V Gani drevo ubilo 18 učencev

Na skupino učencev, ki so se kljub nevihti odločili za kopanje pod priljubljenim slapom Kintampo v pokrajini Brong Ahafo na jugu Gane, je padlo drevo in jih 18 ubilo, več jih je ranjenih. Drevo naj bi podrl močan veter.

V Gani se je zgodila tragedija, v kateri je umrlo 18 učencev, več jih je ranjenih. V hudi nevihti je nanje padlo drevo. 

Učenci so bili v nedeljo na ekskurziji pri slapovih Kintampo v pokrajini Brong Ahafo, kljub nevihti pa so se odločili za kopanje. Tiskovni predstavnik gasilcev Prince Billy Anaglate je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da je nevihta lomila drevesa, eno pa je bilo usodno.

"Plavali so v reki med nevihto, močan veter je ruval in lomil drevesa, ki so padla na njih," je povedal Anaglate.

"Za zdaj je bolnišnica potrdila 18 smrtnih žrtev. Čakamo na potrditev, da sta umrli še dve osebi," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Ada Kumi iz gasilske enote.

Francoska tiskovna agencija AFP je sicer v nedeljo poročala, da je umrlo 18 študentov, še dva v bolnišnici, 11 ljudi pa je potrebovalo zdravniško oskrbo, med njimi tudi uslužbenec šole, ki je vodil izlet.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
RamzesII 20.03.2017 17:25:42
Vprašanje je kdo bo na koncu nosil odgovornost kot žrtveno jagnje, kajti študentje bi pa ja morali vedeti kaj prav in kaj ne.
Več komentarjev