Tujina

V dveh letih več kot 400 prijav zoper angleške policiste, osumljene spolnih zlorab

London, 08. 12. 2016 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Do marca 2016 je angleški policijski inšpektorat prejel 436 prijav zoper policiste oziroma policijsko osebje v Angliji in Walesu, ki naj bi zlorabili svoj položaj tako, da so spolno izkoristili žrtve kaznivih dejanj. V večini primerov gre za žrtve družinskega nasilja, odvisnike od alkohola in drog, prostitutke in aretirane osumljence.

Policisti naj bi spolno zlorabljali zlasti žrtve družinskega nasilja, odvisnike in prostitutke.
Policisti naj bi spolno zlorabljali zlasti žrtve družinskega nasilja, odvisnike in prostitutke. FOTO: Thinkstock

Britanski mediji poročajo o tem, da je več kot 400 zaposlenih v policiji na območju Anglije in Walesa osumljenih spolnih zlorab. S tem, ko so se spravili na ranljive žrtve - v večini primerov žrtve družinskega nasilja, prostitutke, odvisnike od drog in aretirane osumljence - so izkoristili svojo moč oziroma zlorabili položaj.

Številke so šokantne, policijski inšpektorat pa obžaluje, da problema oziroma spolnega izkoriščanja ni zaznal prej.

V dveh letih, do marca 2016, so tako prejeli 436 prijav zoper policiste in nekatere zaposlene v policiji. Na tem območju je sicer skupno okoli 200.000 policistov.

Mike Cunningham, ki je vodil preiskavo, pa se boji, da je številka še višja. Znano je namreč, da žrtve spolnih kaznivih dejanj v veliko primerih dejanj sploh ne prijavijo.

"Gre za zelo resno zlorabo zaupanja," je povedal Cunningham in dodal, da je to "najbolj resen korupcijski izziv policije, ki je izdala zaupanje javnosti, predvsem najbolj ranljivih ljudi v družbi".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Model1a
08. 12. 2016 16.49
-2
in to je informacija, ki je zelo pomembna za nas... kdo vas je zopet podkupil da s takimi in drugačnimi kvazi "članki" (v navedbucah je zato, ker pač niate sposobni sami niti enega članka spisat) zopet odvračate pozornost od mafije, ki se ji reče vlada?