Tujina

Rusija 'kategorično zavrača' očitke o napadih na šole in bolnišnice

Damask/Ankara, 16. 02. 2016 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Svetovno javnost še naprej razburjajo napadi na bolnišnice in šole na severu Sirije. Francija in Turčija pravita, da gre za vojne zločine. Slednja kaže s prstom v smeri Rusije, ta pa ostro odgovarja: kategorično zavračamo obtožbe.

"Gre za vojne zločine." To so besede francoskih in turških oblasti, ki se odzivajo na včerajšnje krvave napade na bolnišnice in šole na območju Sirije. Prepričane so, da so zločine zoper civiliste storile ruske vojaške sile, ki bombardirajo državo.

Umrlo je najmanj 50 oseb, med njimi številni otroci. Številni so ranjeni, tako da bo število smrtnih primerov morda še višje.

V Združenih narodih so nad napadi na civilne objekte zgroženi, prav tako v humanitarnih organizacijah, ki pomagajo ljudem v Siriji. Med slednjimi so tudi Zdravniki brez meja.

Ali gre res za Ruse?

Nekatere ranjene iz Sirije so vozili v bolnišnice v Turčiji. Večina je otrok ali pa hudo poškodovanih.
Nekatere ranjene iz Sirije so vozili v bolnišnice v Turčiji. Večina je otrok ali pa hudo poškodovanih. FOTO: AP

Ruske oblasti so danes sporočile, da te navedbe "kategorično zavračajo" in da vsi, ki kažejo s prstom na Rusijo, pokažejo dokaze za svoje trditve.

Kaj bo zdaj s sporazumom?

Sirski režim predsednika Bašarja al Asada je že izrazil dvome, da bo sporazum o končanju sovražnosti, ki so ga dosegli pretekli teden, sploh zaživel. Načrt je bil res ambiciozen: konec sovražnosti v enem tednu in okrepitev dostopa do humanitarne pomoči – najprej na območja, kjer je najbolj potrebna, nato pa vsem ljudem po Siriji. Seveda pa je obstajala težava: šlo je za dogovor svetovnih sil, na čelu z ZDA in Rusijo, na pogajanjih pa sploh ni bilo vseh, ki divjajo po Siriji. Velik problem sta ostali skupini Islamska država in Fronta al Nusra. Tudi Asad je hitro po objavi "velikega dosežka" sporočil, da vztraja pri svojem. Bil je odločen, da kljub končanju sovražnosti, zavzame dele države, kjer je izgubil nadzor, ob tem pa je poudaril, da to lahko traja dalj časa. Prav tako je poudaril, da bo nadaljeval boj zoper teroriste. Izrazil je strah pred morebitnim posredovanjem Turčije in Savdske Arabije, ki sta podpornici uporniške opozicije, pravi.

Odnosi med Rusijo in Turčijo so že dalj časa napeti.

ZN so tokrat dejale, da je na možnost prekinitve sovražnosti padla senca.

V sirskem Azazu je nekdo bombardiral dve bolnišnici in dve šoli. Prav tako druga območja mesta. Umrlo je najmanj 12 ljudi.

V mestu Maarat al-Numan je nekdo bombardiral bolnišnico pod okriljem Zdravnikov brez meja (MSF). Sedem ljudi je umrlo, še osem je pogrešanih. V organizaciji menijo, da so jih vojaške sile napadle namenoma, saj tako ostane okoli 40.000 okoliških prebivalcev brez zdravstvene oskrbe. "In to na območju, kjer divja vojna," so dodali. V MSF menijo, da za napadom stoji ali Rusija ali sirski režim.

V omenjenem mestu so bombardirali še eno bolnišnico, pri tem pa je umrlo sedem oseb.

A sirski veleposlanik v Moskvi Riad Haddad poudarja, da so za napade krive ameriške vojaške sile. Pentagon je njegove trditve že zavrnil. "Nimamo razloga, da bi napadali v provinci Idlib, saj IS tam ni aktivna," je dejal predstavnik Pentagona Jeff Davis.

