Tujina

FOTO in VIDEO: DNK napadalca z bruseljskega letališča so našli tudi po napadih v Parizu

Bruselj, 25. 03. 2016 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

V bruseljski soseski Schaerbeek so med policijsko akcijo odjeknile eksplozije. Policija je ustrelila moškega s sumljivim nahrbtnikom, tega pa uničila s pomočjo robota. Belgijsko tožilstvo pa je potrdilo, da so DNK samomorilskega napadalca, ki se je razstrelil na letališču, našli tudi na glavnih prizoriščih novembrskih napadov v Parizu.

Današnje aretacije osumljencev so povezane z napadom, ki so ga v četrtek preprečili v pariškem predmestju Argenteuil, je sporočilo belgijsko zvezno tožilstvo. Kakšne, če sploh, so povezave med aretiranimi, v četrtek preprečenim napadom ter torkovimi terorističnimi napadi v Bruslju in novembrskimi napadi v Parizu, zaenkrat ni znano.

Po torkovih napadih na bruseljsko letališče Zaventem in postajo podzemne železnice Maelbeek, v katerih so teroristi ubili 31 in ranili več kot 300 ljudi, so policisti v treh državah aretirali že 12 ljudi - devet v Belgiji, dva v Nemčiji in enega v Franciji, poroča belgijski DeMorgen.

V Belgiji so včeraj prijeli šest oseb, danes pa še tri. Belgijski državni tožilec je povedal, da so med osumljenci, ki so jih prijeli sinoči, Fajcal C., Kalid A., Mariam A. in Ali E. Preiskovalni sodnik je Kalida, Mariama in Alija že izpustil na prostost, Fajcal pa ostaja v pridržanju. V današnjih jutranjih akcijah pa so v predelu Frost prijeli še Tafwika A., v predelu Saint-Gilles pa A. Salaha. Tretjega osumljenca, katerega identiteta še ni znana, pa so ranili in prijeli med popoldansko policijsko akcijo v soseski Schaerbeek.

V četrtek zvečer in danes zjutraj so potekale policijske akcije, v katerih so prijeli šest osumljencev, ki jih sumijo vpletenosti v napad v Bruslju.
V četrtek zvečer in danes zjutraj so potekale policijske akcije, v katerih so prijeli šest osumljencev, ki jih sumijo vpletenosti v napad v Bruslju. FOTO: AP

V policijski akciji nevtralizirali enega osumljenca

V soseski Schaerbeek, prav tam, kjer je taksist v torek pobral tri teroriste, in jih odpeljal na letališče, kjer so potem izvedli napad, so namreč danes okoli 14. ure med policijsko akcijo odjeknile eksplozije, poroča BBC.

Policija in vojska sta zaprli območje okoli trga Meiser, na kraju dogodka so bili tudi bombni tehniki. Po informacijah RT je policija med operacijo "nevtralizirala" enega osumljenca, ki je imel pri sebi nahrbtnik z eksplozivom, in ni upošteval njihovih navodil. Ni ga ubila, pač pa le ranila. Bombni tehniki pa so s pomočjo robota uničili sumljiv nahrbtnik.

Očividec je za BBC povedal, da je videl, kako je policija moškega ustrelila v noge. Poleg eksplozij je slišal tudi strele. "Slišal sem dva glasna poka, ne vem, kaj je bilo to. Policisti so prispeli v nekaj minutah in takoj evakuirali ulice. Še vedno traja, pravkar sem slišal še en pok, " je opisal.

Župan Bernard Clerfayt je malo pozneje potrdil, da je policijska akcija zdaj končana, ranjenega moškega pa so aretirali in odpeljali z reševalnim vozilom. Na posnetku je moč videti tudi otroka. Norman Kabir, eden od očividcev, je povedal, da je osumljenec čakal na avtobusni postaji, ko so ga policisti ustrelili v nogo, ob njem pa je bila majhna deklica. "Ko je sedel na postaji je bila ob njem hčerka, vsaj tako mislim, majhna deklica. Policisti so jo odpeljali," je povedal.

Informacije se precej razlikujejo. Daily Mail, na primer, poroča, da je osumljenec na postaji vzel za talko žensko in njenega otroka, Sky News, ki navaja belgijske medije, pa poroča, da je v tem primeru prišlo do velike napake policije, saj naj moški sploh ne bi bil osumljenec. Izkazalo naj bi se, da policijskih navodil ni upošteval, ker ni razumel jezika.

V medijih so se pojavila namigovanja, da je moški Mohamed Abrini, kar pa je tožilstvo že zavrnilo. Abrini je tako še vedno na begu.

Prijeli tudi drugega napadalca z metro postaje

Po poročanju časopisa De Standaard je eden od prijetih osumljencev moški, ki so ga nadzorne kamere ujele na metro postaji s Kalidom El Bakraouijem.

