in je vodil ustrezno kampanjo, prilagojeno elektorskemu sistemu. Clintonova naj bi kot demokratska kandidatka zbirala glasove večine volivcev.

To je dejal predsednik, ki je ustanovil preiskovalno komisijo zato, ker je Clintonova dobila tri milijone več glasov od njega.

Trump se je skozi intervju še pohvalil, da pozna podrobnosti okrog davkov bolje od najboljšega računovodje, prav tako mu ni para glede poznavanja zdravstvenega sistema v ZDA.

Zagotovil je, da je vedno vedel, da bo Roy Moore izgubil posebne senatne volitve v Alabami proti demokratu Dougu Jonesu, vendar je Moora podprl, ker je pač vodja republikanske stranke. Brez Trumpove podpore naj bi Moore, ki so ga ženske obtožile spolnega nadlegovanja, ko so bile mladoletne, izgubil še z večjo razliko.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
01. 01. 2018 16.23
S podporo nekaj nad 30% že celo leto ne bo šlo, pa saj je Obama še vedno bolj popularen. Michelle je tudi bolj popularna kot Melanie, ta je šele osma na lestvici popularnih žensk.
Salamandros
30. 12. 2017 13.43
+0
To bodo pa Izraelci povedal kdo bo zmagal. Klele pa nimajo ne ameriški državljani ali politiki besede :D
Ramzess
29. 12. 2017 22.52
-2
Grozi medijem, to pa ni lepo.
jg57
29. 12. 2017 20.10
-3
Trump je od vseh dosedanjih predsednikov najbolj "mož beseda". Vztrajno in zanesljivo uresničuje vse predvolilne obljube. Naši politični klovni so samo sled sence te resnosti,
Apostol1
29. 12. 2017 22.43
+3
Primerjava s Slovenskimi politiki je žalitev za Slovenske politike ker so na mnogo višjem nivoju tako po izobrazbi kot po razgledanosti in inteligenci . Edino nekdanji komunist Janez Janša in njegova svečkarska stranka mu je pa enakovredna
nikhrast
29. 12. 2017 22.59
+3
Trump je patološki lažnjivec, saj sam ne ve kaj je rekel dan prej.
jg57
30. 12. 2017 08.18
-4
Jaz sem hvalil Trumpa samo v eni točki. Vse predvolilne obljube je vzel resno in jih izpolnjuje. Da so bilo med njimi tudi neumne (zid, ki ga bo plačala Mehika, ...) se strinjam, a bile so tudi dobre (davčna reforma). Da slovenski politiki so na višjem nivoju, mnogi med njimi predvsem na laži in sprenevedanju, pa etičnih standardih itd). Janša in njegova stranka sta primerljivi samo po resnosti do danih zavez in obljub, Janša je menda res bil komunist, večji problem pa je v tem, da so mnogi še danes.
frako
30. 12. 2017 10.49
+6
Ta davčna reforma bo pokopala ameriko, oziroma k bo proračun prazn se bo rezalo vse razn vojske, ki je itak privat vojska bogatašev, ne pa ameriškega naroda.
brusilec
29. 12. 2017 14.55
+2
neverjetno.. dedi je začel že za 3 leta vnaprej iskati grešne kozle.. in vsekakor ne pri sebi, ampak vedno bodo drugi krivi.. se nebi čudil če bi sam direkt zaprl nekaj teh "fake" medijev.. ta človek je katastrofa
brusilec
29. 12. 2017 15.05
+3
men danes zvečer tudi nebo vstal, in ziher bo kriv sosed..
dannyer
29. 12. 2017 18.45
+4
veš problem je da so mediji kot CNN FN in si izmišljujejo zgodbe zato pa imajo 19% podporo. kar 60% američanov verjame da si mediji izmišljujejo za nsnbc pa tako vsi vedo da to ni medij ampak politični sk L propagandni tv. itd.
M_teorija
29. 12. 2017 13.19
+4
Da Barak Obama je dejstvo, za Trumpa pa je vprašanje!?