Uradni Washington sicer ni razkril, kdo naj bi stal za napadi, jih pa je ostro obsodil.

UNICEF poziva k podpisu apela k takojšnji prekinitvi trpljenja v Siriji. Opozarjajo, da so v včerajšnjih napadih umirali otroci, kar je nesprejemljivo.

 

We’re appalled by reports of attacks against four medical facilities in Syria - two UNICEF-supported - where children...

Posted by UNICEF on Monday, 15 February 2016

Kurdske sile potiskajo skrajneže s severa

Ranjen otrok iz Sirije na turškem ozemlju.
Ranjen otrok iz Sirije na turškem ozemlju. FOTO: AP
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je danes v Atenah posvaril, da je rusko bombardiranje v Siriji spodkopalo upanje na premirje v tej državi. "Ves svet upa na mir in je pripravljen na pogovore," je poudaril Tusk. "A rusko bombardiranje v Siriji nam daje le malo upanja. Režim sirskega predsednika Bašarja al Asada je okrepljen, zmerna sirska opozicija je oslabljena, Evropo pa preplavljajo novi valovi beguncev," je dodal.

Medtem pa so kurdske sile iz mesta Tal Rifaat na severu države izgnale skrajneže Islamske države.

Njihov uspeh pa spremljajo besede turške poslanke Selme Irmak, ki je kurdska predstavnica in je bila dolga leta v zaporu, saj so jo obtožili sodelovanja s kurdsko PKK. Dejala je, da turški predsednik Recep Tayyip Erdogan izkorišča aktivnosti Islamske države, da bi uničil Kurde in uveljavljal svojo politiko v regiji. Erdogan naj bi po njenih besedah vzdrževal ekonomske vezi s skrajneži, prav tako naj bi jim nudil zatočišče. Obtožbe niso nove.

"Turške vojske ne more poslati v sirski Kurdistan, lahko pa uporabi IS, in sicer kot instrument proti Kurdom. V mislih ima veliki otomanski imperij, to so njegove sanje, IS pa je le orodje, da jih ustvari," je za RT dejala Irmakova. Poudarja, da obstaja veliko signalov, da turške oblasti podpirajo skrajneže IS, od tega pa imajo veliko koristi.

Pravi, da v Turčiji zdravijo ranjene skrajneže IS. Za IS je Turčija zelo pomemben člen v oskrbi. Zatrjuje tudi, da jim turške oblasti urejajo turške dokumente in jim dovolijo, da se prosto gibljejo preko njihovih meja. Irmakova zatrjuje, da ima IS v Turčiji centre za usposabljanje in da lahko uporabljajo tudi druge objekte, saj se militanti prosto gibljejo med Turčijo in Sirijo.

Irmakova dodaja, da so turška elita in skrajneži IS spletli zelo dobre ekonomske vezi, od katerih imajo vsi veliko koristi. Tako navaja, da Turčija prodaja nafto, ki jo ji IS dovaža. Tako se prikrije pravi izvor nafte. IS naj bi Turčijo uporabljal za prodajo tudi drugih dobrin.

Čez turško ozemlje naj bi skrajneži prevažali tudi svoje ujetnike, prav tako preprodajali spolne sužnje. Irmakova pravi, da se turške oblasti tega zelo dobro zavedajo, kot dokaz pa navaja pomanjkanje spopadov med turško vojsko in skrajneži IS. Slednji so se nekajkrat zelo približali turški meji, obstajajo celo posnetki umirjene komunikacije med turškimi obmejnimi organi in skrajneži.