V bombnem napadu na podzemno železnico sta namreč sodelovala dva napadalca. Poleg Kalida, ki se je razstrelil, so varnostne kamere posnele še enega moškega z veliko torbo, ki se je z njim pogovarjal. Mediji navajajo, da so ga aretirali potem, ko ga je prepoznal eden od policistov.

Preiskovalci pa so prepoznali še enega moškega, ki naj bi igral pomembno vlogo pri napadih na Bruselj. Gre za 28-letnega Sirijca Naima Al Hameda, ki naj bi bil vpleten tudi v pariške napade.

Med iskanimi pa je še vedno tudi tretji domnevni napadalec z letališča, kjer sta se razstrelila Brahim El Bakraoui in Najim Laachraoui. Moški v svetlih oblačilih, ki ga je videti na posnetkih nadzornih kamer, je pobegnil in ga še iščejo. Tudi njega so policisti iskali v povezavi z lanskimi terorističnimi napadi v Parizu.

Tretjega napadalca na letališču, moškega v svetlih oblačilih, policija še išče.
Tretjega napadalca na letališču, moškega v svetlih oblačilih, policija še išče. FOTO:

DNK napadalca z bruseljskega letališča našli tudi po napadih v Parizu

So pa belgijski tožilci danes uradno potrdili, da je bil drugi napadalec, ki se je razstrelil na bruseljskem letališču, 24-letni Laachraoui. To so sicer mediji poročali že od srede, zdaj pa je tudi uradno.

Laachraouija so že dlje časa iskali v povezavi z novembrskimi napadi v Parizu. In kot je danes razkrilo belgijsko zvezno tožilstvo, so njegov DNK dejansko našli na glavnih prizoriščih novembrskih terorističnih napadov v francoski prestolnici - na jopiču z razstrelivom in na kosu tkanine v pariški koncertni dvorani Bataclan ter na bombi, uporabljeni pri nogometnem stadionu Stade de France.

Ameriške sile so v enem izmed zračnih napadov v Siriji ubile drugega moža skrajne sunitske skupine Islamska država (IS) Abdela Rahmana al Kadulija, ki naj bi bil med najbolj verjetnimi nasledniki vodje IS Abu Bakra al Bagdadija.

Kot so še potrdili tožilci, je Laachraoui v preteklosti uporabljal lažno ime Soufiane Kayal. Ko je Salah Abdeslam - glavni osumljeni za napade v Parizu, ki je od petka za zapahi - septembra lani odšel v Budimpešto in ga je na poti nazaj na avstrijski meji ustavila policija, sta bila z njim v avtomobilu dva moška po imenu Soufiane Kayal in Samir Bouzid.

Bouzida naj bi, kot danes poročajo nemški mediji, v četrtek aretirali v Düsseldorfu in naj bi bil tamkajšnjim oblastem že dlje časa znan kot salafist. Izsledili so ga zaradi sumljivih SMS sporočil, ki so bili poslani nekaj minut pred napadom v Bruslju, poroča der Spiegel. Enako kot Kalida El Bakraouija naj bi ga lani poleti prijeli na turško-sirski meji, in nato izgnali nazaj na Nizozemsko, od koder je prišel. Poleg Bouzida so nemški organi v Severnem Porenju-Vestfaliji aretirali še enega moška. Njegova identiteta ni znana.

Francoske oblasti preprečile nov napad v Parizu

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je medtem v četrtek pozno zvečer sporočil, da so v Argenteuilu, severozahodnem predmestju Pariza, aretirali osumljenca, ki je bil "v napredni fazi" načrta za izvedbo napada v Franciji. A ob tem je razkril, da ni nobenih otipljivih dokazov, da je aretirani moški povezan z napadi v Bruslju ali Parizu novembra lani. "Pripada teroristični mreži, ki je želela napasti našo državo," je dejal Cazeneuve. Po njegovih besedah so moškega opazovali in nadzorovali več tednov, aretacija pa je sledila tesnemu sodelovanju med evropskimi obveščevalci.

Po navedbah medijev naj bi šlo za 34-letnega Redo Kriketa, ki ga je Belgija julija 2015 v odsotnosti obsodila na 10 let zapora zaradi sodelovanja na bojiščih v Siriji. Na istem sojenju so sicer obsodili 28 ljudi, med drugim tudi Abdelhamida Abaaouda. "Moral bi biti zaprt, a je, kot mnogi obsojeni džihadisti lahko potoval po želji in se skrival v Franciji ali Belgiji," je dejal vir blizu obveščevalnih služb.

Med preiskavo njegovega stanovanja v pariškem predmestju so našli tudi orožje in eksploziv tipa TATP, poroča BFMTV.

