Tujina

V BiH, Avstriji in Nemčiji široka akcija proti trgovini z ljudmi

Sarajevo, 30. 11. 2014 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Sanskem Mostu v BiH poteka široka akcija agencije za preiskave in zaščito, ki je usmerjena proti trgovini z belim blagom. Uperjena naj bi bila predvsem proti turškim državljanom, v sklopu te akcije pa preiskave potekajo tudi v Nemčiji in Avstriji.

Pripadniki Sipe
Pripadniki Sipe FOTO: Reuters

Spletni portal časopisa Dnevni avaz poroča, da v BiH poteka široka akcija proti posameznikom, ki naj bi bili del mednarodne trgovine z ljudmi. Državna agencija za preiskave in zaščito (Sipa) je akcijo potrdila, hkrati pa sporočila, da poteka v koordinaciji z organi Avstrije in Nemčije. Pripadniki varnostnih služb obeh držav so pred tem bivali v BiH, kjer so skupaj z bosanskimi kolegi akcijo uskladili. Danes se je v vseh treh državah začela ob natanko 18. uri.

Po neuradnih podatkih naj bi akcija potekala v Sanskem Mostu, usmerjena naj bi bila proti turškim državljanom. Predstavnica omenjene agencije Kristina Jozić je za Avaz dejala, da akcija v naseljih Jezernica in Kruhari v omenjenem mestu še vedno poteka, prijeli pa niso še nikogar.

Tožilstvo pa je sporočilo, da je cilj akcije razbiti mednarodno mrežo organiziranega kriminala, ki je povezan s trgovino z ljudmi in prostitucijo ter drugimi kaznivimi dejanji. Žrtve te mreže so številne oseba s področja balkanskih držav, med njimi pa naj bi bile tudi mladoletne osebe.

V Nemčiji prijeli pet ljudi

Akcija je sicer posledica široke preiskave v Nemčiji in drugih državah Evropske unije trajala več mesecev. Avaz še piše, da bo ta akcija zagotovo pripomogla izboljšati ugled BiH v mednarodni skupnosti.

Prav v Nemčiji je policija danes v sklopu te akcije prijela pet ljudi, sicer pa na stotine policistov pretresa številne javne hiše v Stuttgartu in zveznih deželah Baden-Württemberg, Bavarska, Hessen, Posarje in Saška.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bruhalnica24
30. 11. 2014 22.00
+44
A je trgovina z ljudmi, če delajo brez plačila, potem jih pa naženejo iz države ???? SCT, VEGRAD .......
appollyon
01. 12. 2014 11.25
+2
Ne temu se prav nateg ljudi! V primeru da bi jih ugrabili in pripeljali v drugo državo kjer bi delali zastojn bi pa lahko rekel temu trgovina z ljudmi!