Tudi bosanski mediji raziskujejo, kdo je Dijana Đuđić: vozila naj bi drag avtomobil in se družila s tajkuni

Kdo je skrivnostna milijonarka Dijana Đuđić in kako je mogoče, da je stranki SDS posodila toliko denarja, se sprašujejo tudi bosanski mediji. Ti med drugim poročajo, da 32-letnica, ki je končala pravno fakulteto v Banjaluki, vozi drag avtomobil in se druži s slovenskimi tajkuni. Zdaj naj bi bila skupaj s Snežičem pod drobnogledom zaradi morebitnega pranja denarja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Kdo je skrivnostna financerka Janeza Janše? Od kod milijonarki Dijani Đuđić toliko denarja, da ga posoja slovenski politični stranki?" ... tudi bosanski mediji so te dni preplavljeni s preštevilnimi vprašanji. Ime privlačne 32-letnice je namreč pritegnilo veliko pozornosti.

Dijana Đuđić

Tudi bosanske medije zanima, kdo je Dijana Đuđić in od kod ji toliko denarja. (Foto: POP TV)

"Vsi se sprašujejo, kaj se tu pravzaprav dogaja in kaj je v ozadju tega posojila stranki Janeza Janše," je povedala Ljiljana Smiljanić, dopisnica Al Jazeere Balkans iz Banjaluke.

O Đuđićevi tako na dan prihaja čedalje več podrobnosti: da ima v Banjaluki pisarno za pravno in davčno svetovanje, da se vozi z dragim avtomobilom in se druži s tajkuni, da je njena mama članica stranke Neodvisni socialni demokrati Milorada Dodika, da že dlje časa prijateljuje s kontroverznim Rokom Snežičem.

"Snežič je v Banjaluko prišel pred nekaj leti, odprl podjetja, ki se ukvarjajo z izterjavo odškodnin in investiral v neki gostinski objekt, ki je bil v letih 2012 in 2014 predmet preiskave zaradi elitne prostitucije," pojasnjuje Anđelka Marković, novinarka N1.

In če naj bi bila Đuđićeva tudi redna gostja v Snežičevem "Capo klubu" v Banjaluki, sta se zaradi afere s polmilijonskim posojilom zdaj skupaj pojavila še pod drobnogledom preiskovalnih organov.

"Varnostno-obveščevalne službe spremljajo tokove denarja, a za zdaj niso začele uradne preiskave. Medtem pa se v javnosti pojavljajo sumi, da gre za pranje denarja," še dodaja Markovićeva.

Bosansko novinarsko društvo od policije zahteva opravičilo

Medtem pa bosanske naslovnice polni tudi zgodba o naši ekipi, ki se je zaradi preiskovanja poslov Đuđićeve znašla na policijski postaji – med drugim zaradi suma terorizma.

"Ko govorimo o snemanju na javnih površinah, ni govora, da nekdo zaslišuje novinarje in jim preprečuje opravljanje njihovega dela," še pravi Smiljanićeva.

Zato je bosansko novinarsko društvo protestno zahtevalo, naj policija ne le pojasni postopke, temveč se tudi opraviči.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 349
nnanna 13.01.2018 11:59:37
žal jj tudi tokrat ne bo kaznovan. za sabo ima velik aparat "čistilcev".
Več komentarjev