Brat enega od domnevnih napadalcev vrhunski belgijski športnik

Medtem je javnost izvedela, da je brat Najima Laachraouija, enega od napadalcev, ki se je razstrelil na bruseljskem letališču, belgijski vrhunski športnik Mourad Laachraoui. Po tem, ko se je razvedelo, kdo so napadalci, je Mourad novinarjem dejal, da najstrožje obsoja napade v Bruslju in Parizu. Zatrdil je, da njegova družina ni vedela za bratove teroristične načrte, z bratom pa ni bil v stiku od leta 2013.

Poudaril je, da je žalosten in prizadet zaradi torkovih dogodkov v Bruslju. "Ne morem verjeti, da je moj brat to storil, ampak družine si ne izbiramo sami," je dejal.

Na vprašanje, kakšen je bil njegov brat, je dejal, da je bil "prijazen" in "zelo inteligenten". A leta 2013 je odpotoval v Sirijo, od koder se je družini enkrat javil po telefonu, nato pa so izgubili stik. Mourad je še dejal, da pred tem ni vedel, da se je njegov brat radikaliziral. "Nisem psiholog," je dejal in dodal, da pri bratu ni opažal sprememb vedenja.

Mourad Laachraoui, brat enega od domnevnih samomorilskih napadalcev, je Belgijo zastopal na zadnjem svetovnem prvenstvu v taekwondoju.
Mourad Laachraoui, brat enega od domnevnih samomorilskih napadalcev, je Belgijo zastopal na zadnjem svetovnem prvenstvu v taekwondoju. FOTO: AP