M_teorija
29. 12. 2017 13.11
+4
Lahko bo vesel, da ne bo dobil rešetkastih zaves na oknih zaradi vohunjenja in sodelovanja z rusi!?
dannyer
29. 12. 2017 13.28
+4
čiger ni nobenega dokaza edini dokaz je da so demokrati delali zraven ukrajince in širili lažne novice. lahko bi šel v podrobnosti ter člani mulerjeve ekipe so z njim v red dali clintonovi denar . dokazov z rusi pa ni. kvečjemu prihaja iz washingtona poziv za preiskavo klintonove in njene fundaccije prav tako fiusen gps itd. obama pa je po definiciji ozn vojni zločinec
dannyer
29. 12. 2017 13.04
-5
raziskava one hiše na p ki je slavna je dajala da ima trump 46% podpore in 53 % ne podpore kar je enako kot obama v prvem letu?????. drugič pa imajo v 17 letih naj manjše brezposelnost končno so začeli varovati meje mit levih je padel namreč 22% umorov,18 % prevar. 33% pranja denarja. 29% trgovanje z drogami in 72 % posedovanja drog v zda imajo osebe ,ki ne bi smeli biti v zda mit je padel. Popravil je zdravstvo za veterane . razen v kaliforniji ki pa je že črna luknja. veča se zaposlenost . kapital prihaja. itd veliko je naredil v primeru z obamo ki pa je vojni ZL.
dannyer
29. 12. 2017 13.06
-3
Zanimivo da je enako v franciji , švedski , nizozemski belgiji sedaj v nemčiji. hmmmm levi pa še zeraj lažejo
dannyer
29. 12. 2017 13.07
-4
podatki o zločinu so končno objavili in končali mit. tako, da zanikat realnost ni napredek.
dannyer
29. 12. 2017 13.25
+2
Prav tako rasmussen pol je objavil 46% za trumpa. hmm
brusilec
29. 12. 2017 15.09
-2
uf koliko zanimiv verodostojnih podatkov si podal.. ko bi vsaj navedel vir, ne pa samo da je slavna...
brusilec
29. 12. 2017 15.11
-4
trenutno je na 37% .. in sedaj bo šlo samo še navzdol.. ko bo na 20% bo začel vojno, ker bo proti medijim tako ali tako zgubil, bo ostala samo še S. Koreja.. in upam da ne bo s5 zgrešil in začel z J. Korejo
brusilec
29. 12. 2017 15.20
-4
kar je zanimivo, da mu je padla zelo podpora tudi pri ljudjeh ki jedo ob gledanju FOXa.. iz prvotnih 90% padla pod 60 sedaj.. uuuuuups.... in fox je Trumpov ljubljenček, obojestranska simpatija..
brusilec
29. 12. 2017 15.23
-4
obama vojni zločinec.. tako kot tudi Bush, tako kot tudi Trump.. če še ni, pa vsekakor bo.. ta se bo upirav z vsemi štirimi ko bo moral iti ven.. in ko bo šel, bo še vedno vladal, ampak pod zvezno zastavo
dannyer
29. 12. 2017 18.48
+4
prvič pole ki jih devajo skrajni mediji so tako ali tako FN edine pole ki opoštevam je tisti ki so pravilno napovedali volitve. in ta pravi enako kot sem napisal res pa je da sem imena teh agencij pozabil. vem da so se samo 2 krat zmotili v svoji zg. trumpu bo podpora zrastla saj bodo ljudje bolje živeli in to je cilj z razliko od nesposobnih demokratov ,ki znajo samo uničevati. californija,chikago itd. cnn je pa že zdavni postal naj manj kredibilni medij in toje dokazano.
M_teorija
29. 12. 2017 13.01
+7
Melanija bo plesala le en mandat!?
nikhrast
29. 12. 2017 16.13
-1
Neverjetno, prva dama pa šele osma na listi popularnosti. Michelle Obama je še vedno najbolj spoštovana Američanka.
nikhrast
29. 12. 2017 16.13
-2
Neverjetno, prva dama pa šele osma na listi popularnosti. Michelle Obama je še vedno najbolj spoštovana Američanka.
M_teorija
29. 12. 2017 12.52
+7
Dvakrat na led gredo osli. Torej bomo videli!?
robespierre16
29. 12. 2017 13.53
+4
če tole primerjam s slovenijo....ene ovce gredo večkrat...
M_teorija
29. 12. 2017 12.49
+7
A tokrat računa na pomoč Kitajcev!?
Al83
29. 12. 2017 11.27
+4
Ja Trump, najboljši ameriški predsednik v desetletjih. Sem siguren, da bo zmagal tudi v drugo. Po tem bo treba pa dvignit restrikcijo, da bo lahko kandidiral še v tretje in četrto, kot šMerkljica in Putin.
frako
29. 12. 2017 12.10
+3
Kokr se tram obnaša dvomm da sploh bodo volitve, pomoje se bo proglasil za kralja,cesarja, imperatorja, pač naziv ki bo dovolj trampovski.
brusilec
29. 12. 2017 15.21
-2
trump bo pred volitvam razglasil izderno stanje.. drugih volitev ne bo.. naslednji predsednik bo pa prva ZDA predsednica.. Ivanka..
