Tujina

Trupla pogrešanih mornarjev našli v spalnih prostorih, točnega števila še niso potrdili

Singapur, 22. 08. 2017 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška vojska je potrdila, da so potapljači pri pregledu prostorov, ki jih je ob trčenju rušilca s tankerjem zalila voda, našli trupla nekaterih pogrešanih mornarjev. Našli so jih v predelu ladje, ki je bil namenjen počitku, njihovega točnega števila pa še niso mogli potrditi.

Rušilec John S. McCain
Rušilec John S. McCain FOTO: AP

Po včerajšnjem nesrečnem trčenju ameriške vojaške ladje John S. McCain s tovorno ladjo na obali Singapurja je stekla obsežna iskalna akcija. Potapljači so ob pregledu notranjih prostorov, ki jih je zalila voda, našli trupla nekaterih pogrešanih, je danes sporočila ameriška vojska. Kot so sporočili, je voda, ki je vdrla v trup ladje, zalila tudi spalne prostore, v katerih je bilo tedaj več mornarjev. Del rušilca, kjer so našli trupla, je bil po trčenju zapečaten.

Eno truplo so zunaj plovila našli malezijski potapljači, je danes povedal poveljnik ameriške tihomorske flote admiral Scott Swift. Pojasnil je, da sedaj poteka identifikacija trupel ter da še ne more potrditi, koliko so jih našli. Odločno je izpostavil, da bodo prioritetno ugotovili vzrok nesreče.

Zaradi nesreče, v kateri je bilo ranjenih tudi pet ameriških mornarjev, je ameriška vojna mornarica v ponedeljek zaradi celovite revizije začasno ustavila vse operacije po svetu za dan do dva, je potrdil poveljnik John Richardson.

Admiral Swift je danes poudaril, da mornarjem in njihovim družinam dolgujejo odgovore, tudi glede tega, kaj je potrebno storiti, da bi v bodoče preprečili tovrstne dogodke.

Štirje od petih ranjenih mornarjev so še vedno v bolnišnici, a njihova življenja niso v nevarnosti, petega pa so že odpustili iz bolnišnice.

Medtem se nadaljuje obsežna iskalna akcija, v katerih sodeluje več sto reševalcev in več držav, pa tudi letala. Še vedno upajo, da je kdo od pogrešanih preživel, je še dejal Swift.

Kot smo poročali, je rušilec John S. McCain v ponedeljek zgodaj zjutraj trčil s tankerjem, pri čemer so pogrešali deset mornarjev. V iskalni akciji so sodelovala plovila in letala iz ZDA, Singapurja in Malezije.

Tudi tanker Alnic MC, ki pluje pod liberijsko zastavo, je utrpel škodo, a ni bil nihče poškodovan.
Tudi tanker Alnic MC, ki pluje pod liberijsko zastavo, je utrpel škodo, a ni bil nihče poškodovan. FOTO: AP

Tudi tanker Alnic MC, ki pluje pod liberijsko zastavo, je utrpel škodo na sprednjem delu plovila, približno sedem metrov nad vodno gladino, njegovi mornarji pa so nepoškodovani. Prav tako ne poročajo o razlitju nafte, navaja BBC.

To je bila že druga nesreča kakega ameriškega rušilca v zadnjih treh mesecih. Junija je rušilec Fitzgerald trčil s tovorno ladjo blizu Japonske, pri čemer je umrlo sedem ameriških mornarjev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
22. 08. 2017 21.55
+0
ja američani , se bo potrebno umikat.
.jest
22. 08. 2017 20.06
+0
Kamorkoli zadenejo kakšno ameriško vojaško ladjo uničijo postelje in spalnice. Ali ti ameriški vojaki samo še ležijo oziroma spijo?
tornadotex
22. 08. 2017 19.00
+3
Slaba ladja ,še slabši poveljniki oziroma neusposobljeno moštvo....ZDA niso več super sila ,kot so nekoč bili.....
scipio
22. 08. 2017 17.22
+5
fajn bojne ladje, ki jih sesuje vsak malo večji tanker. Sem mislil, da so narejene za kontra.
scipio
22. 08. 2017 17.23
+2
da bo jasno, vem kaj je bojna ladja (battleship) in kaj rušilec (destroyer), a moje vprašanje je načelno.
Ramzess
22. 08. 2017 16.54
+0
Zakaj neki ne povedo koliko jih je bilo, ... sploh je zgodba nekam čudna, le kaj skrivajo, vojska pač, nič čudnega in novega,
Ramzess
22. 08. 2017 16.53
-2
"Del rušilca, kjer so našli trupla, je bil po trčenju zapečaten." Čemu neki.
tornadotex
22. 08. 2017 19.01
+0
Morda imajo svojega krta,ki je napadel ladjo,sedaj pometajo pod krov.....
Geniusslo
23. 08. 2017 08.57
+1
Morda... MORDA pa le... so zapečatili prostore da ni poplavilo še ostale ladje... morda... nevem... mi je pa logično...