"IS ni nikoli napadel turške pozicije in ni nikoli prevzel odgovornosti za teroristične napade v turških mestih. (Leta 2015) so bili trije veliki teroristični napadi: Diyarbakir, Suruc in Ankara. Vsi trije napadi so povzročili škodo Kurdom in opozicijskim aktivistom, ki jih podpirajo," je poudarila. Dodaja, da so turške oblasti posredovale le takrat, ko so kurdske sile iz sirskega mesta Tell Abyad izgnale skrajneže. "Turška letala so uradno bombardirala položaje IS, izvedla pa so dva napada, da bi prikazala, kako napadajo Islamsko državo. Obenem pa so turške oblasti izvedle 65 letalskih napadov na Qandil (gre za utrdbo PKK, ki se nahaja v gorah na severu Iraka)," je še razložila.

Irmakova je zaključila, da turške oblasti to lahko počnejo, saj ima Zahod tudi svoje interese v regiji. Meni, da je Turčija Evropo vzela za talko in jo izsiljuje z begunci. Prepričana je, da ZDA molčijo zaradi skupnih interesov, ki jih imajo s Turčijo. Vse to pa je dober teren, da turška vladajoča elita počne, kar se ji zljubi.

Turške oblasti se na njene besede še niso odzvale.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (465)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jzkzfzmz
17. 02. 2016 11.06
+4
Ej 24 ur, kaj pa ko bi vi tak fopali naroda zadnjih 50 let o amerosih, ki ves čas bombardirajo nedollžni narod? Kaj pravite na ta predlog? Recimo koliko nedolžnih ljudin je umrlo pod roko amerosov.
StrikeOne
17. 02. 2016 10.29
+4
Media Briefing: Head of MOD Press Department General-Major Igor Konashenkov. Feb 16, 2016. Eng. Subs. Ubije turke samo z dejstvi. Seveda pop tv že ne bo prenašal tega, dejstva motijo propagando!
jzkzfzmz
17. 02. 2016 11.06
+2
StrikeOne
17. 02. 2016 10.11
+6
appolyon... Daj ne laži hrvatek ali islamist kako vas ni tako sram krasti ter si prisvajati znane Srbe? Tesla ni bil rojen v hrvaški ker sploh nikoli takrat ni obstajala nobena hrvaška ker je to izmišljena nacija Srbov Katolikov samo poglej njihov jezik in priimke pa še pametuj! On je bil rojen in je šolan v Avstro-ogrski oče in mama sta mu bila Srba. Na pogrebu v New Yorku mu je igrala na njegovo poslednjo željo pesem tamo daleko... Kako vam mora biti grozno ko lažete in kradete a ob enem se delate poštene in evropejce! Briši admin še enkrat resnica je žaljiva, resnica je prepovedana, dejstva motijo tistega ko laže, da ponavlja svojo laž nemoteno!
deathbite
17. 02. 2016 10.24
+2
Iz katere izmišljene nacije pa ti izhajaš? Trolli? Zgodovina -cvek! Po tvoje tudi Prešeren ni bil rojen v Sloveniji, ker takrat Slovenija kot država ni obstajala?! Pa še članek si falil. Ta je o napadih na bolnišnice.
StrikeOne
17. 02. 2016 10.28
+0
Ne vem zakaj si se ti najdel v tem ni bilo mišljeno tebi ampak piše komu, tu pa je ker admin briše. Pa glede zgodovine pa dobro človek božji si ti kdaj slišal za Karantanijo? Kje si pa kdaj slišal za kako hrvaško državno ureditev v 7 stol ali pred 1942?
appollyon
17. 02. 2016 10.33
-3
Res je živel je v avstroogarski, se pravi je bil bližje slovencem kot srbom! Zalaj je pa potem srb?!? Ker v srbiji se tudi ni rodil!
StrikeOne
17. 02. 2016 10.35
