Tujina

V Javanskem morju našli nova trupla, nekatera še vedno privezana na sedeže

Džakarta, 23. 01. 2015 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskovalne in reševalne ekipe so v Javanskem morju odkrile šest novih trupel potnikov strmoglavljenega letala družbe AirAsia. Gre za štiri ženske in dva moška, nekateri so bili še vedno pripeti na sedeže z varnostnim pasom. Trupa letala pa jim medtem še vedno ni uspelo dvigniti iz vode.

Indonezijski potapljači so v Javanskem morju odkrili še šest trupel potnikov strmoglavljenega letala družbe AirAsia. Številka najdenih potnikov se je tako povzpela na 59 od 162.

"Našli smo šest trupel, od katerih so štiri ženske in dva moška, vsi odrasli," je povedal koordinator iskalne akcije S.B. Supriyadi. Odkrili so jih med razbitinami trupa letala, nekateri so bili še vedno privezani na svoje sedeže. Izvlekli so jih iz vode in jih poslali na otok Borneo.

Rep letala AirAsia
Rep letala AirAsia FOTO: Reuters

Medtem pa jim še vedno ni uspelo na površje potegniti trupa letala, ki so ga našli prejšnji teden, in v katerem so najverjetneje še preostala trupla. Delo jim namreč otežujejo močni tokovi in visoki valovi.

Letalo Airbus A320-200, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, je v neurju strmoglavilo 28. decembra lani. Preiskovalne in reševalne ekipe so našle obe črni skrinjici – tako snemalec pogovorov v pilotski kabini, kot tudi zapisovalec podatkov o letu – in ju sedaj analizirajo.

Preiskovalci so kot možen razlog strmoglavljenja že izključili teroristični napad, saj snemalec pogovorov ni zabeležil nobenih groženj ali eksplozije, zato se sedaj osredotočajo na morebitno človeško napako ali težave s samim letalom.

Indonezijski prometni minister Ignasius Jonan je prejšnji teden povedal, da se je letalo pred strmoglavljenjem dvigalo neobičajno hitro. Letelo je s hitrostjo kar 1,82 kilometra na minuto, kar je hitreje od vojaških reaktivcev. Vzrok za to še ni znan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luka3731
23. 01. 2015 13.56
+1
"letelo je s hitrostjo kar 1,82 kilometra na MINUTO". Nisem vedel, da imajo letala tudi polžjo prestavo. Vojaške lovce bi pri takšni hitrosti s fračo sklatili z neba.
Ramzess
23. 01. 2015 12.03
-1
Poslali so jih, torej so še živi.