Po pariških napadih novembra je sicer policija preiskala tudi družinsko hišo Laachraouijev in takrat so izvedeli, da je Najim med osumljenci. 20-letni Mourad je mojster taekwondoja, ki je Belgijo predstavljal tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu. Kot pravi, pa niti ne ve, ali se je njegov brat res razstrelil, saj ga policija oziroma preiskovalci še o ničemer niso obvestili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (848)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEJBOBOL
25. 03. 2016 21.58
+4
se bo pokalo , ker idio.... to dopuscajo ...
korintos23
26. 03. 2016 08.12
+3
revolucija_mb
25. 03. 2016 21.45
-4
Hahaha...torej še tako. In še vedno naša družba na podlagi tega obsoja 1/3 planeta.... Torej je to enih 10 ljudi ki delajo vse napade ? hahahaha, pa saj to je noro. :D Štekaš ?! :D
Petrovc
25. 03. 2016 21.33
+0
VSE POTI VODIJO V sistemu kast! Obstajala bo VZVIŠENA kasta, Judovska ali masonska! Vsi ostali, narodi, ki ne bodo več narodi, temveč nekaka multikulturna Babilonska zmešnjava, ki se bo med seboj klala, pa boste potrošna roba! V tisoč in en namen vzvišene kaste! Po tem vam bo ostalo IGRE in KRI! Nič kruha!
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.41
+3
Petrovc
25. 03. 2016 21.48
+0
Nikoli videl, nikoli bral! Jasno! Od kje jih pa ti kopiraš, svoje nebluze!? Pirjevec???
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.49
+3
Za mene Putin ni dopoldan desničar popoldan pa levičar kot pri tebi. Si ne prilagajam situacije kot ti.
Uporabnik113189
25. 03. 2016 21.29
+5
EU poslanci vsi po vrsti zatrjujejo da je terorizem zavrženo dejanje. Dobro, najprej bi rad razčistil, ali je to terorizem če se razstreliš? Saj je bilo to dejanje uperjeno proti sebi, gre za samomor. Po krščanskih naukih je to greh, v islamu pa častno dejanje torej za nas ni nekaj dobrega. In če pri grehu nastane kolateralna škoda, tako kot zavezniki "pomotoma" razstrelijo zdravnike brez meja skupaj z ranjenci, je to tudi zavrženo dejanje? Kaj pa napad na neodvisno državo. Agresija od zunaj, je to zavrženo dejanje? Z mednarodnim pravom se prav gotovo ne sklada. Ali če vprašam še eno neumno, ali je zahteva predsednika "Assad must go" dejanje ki upošteva mednarodno pravo? Če to lahko velja za enega, potem velja za vse. Torej bi lahko Putin jutri izjavil "Obama must go", pa poslal nekaj raket tja za predjed. Ali bi se zamislil in po zajtrku izjavil "Pahor must go"? Bomo srečni?
Petrovc
25. 03. 2016 21.34
-5
Pa kje vas najdejo in koliko vas plačajo, da širite take bedarije!
Uporabnik113189
25. 03. 2016 21.53
+3
Če se zažgeš na ulici pa to ni sprevrženo dejanje? Je častno? Ali gladovno stavkaš, pa politiki lahko mirno mimo hodijo, revež saj se mi smili ampak kaj hočemo. Takoj ko gori pod njihovo zadnjico se pa retorika spremeni.
Petrovc
25. 03. 2016 21.28
+1
V trikotniki Malezije-podsaharske Afrike in Arabije, se pripravlja 500 miljonov beguncev v Europo! SAMI MUSLIMANI! Levaki ste pred pol leta nasprotovali ograji, pljuvali po Madžarskem predsedniku, da je rasist, meni so brisali komentarje,..... DANES PA SAMI POSTAVLJATE IN RUŠITE IN SPET POSTAVLJATE OGRAJE! Sploh veste kaj hočete??? No, vem, da hočete bred dela in pameti luksuzno živeti na mojih žuljih!
-3
To je njim idealna situacija. Nešteto razlogov za "trošenje" in sistemsko korupcijo. Pa še pozornost je usmerjena drugam. Kriv bo pa tako Rothschild
-2
Glede na pisanje na forumu je jasno da v SLO demokracije ni in je tudi ne sme bit. Taki nimajo kaj odločat o sistemih, usodah nacij in pomembnih temah za življenje. Ker je to politično korektno se je pač treba delat da imamo demokracijo. Dejanski problem je da "Vadarji Sveta" še premalo obvladujejo ta svet. To je problem. Zato toliko kaosa. Diktatorji ki so bili odstranjeni in tam sedaj vlada kaos, so lep dokaz tega. Ko narod izvoli dobiš Cerarja. Tako to ne more it naprej! Na nek način imajo prav tudi muslimani. Demokracija je farsa! Ravno ta nam sedaj uničuje Evropo. Demokrati ste izvolili v Bruselj kup nesposobnih birokratov, za svoje delo pa krivite neke kao vladarje sveta!? Ti vam bodo šele zavladali saj druge resne opcije ni. Vas se ne sme upoštevat! š.s. Seveda to ko omenjam da ste demokrati to je posmeh. Ker to kaj pišete na forumu, ta nestrpnost do drugih mnenj, to ni videlo demokracije niti na filmu. Za vas je šiba in bič Božji! Tu imajo muslimani prav!