+0
Kaki but.. zakaj je bil Srb? hahaha Ja zato ker se je deklariral in umrl kot Srb ter rodil dvema staršema Srboma!!! Ti pa taki ga boste pa kar prekrstili v hrvata hahaha... patetično.
StrikeOne
17. 02. 2016 10.39
+1
Daj poglej si njegov pogreb na yt pa se joči zraven ko boš slišal tople melodije zadnje pesmi ki si jo je zaželel pred smrtjo.. Tamoooo daleeekooo daleekooo od srcaaaa...;) Prav zabavno je gledat te vaše poskuse ker so res pravi pokazatelj kdo govori resnico.
deathbite
17. 02. 2016 10.40
-1
In kje sem napisala, da ni Srb?! Bedak... Smiljan je danes na Hrvaškem, tako kot Vrba v Sloveniji. Mislim, da si ti patetičen. Hrvaška je imela svoje kralje, medtem, ko so slovenska plemena na Karantanskem polju ustoličevala tujce za svoje kneze, ker se že takrat niso bili sposobni dogovoriti, kdo od Slovencev naj bi bil knez! Do leta 1991 Slovenci nismo imeli SVOJE države! Bo?
StrikeOne
17. 02. 2016 10.43
+0
Čuješ hrvatek... američani tudi pravijo da je bil Srb hahaa lažnivi čet.. ne ;) Kačica kako vas peče resnica kaj naj naj Hrvaški premier zoran milanović- hrvat hahahaaha ja kaj češ Srbi so taki lažnivci da še tisto kar ti je pred okami ne smeš verjet. Hrvaški ultranacionalist pazite zdaj to ironijo Danijel Srb -ahahahaha
StrikeOne
17. 02. 2016 10.50
+1
Torej nekdo, ki govori isti jezik kot Srb, nosi ista imena in priimke kot Srb, prevzame drugo vero in postane Hrvat? Torej po tej logiki Srb, ki prevzame Budizem je Kitajec?
deathbite
17. 02. 2016 09.52
+2
Bolnice, zdravniki, otroci, kolateralne žrtve zaradi katerih se ne razburja nihče od vpletenih . Uporabljajo jih samo za medijsko gonjo nasprotnika. Tako Rusi kot Američani. Tudi sprenevedanje ljudi, ki obsojajo napade na bolnice, civiliste, obenem pa zapirajo meje, se ograjujejo z "žiletkami" in azilante/migrante primerjajo z vsem neciviliziranim! Podpiramo eno ali drugo stran, ob tem, da se večina ne zaveda koliko gorja doživlja lokalno prebivalstvo. Saj je tam nekje daleč. Sramota!
enakostzavse
17. 02. 2016 09.26
-6
putin ne bo nikoli in nikdar priznal neko napako. Priznanje napak je domena normalnih, demokratičnih voditeljev- ljudi, kar pa putin nikakor ni.
deathbite
17. 02. 2016 09.40
+5
Kateri politik pa je še kdaj priznal napako?! Obama? Bush? Sarkozy? Merkel? Kučan? janša? Pahor?
StrikeOne
17. 02. 2016 10.57
+3
Normalni demokratični voditelji so res svetilnik demokracije prvo lažejo nato pobijejo milijone ter uničijo in pokradejo celotne države nato pa licemerno priznajo "napako"!Seveda za tebe je to "normalno" demokratično obnašanje. Hvala bogu , da Putin ni takšen kot oni!
majo2
17. 02. 2016 09.25
+9
Zavezniki amerov so kaj hitro pozabili,da so ne daleč nazaj ameriška letala "PO POMOTI BOMBARDIRALA BOLNIŠNICO"Hitro pozabljajo, da Saudijci s pomočjo amerov obilno oskrbijejo ISIS z orožjem in ostalo opremo!!!
enakostzavse
17. 02. 2016 09.28
-10
Od kod tebi ta spoznanja ? So zrasla na tvojem zeljniku, ali povzemaš po pisanju ruskih medijev ?
jzkzfzmz
17. 02. 2016 11.08
enakostzavse ovca si in ovca ostaneš, pa brez zamere ;) pač enim ni pomoči.
Ate_ist