Apostol1
29. 12. 2017 11.11
-3
Seveda ga bo z pomočjo Rusov tako kot tega.
Klemzi28
29. 12. 2017 11.39
+4
Salamandros
29. 12. 2017 12.20
+4
Pa saj vidiš, da je napisal Z POMOČJO. Kaj boš od takega pričakoval? :D
dannyer
29. 12. 2017 13.08
+4
da bi bilo kaj z rusi ni dokazano razen zavajanja od cnn
detect
29. 12. 2017 10.14
+0
še tega mandata ne bo dokončal.
Vabis
29. 12. 2017 10.13
+3
Ta je pa res čisto pravi bebec...
Klankon
29. 12. 2017 09.16
+4
Tale nima vsega tam zgoraj v podstrešju pospravljenega.
Die einemaister
29. 12. 2017 10.46
+5
dej se potem še ti na njegov nivo, boš mel par miljard, zakaj ne?? Aja zdej boš rekel da te kapital ne zanima, dejansko si pa funkcionalno nepismen.
Klankon
29. 12. 2017 10.57
-5
Če si ti funkcionalno nepismeni, še en pomeni da smo drugi tudi. Tako, da prosim ne primerjat drugih z sabo.
Die einemaister
29. 12. 2017 11.01
+4
Jaz nisem, sem pa napisal zate in ti tudi argumentiral dej mi pa ti razloži, ker si napisal da sem, od kje ti to.
a.kralj1994
29. 12. 2017 09.13
-3
čist demokratične izjave predsednika najbolj demokratične države na svetu... MY ASS...takega diktatorja tudi Rusija še ni imela!!!
CestniKolesar370Wattov
29. 12. 2017 10.06
+2
CestniKolesar370Wattov
29. 12. 2017 10.06
+5
trumpet2015
29. 12. 2017 10.16
+10
legitimno izvoljeni predsednik na demokratičnih volitvah je diktator? hahahaha. Za Kim džong debelega pa levaki trdijo da ni komunistični diktator, hahaha, liberalna neumost je res brez meja. Pa Mugabe verjetno tudi ni diktator, hahaha, pa antifa so miroljubni protestniki ali kako :) če bereš samo 24 ur, potem so res
Klankon
29. 12. 2017 10.26
+7
Asad je tudi legitimno izvoljeni predsednik pa vi amerolizniki na ves glas kričite da je diktator.
Uporabnik981904
29. 12. 2017 09.11
-4
Skor tako kot pri nas. JJ jim je zlata jama. Toliko oglasov se dolgo zlepa ne bo kdo deležen. Če odneha bo treba pas stisnit in upati na "bojše" čase
BitterMan
29. 12. 2017 08.51
+4
Egomanijak prve klase. Totalen pshihopat.
trumpet2015
29. 12. 2017 09.00
+1
če si ti psiho, ni nujno da so tudi drugi, ne vem zakaj admin tega ne briše, to je sovražni govor naših levakov, če bi jaz enako napisal za cerarja bi me takoj brisali v treh sekundah. dvoličnost naših medijev na vrhuncu
a.kralj1994
29. 12. 2017 09.15
-1
no trumpet - ti si tipični primer tega, zakaj desničarjev ne bomo nikoli volili in izvolili...res pa je, da so vsi politiki isti - in levi in desni - vsi delajo zase in ne za narod!
trumpet2015
29. 12. 2017 09.23
+2
bi videl kako je vseeno, če bi zmagala globalistka Hillary Clinton, tistega malega debelega pajaca v severni koreji ne bi bilo več. na srečo je zmagal Trump
trumpet2015
29. 12. 2017 08.50
+27
celo George Bush je v intervjuju na CNN povedal, da CNN ni več relevanten in da ga je internet povozil, oz. povozili so ga alternativni mediji na internetu. da lažejo 100 na uro, o tem tudi ni dvoma. vsebine ćlanka ne mslim komentirati, berem samo naslovnice, res nimam časa za soroševo propagando. Berite alternativne ameriške medije, to je to, za 24 ur se tako ve kam spada.da bo zmagal 2020, o tem ni dvoma
trumpet2015
29. 12. 2017 09.09
+14
poglejte si na youtubu President George W. Bush On The Media You Guys Used To Matter A Lot More. S fake mediji je konec, so samo še kopica lažnivih klovnov - NBC, CNN, ABC,BBC, MSNBC in podobne lažnive smeti
MA007
29. 12. 2017 09.16
+13
trumpet2015
29. 12. 2017 09.19
+9
to je samoumevno vsakemu ki ima vsaj malo soli v glavi, drugim pa ni pomoči, saj v bistvu se mi smilijo