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.36
+4
Zanimivo. Odstranili so diktatorje seveda po pošteno demokratično in tam sedaj vlada kaos. Bomo pa že rajši volili Cerarja kot zvodnika Milana. Eni pač imamo glavo za razmišljanje ne za to, da nam dež ne bi v vrat padal kot tisti, ki volijo zvodnika.
+2
Seveda. Ko ni enega nad tabo da ti naloži batine če ne poslušaš, taki kot si ti - podivjate. Da ste taki kot si ti izvolili Cerarja je meni jasno. Pred njim sem mislil da nižje več ne gre. Pa je podrl vse rekorde.
Uporabnik113189
25. 03. 2016 21.38
+3
Poglejva kaj pravi Thomas Jefferson na to temo. (My reading of history convinces me that most bad government results from too much government.) Iz zgodovine sem se naučil, da so rezultati slabih vlad običajno nastali zaradi preveč vladavine. In točno to se dogaja, zahod brez pomisleka posega v vse pore življenja vseh držav. Bildi, to pravi tvoj najsvetlejši vzgled in najboljši predsednik ZDA..
+0
Ja lej. Saj kaos ima nešteto zagovornikov. Ta je eden od njih. V primerih zrušenih diktatur ali nedemokratičnih kolonij smo lepo videli da je resnica ravno obratna. Kdaj ste pa levičarji postali demokrati?!
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.40
+2
BDP se zvišuje, nezaposlenost se znižuje, lansko leto je bilo tisoč vozil več kupljenih...in seveda potem nižje ne gre. Sovražnikom naše domovine pač uspehi države gredo močno v nos in so jezni na Cerarja.
-1
Ja seveda. 10 let po tem ko je po vsem svetu silovita rast, in po 20 milijardah novih kreditov, je velik izvoznik kot je to SLO (privatni sektor), počasi začela rast. Ob temu da nima več nobenih rezerv in da se vsako leto bolj zadolžuje. ČESTITKE: Cerarju pa je treba čestitat ker doslej ni sprejel še nobenega ukrepa ki se tiče gospodarstva. Sedaj si naj pripiše da je njegova zasluga da prihaja pomlad. Ko so ga okrcali v par institucijah Evropskih da dela slabo, pa se ne čuti(te) krivega. Niti naivni vam več ne verjamejo. Sedaj prihaja nov val svetovne krize in SLO se bo sesedla v prah.
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.45
+3
Prejšnji teden je bilo malo drugačno poročilo s strani EK kot ti pišeš. Ampak nič ne de. Na naslednjih volitvah boš svojega zvodnika izvolil.
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.46
+2
Mimogrede kaj ima Cerar s tem člankom o teroristih?
-1
Ja vi berete samo kar vam je všeč. Dejstva pa imaš zgoraj napisana Saj so vas že vsi prečitali. Ste PASE na naslednjih volitvah. Pa brez služb potem tudi. p.s. kaj ima s tem Cerar?! Pa pomaga jih uvažat v EU In še piskrček je pristavil pri postavljanju ograje. Kradete kjer le je možno.
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.48
+2
Kolikor vem je postavil ograjo za zaustavitev prehoda teh prišlekov. Torej še eden tvoj blef napad na Cerarja.
+0
Ja sedaj postavljate že drugo. Vmes pa sami to montirate sami za nenavadno visoke cene, Potem boste še to podirali in delali že tretjo, na koncu pa zid?! Samo od teh del boste obogateli!? Takih kradljivec svet še ni videl. Sedaj boste zakonsko legalizirali javno korupcijo?! Potem pa verjetno pride še abolicija za vaše kradljive obsojene pajdaše?! Ki so večinoma v hišnih priporoh kao - formalno - realno pa na svobodi.
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.52
+3
Javna korupcija je bila legalizirana prvič z zakoni desnega Demosa in drugič leta 2008 pod patronatom tvojega zvodnika.
-1
Ja saj tam ste vse bili zraven. če ne drugače pa z drago plačanimi svetovanji in kot soavtorji ustave. Vse to so vaše struje in reinkarnacije LDSa. Vsi vi ste iz istega hleva. Najprej ste uničili in izropali Jugo, sedaj boste pa še SLO: Oziroma ste jo že.
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.58
+4