16. 02. 2016 21.21
+12
V Sirijo je prispelo rusko letalo TU 214R da se bo vedelo kako nesramno zahodni dvoličneži lažejo
enakostzavse
17. 02. 2016 09.23
-6
In kakšen dokaz o laži "zahoda" je tole letalo ? Tega pa ti niso povedali , a ne ?
jzkzfzmz
17. 02. 2016 11.10
+1
enakostzavse kaj ko bi 1x malo še kaj druga sledil kot 24 kur? Lepo so te nafopali. Verjetno maš kar nekaj volne na sebi :D Brez zamere.
StrikeOne
17. 02. 2016 12.16
+1
enakost.. ker ti očitno razmišljanje ni jača stran to letalo ni dokaz in mu nimajo kaj povedat še. To je Ruska modernizirana ELINT verzija letala s tem bodo nadzirali absolutno vse v radarskem in drugih elektronskih frekvencah, kar pomeni da bodo lahko lažje dokazali vse nadaljne "false flag" operacije. Sposobnosti tega letala so tudi popolni blackout sovražnikove elektronike a v kakem razmerju je vojaška skrivnost.
Nightyfly
16. 02. 2016 21.15
+15
Ce greste na tuje casopise ali medije boste lepo videli tudi slike in videe velikega stevila turskih tankov ,i tocno z meje tolcejo po Siriji . Prav zanima me kaj pravi Abama ? Mu je Nobelova medalja postala pretezka ? Cisto nic ne bo bolje , ce pride Clintonova prevarana zena . Se zdaj se ne more potolaziti in pozreti .
enakostzavse
17. 02. 2016 09.23
-7
deathbite
17. 02. 2016 09.41
+5
Nightyfly
16. 02. 2016 20.23
+16
Turki tudi uradno priznavajo , da (neusmiljeno) bombardirajo vse kar disi po Kurdih . In to v Siriji ,torej tuji drzavi . Kaj pravi o tem predvsem UN , pa Ameri , UE in ostali . So Turki dobili kaksno dovoljenje za te poboje civilistov ? Kako pa je s podatki kaj ti vragi bombardirajo ? Ali kdo ve kaj pocenja SArabija ,po moznosti skupaj s Turki ,kot so napovedali ?
Nightyfly
16. 02. 2016 20.30
+15
Eden najbolj spostovanih italij. novinarjev Paolo Garimberti ocenjuje , da ima danes Rusija zelo mocno diplomatsko in politicno pozicijo ,prednost tako do Amerike kot ostalih . Rusija je v nekaj mesecih naredila veliko vec kot Ameri v nekaj letih .In to svetovna javnost dobro ve . Nobelov nagrajenec je zal ob strani gledal vse te masakre zadnjih nekaj let . Zato so pa leta 2003 zelo hitro in cudezno nasli orozja za masovno pobijanje in kazali laznivo epruveto- in to v UN .Le kako jih ni sram .......
JApajaDAja
16. 02. 2016 20.36
+2
vsi prav dobro vemo, da imajo nekateri "mandat" za svoje početje brez sankcij!
Viggen
16. 02. 2016 19.42
+11
Savdska letala v Jemnu dnevno pobijajo otroke s kasetnimi bombami (prepovedane za indiskriminatorno uporabo - kar savdska povsem očitno je). Do sedaj so jih pobili že več kot 1000. Pol milijona otrok zaradi nelegalne invazije strada. 24ur, kje so zgražanje, ogorčenje, obsodbe in članki na prvi strani? Je preveč, če prosimo, da še o tem informirate?
šmajser1
16. 02. 2016 20.21
-9
Viggen, ce bi o vseh grozotah razglabljali ne bi bilo konca. Zalostno! Ce pa se fokusiramo na sirijo, je jasno eno; vsi navzoci so krivi grozodejstev in pokola, brez izjeme! Ti je to tezko za razumet? Ali si eden tistih, ruskih fanatikov oz bom rekel drugace ameromrznez?
Nightyfly
16. 02. 2016 20.36
+7
