Tujina
Oglas

Turistično središče nove dobe

Ljubljana, 20. 11. 2009 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Raziskave so pokazale, da turist 21. stoletja namesto dostopnosti, gostoljubja in nepogrešljivih znamenitosti danes bolj ceni podobo, vzdušje, kulinariko, zabavo in možnosti za aktivno preživljanje počitnic, ki jih ponuja turistična destinacija.

Ramada Resort – Aquaworld Budimpešta je letovišče kategorije štiri zvedice superior in je visoko ocenjeno na vseh naštetih področjih. Vodilo tega modernega letovišča je ponuditi vrhunsko doživetje tako domačim, kot tujim turistom, ne glede na njihov spol ali starost.

ramada resort
ramada resort FOTO:
Ima 261 sodobno opremljenih sob in 48 dvo- ali trosobnih apartmajev, ki so primerni predvsem za družine. Največ užitkov in doživetij gostom zagotovo nudi ogromni vodni tematski park Aquaworld, ki je odprt skozi celo leto. Središče Aquaworlda je dih jemajoča replika slovitega templja iz Angkorja, okoli katerega je zgrajen pravi labirint visečih mostov, stolpičev in skritih kotičkov za počitek.

ramada resort
ramada resort FOTO:
Tako otroci, kot starejši obiskovalci Aquaworlda bodo zagotovo navdušeni nad 17 bazeni različnih oblik in velikosti, 11 tobogani, med katerimi so najvišji visoki kar 18 metrov, edinstven v Centralni Evropi pa je bazen, ki omogoča deskanje na valovih. Poseben del tega ogromnega kompleksa je posebej izoblikovan Svet otrok, z otroškimi bazeni in tobogani, animatorji in igralnimi sobami, ki so primerne za organizacijo rojstnodnevnih zabav ali obletnic ali drugih posebnih priložnosti ob katerih se srečajo družina in prijatelji.

ramada resort
ramada resort FOTO:
Ljubitelji welnessa bodo v Ramadi našli vse kar potrebujejo za fizično in duševno harmonijo. Orientalski Spa, welness in fitnes center je pravi otok spokojnosti. Lepotni center ponuja lepotilne programe in masaže.V okviru Aquaworlda je poseben oddelek saun s tepidarijumom, različnimi tipi saun, nepogrešljiva pa je prijetna, čistilna in zdravilna aromaterapija. Med saunami lahko izbirate med klasičnimi finsko, turško in infra savno, ali pa posebej izdelanimi kristalno, bio ali rusko savno s snegom, snežinkam in ledeno vodo, ki omogočajo postopno ohlajevanje. Za pospeševanje metabolizma in cirkulacije je na voljo tudi Kneippova metoda izmenjavanja hladne in tople vode.


Ljubitelji športne vadbe imajo v Ramadi odlične pogoje skozi celo leto. Na voljo imajo odlično opremljen fitness center, igrišča za squash, 25 meterski bazen s trimetersko skakalno desko in že omenjeni surf bazen. V poletnem času so tu še igrišče za odbojko, tenis igrišča in zunanji fitnes, ki omogoča tako individualno kot skupinsko vadbo. Poseben izziv za goste je adrenalinski park s preprekami, ki se nahajajo kar 5 metrov in pol nad tlemi. Park je nadvse primeren za team building, ne glede na fizično pripravljenost udeležencev, saj se lahko težavnost prilagaja, na vsakem koraku pa je poskrbljeno za varnost.

ramada resort
ramada resort FOTO:

Hotel je primeren tudi za poslovneže in organizacijo različnih konferenc. V vseh sobah je urejen dostop do interneta, konferenčne dvorane sprejmejo do 1000 gostov in so opremljene z najnovejšo tehnologijo.

Poseben poudarek v hotelu namenjajo gostinski ponudbi, ki jo zagotavljata a'la cart restavracija in restavracija s pestro ponudbo že pripravljenih izbranih jedi. Po obedu lahko druženje nadaljujete ob pijači in prigrizku v pubu, ob igri bilijarda v zabaviščnem centru ali se prepustite omami izbranih cigar v cigarnici.

Izredna lokacija, privlačna arhitektura in raznovrstna ponudba bodo poskrbeli, da že danes ta turistični kompleks sodi med večje turistične znamenitosti in tako nadaljuje tradicijo in sloves Budimpešte, kot mesta toplic, zdravilišč in ene glavnih turističnih znamenitosti centralne Evrope.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3