Še enkrat. Zakone za uničenje našega gospodarstva in ekonomije je sprejel DESNI DEMOS v katerem ni bilo levičarjev in ne laži in ne sprenevedaj se. Jugo so pa uničili tvoji Američani in to so sedaj tudi priznali. Je pa zanimivo kako so lahko v Jugi tako kradli, če baje nihče ni nič delal. To kar je socializem in komunizem zgradil ste vi demokrati in kapitalisti pokradli ne mi.
-3
LAŽ. Od starta in še pred njim ste Vi VSI ili zraven VES čas. Seveda od tako nemoralnih ljudi ne moreš pričakovat da bi priznali. Vas je pa narod že spregledal in to poste pokasirali. V bližnji prihodnosti.
janezov uč
25. 03. 2016 21.17
+0
bog vse vidi, pred bogom smo vsi enaki, radi se imejte, ljubite se med seboj, prvi bodo poslednji in poslednji bodo prvi.
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.21
+2
Kako pa ni videl, da bi te razstreljevalce ustavil in ne bi bilo toliko nedolžnih mrtvih?
Apostol1
25. 03. 2016 21.02
-1
Anonimnost je pa res huda skušnjava ,prepričan sem da če bi po nekem čudežu prišla v javnost vsa imena ,ki tukaj komentirajo. Bi bilo zanimivo ,ker jaz osebno se upam pokazati kdo sem in še nekaj jih je tukaj vsi ostali pa ne vem če bi se upali pokazati v gostilni bi bili tepeni ali pa bi bilo krohotanja na tone.
Petrovc
25. 03. 2016 21.06
+1
+2
Bi te začudilo ko bi ugotovil da jih vsaj polovico poznaš ;)
srebrnibreg
25. 03. 2016 20.51
+2
Zakaj pa naši t. i. desničarji po domače sektaši tako nasprotujejo obisku Putina na Vršiču, če je Putin desničar?
Petrovc
25. 03. 2016 21.05
+0
Vidiš, kako malo pameti imaš, ter posledično tako, nimaš s čim procesirati! Desnica, pogojno rečeno, nasprotuje, ker so zvesti hlapci USA! Jaz, leta 206 sem bil na Vršiču, tudi rokoval se in govoril, z RU patriarhom, ob otvoritvi kapelice, se z obiskom strinjam! Meja med levico in desnico, se pri meni vleče na točno istih postavkah, v odnosu do dežele Kranske, kot Putinu v odnosu do matere Rasije!
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.08
+0
Vidiš kako pameti imaš, da spreminjaš situacijo kako ti paše za tvoje bluzenje o nečem kar v resnici nima nobene logike. Si se pač zamotal pa bi se rad izvlekel.
Petrovc
25. 03. 2016 21.25
+0
Blagor ubogim na duhu! Niso pota resnice premočrtna! Premočtrtno razmišljajo samo ubogi na umu in duhu! Resnica je kot reka v stepi! Prosim, ne ocenjuj mikroskopa z stališča mrčesa!
srebrnibreg
25. 03. 2016 21.38
+2
Fajn voziš. Malo bi desno pa spet levo, če je potrebno. Samo, da se opravičiš za nesmisle.
KardinaIFrancRodeVKristusu
25. 03. 2016 20.43
+2
Se vam že kaj kolca po Sadamu, Gadafiju?....
srebrnibreg
25. 03. 2016 20.52
+3
Kot izgleda najbolj tistim kateri so ob njuni smrti v parlamentu tako goreče ploskali.
Petrovc
25. 03. 2016 20.28
+1
Avstralci so popolnoma zaprli meje za črne in Arabce, za muslimane! Sprejemajo samo še bele-Europejce! SICER PA, v naslednjih petih letih boste želi sadove svojih laži, blodenj, krvavega denarja, za katerega širite sovraštvo in anarhijo! PETROVC BO PREŽIVEL!
Petrovc
25. 03. 2016 19.57
+2
PRJATLI-RAZUMNI: Trump je v enem od intervjuju dejal, da bo njegova prva skrb in eno prvih srečanj, z Ruskim predsednikom Putinom! In dejal je, da bo z levaki in nevladnimi zablojenci in Judovskimi finančniki z WS, OPRAVIL! Povem vam, Trump je veliko upanje za Zahodno civilizacijo!
srebrnibreg
25. 03. 2016 20.01
+6
Američanom samo iz hinavščine do njih privoščim Trumpa. Torej Merklova in ostali Evropski politiki ne marajo Putina Trump bi pa obračunal z levaki. Kdo je sedaj desničar v Evropi. Putin ali ti Evropejci kateri ga ne marajo. Slepota in to politična je pa huda bolezen kot vidim.
korintos23
25. 03. 2016 20.02
+3
Petrovc, ga bo šel prosit za kaki prevoz v vesolje?
Petrovc
25. 03. 2016 20.10
-2
ALI JE PUTUIN LEVAK ALI NI? TO JE ZDAJ VPRAŠANJE? 1. Na računu ima, ocenjeno, 100 miljard $! 2. Ukinil in iz Rusije je zbrcal Amnesty International in vse nevladne organizacije prepovedal! 3. Jasno je povedal, da vsak prišlek v Rusiji MORA UPOŠTEVATI kulturo in običaje pravoslavja in Rusije-BRAVO! 4. Neke rock pevke, ki so prišle v cerkev v kopalkah, je izgnal ali pozaprl! 5. Muslimane je civiliziral! 6. Vsak praznik je, pri cerkvenih obredih, kleči in moli! 7. V dumi je predstavnik, visok, pravoslavne cerkve v prvi vrsti in Putimn ga spoštljivo posluša IN ŠE NI SE ZGODILO, DA BI MU OPONIRAL! ITD! Sedaj pa naj oceni vsak po svoje!