smajser ............... vasa logika je nenavadna . Recimo , da v vaso hiso pride tujec in stori silo nekomu vasih . Vi se mascujete ,kar je razumljivo , oni pa pridejo v masi in vas napadejo .Na vaso stran stopi soseska ali pa zlahta in boj gre naprej . Torej po vasem ste tudi vi sam kriv -enakovredno . ///pa naj bo kot pravite vi . Toda ostane vam samo nekaj - ali preprecite recimo posilstvo , ali pa ne naredite nicesar in se barabe lahko znasajo nad vam drago osebo . Torej ?
ficfiric 1
17. 02. 2016 09.09
+3
Nightyfly...eni tega ne razumejo....ker smo vsi rusofili ce nam amerika in njena demokracija ne disita....in ko fases bombe ker ti ne disi prava stran si tud sam kriv....sej je zmeri blo tako...
appollyon
17. 02. 2016 10.35
-1
Samo čudno da tam ne podpiraš savdijcev, ker gre za popolnoma isto stvar kot v primeru rusije, Pač saudijci so šli pomagati strmoglavljenemu predsedniku ki so ga strmogalvili Heutijci s pomočjo Irana!
JApajaDAja
16. 02. 2016 19.32
+6
švedska policija je priznala, da ne obvladuje več kriminala v svoji državi!
SSHanjarDivision
16. 02. 2016 18.59
-7
3 vrste kratko dosegljivih balističnih raket imajo rusi/sovjeti: Scud, OTR-21 Tochka ali 9K720 Iskander. Jaz bi rekel da gre za OTR-21 (cenejše, manjše, lahko jih izstreliš kjerkoli in s katerekoli platforme), ker je sirijska vojska že uporabila enkrat to vrsto raket in ker ni tako močna kot ostale da ne bi bilo preveč žrtev pa to... Polnjene: TNT ali kroglice. Vodenost: "Inertial navigation systems" - ni možno da niso vedeli koga so ciljali, v meter natančno!
Viggen
16. 02. 2016 19.24
+8
Sovjeti? Kdo so to? Izstrelitve balističnih izstrelkov so radarsko/satelitsko sledljive. Če je res bil balistični izstrelek, lahko kavbojci povejo, kdo ga je izstrelil ...
JApajaDAja
16. 02. 2016 19.34
+2
Viggen
16. 02. 2016 18.54
+17
Brisano že trikrat. Vprašanje za 24ur: zakaj ni bilo zgražanja, ogorčenja in obsodb pobojev otrok, ko je vladal IS in ostale teroristične skupine? Takrat ni bilo take panike? Posilstva, pedofilija in rezanje glav je ok?
number46
16. 02. 2016 18.21
+27
Zanimiv podatek je to ko gre za Ruse, takoj jih mediji oziroma javnost/politika obsodi. Medetm, ko Američani zadanejo bolnišnico še danes se primer "raziskuje".
number46
16. 02. 2016 18.25
+9
Dejstvo je da se ve kdo ali kaj pač zahavlite se Američanom za 3.sv tisti, ki jih podpirate pa vse te hrpe ljudi, ki ji povzroča njihova demokracija odpeljite sebi domov.
Neža001
16. 02. 2016 18.42
+1
kam bi pa ti poslal vse te "hrpe" ljudi? Nazaj pod bombe? Vprašaj se še, kdo jih je preslepil, da naj gredo v Džermeni....
number46
16. 02. 2016 20.06
+2
Tebi bi jih poslal ;) drugače bi jih poslal v ZDA in SA, ker tam je najlepše.Lp Neža
.jest
16. 02. 2016 20.30
+0
enakostzavse
17. 02. 2016 09.30
-4
neža, saj je vsem znano, razen rusofilom, zakaj putin na veliko bombardira vse živo. Še bolj hoče povečat tok izbeglic v EU in tako vplivat na razkol EU.
Saloreich
16. 02. 2016 18.17
+14
