Tujina

FOTO in VIDEO: Eksplozija terjala dve smrtni žrtvi, umrla ženska in otrok

Ciudad de Mexico, 29. 01. 2015 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V eksploziji, ki je odjeknila ob pediatrični bolnišnici in porodnišnici v mehiški prestolnici, sta umrli dve osebi. To je potrdil župan mehiške prestolnice. Umrla sta ženska in otrok. Sprva so poročali o sedmih žrtvah. Eksplozija je odjeknila med pretakanjem plina iz tovornjaka v bolnišnične rezervoarje.

Ob pediatrični bolnišnici v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico je eksplodiral tovornjak cisterna. Sprva so reševalne službe sporočile, da je eksplozija terjala sedem žrtev. Dejali so, da so med mrtvami tudi štirje otroci. A kasneje je župan mehiške prestolnice Miguel Angel Mancera dejal, da je po uradnih podatkih eksplozija terjala dve žrtvi. Ena žrtev je ženska, druga žrtev pa otrok. Poškodovanih je bilo 66 ljudi, od katerih jih je 22 huje ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Večino je poškodovalo razbito steklo.

Po besedah vodje civilne zaščite v mehiški prestolnici Fausta Luga so številni še ujeti v ruševinah, bojijo so, da so med ujetimi tudi otroci. Reševalci so morebitne preživele pod ruševinami iskali tudi s psi.

Kot je razvidno iz fotografij, je eksplozija zgradbo v mestni četrti Cuajimalpa, v kateri sta pediatrična bolnišnica in porodnišnica, skoraj popolnoma uničila. Po eksploziji so iz varnostnih razlogov evakuirali celotno poslopje, v katerem je bilo veliko dojenčkov.

Župan je še povedal, da so priprli tri moške, ki so prišli s tovornjakom cisterno. Dva sta ranjena.

Eksplozija v Mehiki - 6
Eksplozija v Mehiki - 6 FOTO: Reuters

Eksplozija je odjeknila med pretakanjem plina iz tovornjaka v bolnišnične rezervoarje. Najverjetneje je eksplodiralo zaradi preluknjane cevi. Preiskava dogodka še poteka. Po eksploziji je izbruhnil požar, ki pa so ga gasilci že ukrotili.

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je izrazil sožalje svojcem in žrtvam.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luciluk
30. 01. 2015 17.57
+2
No sedaj Al Kaida ve kako uničit 500 duš v Londonu med traffic jamom,
ghee
29. 01. 2015 20.32
+2
men to zgleda prej kot zbombarfirana stavba....
ghee
29. 01. 2015 21.41
+1
Ramzess
29. 01. 2015 20.08
+1
Kakšna luknja v cevi neki, če že bi samo teklo ven, čikal je zraven ko ne bi smel, evo zdaj, ...
Haloze Slo
30. 01. 2015 13.41
+1
cigareta ne vžge hlapov, mora bit iskra ali plamen.
1adler
29. 01. 2015 18.22
+15

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.