korintos23
25. 03. 2016 20.12
+5
Putin je car za marsikaterega zahodnega državnika ker ima narod za sabo in si to lahko privošči!
Petrovc
25. 03. 2016 20.12
-2
Spoštovani @korintos: ste žaljivi, pa nič hudega, me ne moti! MOJ NAMEN JE SAMO EDEN, PISATI IZ DUŠE!
korintos23
25. 03. 2016 20.13
+3
Petrovc, tebe vse žali kar ni po Ivanovem!?!
srebrnibreg
25. 03. 2016 20.19
+2
Jaz tebe sprašujem kaj je po tvoji logiki Putin. Desničar ali levičar? Saj vemo, da pišeš iz duše ampak ti je sektaško pokvarjena in to je zelo slabo.
Petrovc
25. 03. 2016 20.24
+0
Petrovc
25. 03. 2016 20.25
-1
O moji duši, srčni krvi, pa nisi v stanju ocenjevati, kot mrčes pod mikroskopom ni v stanju ocenjevati sistema leč!
srebrnibreg
25. 03. 2016 20.31
+1
LEVIČAR ALI DESNIČAR? Samo to me zanima.
Petrovc
25. 03. 2016 20.37
+0
DESNIČAR! POGLEJ SI DEFINICIJO LEVICE IN DESNICE! JASNO!
srebrnibreg
25. 03. 2016 20.41
+3
Se pravi, da je ostala Evropa katera ne mara Putina levica. To je pa nekaj novega. Genij si.
appollyon
25. 03. 2016 20.41
-2
Putin je desničlar, al misliš da bi se levičar tako sekiral za svojo državo! ne seri, kdaj pa so se liberalni socialisti sekiral za lastne ljudi!
Fifi 24
25. 03. 2016 19.53
+1
Izvoz demokracije je bil očitno uspešen posel dobiček se počasi vrača investitorjem
tali?ni tom
25. 03. 2016 19.45
+0
da ni slučajno na mestu zadev pozabu svoj življenjepis,potni list in osebno izkaznico ter vzorec dnk! vse je mogoče po 11 septembru!
korintos23
25. 03. 2016 19.47
+4
Petrovc
25. 03. 2016 19.48
-3
Ti misliiš, da je DNK denarnica, ki jo imaš v žepu in jo, lahko, tudi, izgubiš!? Ah. levaki, kaj ste zablojeni!
Petrovc
25. 03. 2016 19.44
-4
EVO, DELO ZA PKK! Pa za levake! Bivšo parcelo J. Janše prodajajo za, izklicno ceno, 142.000 Euro! Janša jo je prodal za 127.000 Euro! PA STE NABIJALI O GOLJUFIJI! Ko že PKK ugotavlja sumljive prodaje-nakupe, naj pogčleda, še prodajo nekih smuči za 45.000 Euro! HAHAHAHAHAH!
korintos23
25. 03. 2016 19.47
+3
probeg
25. 03. 2016 19.54
+0
srebrnibreg
25. 03. 2016 19.55
+4
Petrovc- oči odpri, da se ne boš od slepote v kakšen kandelaber zabil.
korintos23
25. 03. 2016 19.57
+3
korintos23
25. 03. 2016 19.42
+1
Evropo rešijo samo Sadamovi in Gadafijevi sinovi, samo najbrž niso več živi!
srebrnibreg
25. 03. 2016 19.57
+3
Tako po sveto demokratično so jih vse po vrsti pomorili.
korintos23
25. 03. 2016 19.37
+1
Nemci so tiho, delajo in skrbijo za težji račun na banki, Nemice jih pa kar vabijo, wilkomen kameradi, a kdo to razume?
srebrnibreg
25. 03. 2016 19.39
+3
Nemkam manjkajo skakači, ker njihovi možje samo za evri divjajo.
korintos23
25. 03. 2016 19.41
+2
Točno to srebrni, narod bodo zatajile samo da bodo željo po skakačih potešile!
Petrovc
25. 03. 2016 19.41
-1
kOMENTARJI NAJ BI ODRAŽALI NEKAJ ZNANJA, INTILIGENCA IN VELIKO POŠTENJA, ne pa nabijanje vsevprek in plačano propaganndo!
korintos23
25. 03. 2016 19.43
+1
srebrnibreg
25. 03. 2016 19.43
+4
Petrovc- torej je čas, da več ne komentiraš.
srebrnibreg
25. 03. 2016 19.44
+6
kori- to pa ne. Trenutno imamo zvodnika Milana zelo aktualnega.
appollyon
25. 03. 2016 20.43
-1
Nemci niso neumni, tudi žide so zvabili v past da so se iz rusije priseljevali, ko pa so jih mel enkrat na kupu za ograjo, pa je sledilo... Ti veš kako se ovce kolje?!? vsako posebej sigurno ne loviš po travniku!
korintos23
25. 03. 2016 19.34
+4
Še pomnite tovariši ko so leta 1972 v Jugo prišli neki *stasi iz Avstralije, Juga je fkup stopila in jih pošlihtala tako da ni niti enemu bilo treba pred sodnika stopiti, a tega v Belgiji ne znajo, ne morejo, ali ne smejo narediti?
srebrnibreg
25. 03. 2016 19.35
+5
korintos23
25. 03. 2016 19.39
+6
Takrat sem bil v JNA, je bilo kar veselo, mrtve straže po kasarnah in vojnih skladiščih, res je bilo fajn! Tako se država brani ne pa sedaj ko gledam Francoze in Belgijce.
METKA102
25. 03. 2016 20.01
+2
korintos23
25. 03. 2016 20.04
+2
Ja, padel je kapetan Rolovič iz Bajine bašte, smo ga peljali domov na pogreb v krsti!
LLLEPI
25. 03. 2016 20.07
-1
