FOTO: Indijo pretresa nov zločin: 45-letnico naj bi posililo in umorilo osem moških

Na dan, ko je v bolnišnici umrla 23-letna študentka, žrtev brutalnega posilstva, se je v Indiji zgodil še en podoben zločin. Tokrat je bila žrtev 45-letnica, ki naj bi jo posililo in preteplo osem moških. Ženska je utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju zločina.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (8)

  • Protesti v Indiji - 1
  • Protesti v Indiji - 2
  • Protesti v Indiji - 3
  • Protesti v Indiji - 4
  • Protesti v Indiji - 5
  • Protesti v Indiji - 6
  • Protesti v Indiji - 7
  • Protesti v Indiji - 8

Truplo 23-letne Indijke, ki je umrla po brutalnem posilstvu, so iz Singapurja pripeljali v rodni New Delhi, kjer so jo tudi že pokopali. Ob dekletu je bila v Singapurju tudi njena družina. Na letališču v New Delhiju sta družino pričakala tudi vodja vladajoče stranke Sonia Gandhi in premier Mannmohan Singh. Njeno truplo so kmalu po prihodu v Indijo sežgali, poročajo tamkajšnji mediji. Pogrebna slovesnost je potekala v družinskem krogu.

Indijsko reševalno vozilo

Avtomobil s posmrtnimi ostanki 23-letne Indijke (Foto: Reuters)

Študentka medicine je v soboto umrla zaradi hudih notranjih poškodb in poškodb glave, ki so jih ji 16. decembra zadali moški, ki so jo na avtobusu posiljevali več kot eno uro, nato so jo še pretepli z železno palico in jo vrgli z avtobusa. Pretepli so tudi njenega 28-letnega prijatelja, s katerim sta se usodnega dne vračala iz kina.

Ime žrtve ni znano, se je pa danes izvedelo, da sta se nameravala s fantom, ki je bil v napadu prav tako hudo poškodovan, kmalu poročiti. Po nekaterih navedbah naj bi šesterica moških žensko najprej verbalno napadla, ko jo je fant skušal braniti, pa so jo napadli še fizično.

Le nekaj ur po njeni smrti je indijska policija šest moških, ki so jih aretirali po njenem posilstvu, obtožila še umora. Najstrožja kazen, ki šesterico lahko doleti, je smrtna kazen.

Po krutem zločinu se je sprožil val protestov

New Delhi ima eno najbolj črnih statistik v zvezi s spolnimi delikti. Posilstvo se tam zgodi v povprečju na vsakih 18 ur, številna posilstva ostanejo neprijavljena. Med letoma 2007 in 2011 je število primerov posilstva zraslo za kar 17 odstotkov. A kljub visokim številkam so v Indiji posilstva in zlorabe žensk le malokrat v ospredju pogovorov političnih voditeljev. A po tokratnem zločinu se je sprožil val protestov, s katerimi od vlade zahtevajo boljše zakone glede zločinov nad ženskami in hitrejše ter boljše ukrepanje policije. Številna posilstva namreč ostanejo nekaznovana, saj pravosodni mlini meljejo (pre)počasi.

Sveče

Posilstvo je Indijce pognalo na ulice. (Foto: Reuters)

Protesti potekajo tako v New Delhiju kot drugih mestih v državi. Tako se je tudi danes, potem ko so se ponoči udeležili nočnih bedenj, več tisoč ljudi zbralo v središču indijske prestolnice. Nekateri so želeli izraziti sožalje ob smrti žrtve, drugi pa jezo zaradi odnosa oblasti do nasilja nad ženskami.

Vlada se boji ostre reakcije na smrt 23-letnice, zato so vpoklicali dodatne policiste, prav tako so zaprli 10 postaj podzemne železnice in prepovedali promet na nekaterih vpadnicah v središče New Delhija. Prav tako je zaprt dostop do četrti, v kateri so vladni objekti. Okoli ducat protestnikov je poskusilo prebiti postavljene barikade, nekaj jih je tudi metalo kamenje, a so jih nemudoma pridržali.

Indijske oblasti so zaradi nemirov sicer pospešile razpravo o strožji zakonodaji proti posiljevalcem in spolnemu nasilju. Za posilstvo je zdaj v Indiji najvišja zagrožena kazen dosmrtna ječa. Med predlogi naj bi bila tudi kemična kastracija napadalcev, v nekaterih primerih posilstva.

Spomin na žrtev posilstva - 10

(Foto: Reuters)

Protesti niso ustavili zločincev

Videti pa je, da jeza ljudstva ne vpliva na zločince. Po poročanju indijske televizije Ndtv se je le nekaj ur po smrti 23-letne študentke zgodil še en umor, ki naj bi bil posledica brutalnega posilstva. Tokrat je bila žrtev 45-letna ženska, ki naj bi jo posililo osem moških, in sicer v kraju Barasat, ki leži 40 kilometrov od Kalkute. V času napada je bil s 45-letnico njen mož, ki so ga napadalci pretepli, ko jih je poskušal ustaviti. Zaradi poškodb je moral v bolnišnico.

Policisti so že aretirali eno osebo, medtem pa še poteka preiskava, s pomočjo katere bodo potrdili, ali je bila žrtev res posiljena.

Po poročanju medijev se je par v soboto zvečer vračal domov iz službe, ko je skupina moških začela nadlegovati 45-letnico. Moža so onesposobili, mu v obraz vrgli neznano kislino in ženo odvlekli proč. Mož si je hitro opomogel in prosil sosede, naj mu pomagajo. Skupaj so preiskali okolico, a bili so prepozni. 45-letnico so našli ob ribniku napol golo in mrtvo.

Kot je za medije dejal njen sin, je žrtev utrpela več poškodb glave. "Moški so jo skupinsko posilili in umorili. Moj oče je prepoznal enega od napadalcev in ga že prijavil policiji," je še povedal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 66
Juba Tipsi 02.01.2013 12:35:13
zgodba za movie je že.....
Več komentarjev