Glede na to, da so se napadi na bolnišnice odvili tako naenkrat, gre očitno za organizirano akcijo. Da bi si Rusija namerno nakopala gnev mednarodne javnosti je malo verjetno. Demokratične sile s Erdoganom in Saudkso arabijo na čelu pa bodo seveda skušale na vse možne načine potem, ko gre 5 let financiranja teroristov po kanalizaciji. Da o ožanju IS koridorja s Turčijo niti ne govorimo.
Sirius.2
16. 02. 2016 17.56
+3
A so spet Markale,pa saj bi mal taktiko spremenili.
Neža001
16. 02. 2016 17.51
+4
sam še nori Donald manjka namest Baracka pa smo v totalnem zosu.... Amerikanci so izvozili svojo krizo v Evropo, zdaj nam bodo zakuhali še vojno.... sami bodo pa doma v foteljih na TVjih španske nadaljevanke gledali... Angleži in Francozi jih podpirajo, Turki so pa itak sam marioneta... za crknt...
valat
16. 02. 2016 18.21
Neža001
16. 02. 2016 18.25
+2
valat
16. 02. 2016 18.28
+4
Jaz pa mislim, da bi se Trump od vseh kandidatov še najprej kaj zmenil s Putinom.
Neža001
16. 02. 2016 18.34
+1
dvomim - Trump je preveč primitiven, ničesar si ne da dopovedat in tera neke svoje glupe ideje, kompromisov ni sposoben sprejemat - slednje pa v politiki najbolj rabiš. Vsekakor sem za Sandersa, če bo izpeljal, kar obljublja.
valat
16. 02. 2016 18.42
+4
Trump je očital J.Bushu bratovo posredovanje v Iraku in podpiranje zmernežev v Siriji. Predvsem pa ne bi bil pod vplivom lobijev kot drugi. Tako recimo, sam financira svojo kampanjo.
Neža001
16. 02. 2016 18.50
+3
valat, neh ga biksat - zakaj bi trošu svoj keš, če lahko tujega? Recimo od tistih, ki imajo v lasti vojno industrijo pa še kej - velike korporacije furajo svetovno politiko, predsednik ZDA je samo marioneta.... Poglej si na youtubu kak prispevk o ekonomskih morilcih in napovedi Stewena Hawkingsa o prihodnosti sveta....
Salamandros
16. 02. 2016 17.24
+0
So že dokazi. Bolnišnico je zadela raketa zemlja zrak - dolgega dometa. Rusi v Kaspijskem morju nimajo nobene ladje.
SSHanjarDivision
16. 02. 2016 17.31
-3
hahahaha tvoje znanje geografije totalna 0, Rusija ima ladjo Moskva v sredozemskem morju ob obali Sirije, to je tista ladja ki si jo ti in tvoji pajdaši na 24ur tako hvalili
SSHanjarDivision
16. 02. 2016 17.34
-5
dejte temu butlju par čelnih MINUSOV in mu povejte da se gre učit geografijo
babicagrenajug
16. 02. 2016 18.04
-2
Kam so pa odpeljali vse ladje naenkrat? Ker do včeraj so raketirali Sirijo z ladjevja - natančneje 4 ladij - v Kaspijskem morju.
valat
16. 02. 2016 18.24
+1
babicagrenajug
16. 02. 2016 20.25
+0
Balistične rakete šibajo s štirih ladij v Kaspijskem morju, s čimer se hvali tudi ruski obrambni minister (Sergei Shoigu).
Uporabnik113189
16. 02. 2016 21.29
Zemlja zrak je druge vrste od tistih iz ladje in je med njimi razlika. Tiste iz podmornice in ladje so torej že izključene iz igre.
Salamandros
16. 02. 2016 17.21
+10
Da skupina kot je ISIS deluje normalno potrebuje 3 stvari. Denar, ideologijo in reklamo. Za denar je poskrbel Nato pakt s kupovanjem nafte od njih. Za reklamo 24 ur, cnn , bbc .... Ideologijo pa so povzeli kar iz korana. hehehehe
AtaAufbiks
16. 02. 2016 17.02
+7
Te laži so najbrž spet zrasle na ameriški FOX TV, kot domnevni posnetek iz črne skrinjice sestreljenega ruskega lovca, za katerega se je izkazalo, da je poceni ponaredek.