Tujina

Trump ugotavlja, da bo vodenje države naporno. Tom Ford pa trdi, da so njegove obleke predrage za Melanio

New York, 01. 12. 2016 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Republikanec Newt Gingrich je razkril, da novoizvoljeni ameriški predsednik, mogotec Donald Trump vse bolj ugotavlja, da ni enostavno biti ameriški predsednik. Medtem v modnem svetu podporniki Hillary Clinton še naprej kuhajo zamere do Melanie Trump.

Donald Trump in soproga Melania.
Donald Trump in soproga Melania. FOTO: AP

Republikanec Newt Gingrich je za USA Today razkril, da novoizvoljeni ameriški predsednik, mogotec Donald Trump vse bolj ugotavlja, da ni enostavno biti ameriški predsednik:  "Dejal je, da je to očitno "zahtevnejša služba kot si je predstavljal". Kar je dobro. Prav je, da o tem razmišlja kot o zahtevnem delu. Od tebe sta odvisna vojna in mir. Moč je res velikanska."

Wall Street Journal je že potem, ko se je Trump srečal z odhajajočim predsednikom Barackom Obamo, pisal o tem, da naj bi vir iz Bele hiše dejal, da je "bil Trump presenečen nad obsegom odgovornosti".

WSJ sicer še trdi, da Trump, vse dokler ni bil izvoljen, niti ni vedel, da mora ob prihodu v Belo hišo, zamenjati celotno ekipo. Gingrich pa je zaskrbljen zaradi Trumpovih navad na Twitterju: "Predsednik ZDA ne more svojevoljno in samostojno tvitati, brez da bi najprej kdo preveril, kaj tvita. To pod vprašaj ne postavlja le njegove kredibilnosti na Twitterju, ampak marsikaj. Človek se vpraša, kaj vse še počne samovoljno."

Vprašanje sicer je, koliko Gingrich zadnje dni posluša svoje lastne nasvete, saj se je sam zapletel v več besednih spodrsljajev. Strankarskega kolega Mitta Romneyja je obtožil prilizovanja Trumpu za mesto v njegovi ekipi. "Še nikoli nisem videl odraslega, bogatega moškega, ki je bil nekoč sam predsedniški kandidat, da bi se nekomu tako zelo prilizoval, kot se Romney Trumpu."

Lotil pa se je tudi medijev, za katere je dejal, da so se med kampanjo tako osramotili, da on - če bi bil Trump - sploh ne bi imel novinarskih konferenc. Komentar je prišel potem, ko se je nekaj novinarjev pritožilo, da Trump javnosti ne obvešča o dejavnosti tranzicijske ekipe.

Še preden bo 20. januarja prisegel kot predsednik, Trump sicer načrtuje turnejo, v sklopu katere se bo volivcem zahvalil za podporo. Začelo se bo z velikim dogodkov v Cincinattiju.

Modni kreatorji se še naprej prerekajo o Melanii

Medtem se v modnem svetu očitno nadaljuje zamera, ki jo modni kreatorji, ki so večinsko podpirali Hillary Clinton, gojijo do Melanie Trump. Tom Ford, ki se je pojavil v oddaji The View je bil v precejšnji zadregi, ko so ga vprašali, ali bi oblekel novo prvo damo:"Lepa je, vitka, vaša oblačila bi ji lepo pristajala?"

Ford je na to dejal, da so ga nekoč že vprašali, ali bi jo oblekel, a je odklonil: "Ne ustreza podobi moje znamke." Nato pa je še dodal, da so njegove obleke tako ali tako "predrage za prvo damo", ker se morajo te oblačiti bolj skromno, da se lahko z njimi poistovetijo "navadni državljani". Ford je to svojo "zapoved" sicer očitno že prekršil, med drugim je Michelle Obama oblekel za sprejem pri britanski kraljici.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
01. 12. 2016 19.37
-3
Pa saj Slovenci niso ta pravi desničarji, ne vem od kje ta ideja. Mogoče slepo podpirajo Trumpa, samo če bodo v Sloveniji res uvedene nekatere ideje ki jih ima Trump, potem bom pojedel moj klobuk, kot pravijo. Si predstavlajte da bi v vlado pripeljali same bogataše, pa zdravstvo privatizirali....
ParaVomo
01. 12. 2016 18.16
+1
V modnem svetu še naprej kuhajo zamere do Melaniie;) kok so eni bogi, da jih ena desničarka tok vrže, levičarji ste rabil dozo, evo vam jo, doma boste tud dobili svoje, Janša bo premier;) in ko vse to izvedemo, boste dobri za enih 20 let pa to.
orel?ek
01. 12. 2016 19.08
+5
Je za desničarja zadosten pogoj, da je človek neumen?
MrKritik77 .
01. 12. 2016 19.13
+8
@Orelček: ne zadošča, mora biti tudi primitiven.
funk
01. 12. 2016 19.47
-3
marko.stok@gmail.com: kar levičarji že so, po naravi