Saj ni pri nas nic drugace pri nas dobijo hrano stanovanje denar,ce pa naredijo kaj narobe se vsi nasi oracajo vstan kot da se ni zgodilo nic.
METKA102
25. 03. 2016 20.07
+3
Kako so propagandi nasedli mladi fantje in plačali z življenjem.
LLLEPI
25. 03. 2016 20.08
-1
aja nasi bi jih se oborozili da se ne bi pocutili ogrozene
LLLEPI
25. 03. 2016 20.09
-2
Oni so bili ze od rojstva vzgajani v tem duhu in to ni zanje nobena propaganda ampak nacin zivljenja
LLLEPI
25. 03. 2016 20.09
-2
korintos23
25. 03. 2016 20.10
+6
METKA102, misliš na tiste *stase? Vraga so bili mladi, no nekaj že, dedci v najboljših letih in z najboljšim orožjem!
METKA102
25. 03. 2016 20.17
+2
kori, ja. oprali so jim glave, mislili so, da jih tukaj komaj čakamo, da nas "odrešijo", malce prepozno so ugotovili, da so nasedli.
appollyon
25. 03. 2016 20.45
-2
Še pomnim kako so po trstu bombe nstavljal, ljudje ki so trst prodal za male pare, potem pa so hotel ljudem pokazat da jim je kao mar! Seveda nam so govorili da vse to je upor proti okupatorju, proti fašistom,...
korintos23
25. 03. 2016 19.06
+3
Same desne vlade po Evropi eni naši jurišniki pa pravijo da so za to levičarji krivi!
FoglofffTunekkk
25. 03. 2016 19.14
+1
Direktor Europola Robert Wainwright je reko, da je okoli 5.000 ljudi iz Evrope odšlo v Sirijo in Irak, kjer so se povezali z Islamsko državo, nekateri, a ne še fsi, pa so se že vrnili v Evropo.... Ograje proti Evropi bi morali postaviti Sirijci in Iračani, ne pa da jih postavljamo mi... V Islamsko državo so seveda fstopili iz Nato Turčije. Desničarji se bojijo beguncef, 5000 teroristof pa majo na domačih tleh... Kaka komedija.
Old_geezer
25. 03. 2016 19.25
-1
Tisti, ki se hočete še vedno po preživetih vzorcih iz prejšnjega stoletja deliti na levičarje in desničarje delate njihovo delo namesto njih..ničesar niso bolj veseli...bomb ne mečejo ne levi ne desni, niti jih ne zanima a so žrtve leve ali desne...
korintos23
25. 03. 2016 19.39
+3
Old, sedaj se gre za države, za narod, ne pa za leve ali desne, naši desni so itak že dolgo v senci!
appollyon
25. 03. 2016 20.47
-1
No katere desne vlade?!? V nemčiji je mrklca, dobrih part, let, 50 miljonov turkov pa že kar nekaj časa, če pa pogledamo nemško politično zgodovino, pa vidimo da so jih po 2 sv vojni v 90% vodili levičarji! V grčiji je tudi desna vlada,..
Petrovc
25. 03. 2016 19.06
+4
PRJATLI-RAZUMNI: tistim, ki nabijajo svetobolje, predlagam, da si prečitajo knjigi g. V. Bartola: Alamut in Al Aref! Slovenci-Kranci, imamo, kot Europa in USA, problem z LEVAKi in NEVLADNIMI (AI) organizacijami! Ti so za obstoj zahodne civilizacije BISTVENO večji problem kot muslimani! Tako levaki, kot nevladni sanjači, POZNAJO SAMO PRAVICE Nikoli delali, nikoli nič ustvarili, nikoli za nič, ne bi, odgovarjali! Fakt pa je, da pravice enega segajo v pravice drugega, vedno obstaja podmnožica skupnih interesov-pravic! TODA PRAVICE SO SAMO PRAVICE IZ DELA! Levaki pa delati nečejo in ne znajo! SO JIH PA POLNA USTA ANARHIJE IN PRAVIC! DOKLER NE REŠIMO PROBLEMA SOCIALISTOV-LEVAKOV-NEVLADNIH PITANCEV, EUROPA NE BO STABILNA! USA so pod škornjem Judov! O tem je pisal že Hitler! Troje USA predsednikov je to hotelo prelomiti in vlado vrniti v roke Američanov! Kenedya so ubili! Nixona so odstranili! Trampu pa z vso umazanijo hočejo preprečiti prihod na oblast!
Petrovc
25. 03. 2016 19.12
+0
Imamo pa še problem z Vatikanom! Vatikan je, kot je, pravilno, ugotovil Hitler, v Judovskih rokah! To se najlepše kaže v DEMENTNIH izjavah in dejanjih sedanjega Papeža! Njegovo delo je PROTIZAHODNO IN PROTIEVROPSKO!
Petrovc
25. 03. 2016 19.16
+1
PRJATLI-RAZUMNI: vam ni jasno?? Europa in USa že 70 let plačuje enormne dajatve Izraelu! Država bi ne obstajala, brez injekcij našega dela in uma! Po RU revoluciji so kanili ustanoviti, Lenin jim je omogočil, bil je Jud, mini državo v Rusiji! Stalin je to preprečil. Po tem so hoteli ustanoviti Bavarsko Sovjetsko Judovsko državo! Hitler jim je to preprečil! Po tem so se preselili v Palestino! Mednarodna skupnost je zamižala na obe očesi, samo, da bo mir pred njimi! PA NI TAKO! TAKO JE, KOT JE ZAPISANO V PIRAMIDAH Egiptovskih Faraonov o njih in Babilonu! TU JE JEDRO PROBLEMA!