FOTO: Napad na hotel v Kabulu: posebne enote naj bi ubile dva napadalca, najmanj pet oseb je ranjenih

Vsaj štirje oboroženi napadalci - med njimi naj bi bil tudi samomorilski bombaš - so vdrli v luksuzni hotel Intercontinental v Kabulu. Začeli so streljati na goste, ubili naj bi več ljudi, zajeli pa naj bi tudi talce. Del hotela je v plamenih, napadalci pa naj bi se utrdili v četrtem in petem nadstropju hotela.

Fotogalerija (6)

  • Napad na hotel v Kabulu - 1
  • Napad na hotel v Kabulu - 2
  • Napad na hotel v Kabulu - 3
  • Napad na hotel v Kabulu - 4
  • Napad na hotel v Kabulu - 5
  • Napad na hotel v Kabulu - 6

Vsaj štirje oboroženi napadalci so okoli 21. ure po lokalnem času (okoli 17.30 po srednjeevropskem) vdrli v luksuzni hotel Intercontinental v Kabulu in začeli streljati na goste, so sporočili afganistanski uradniki.

Ubili naj bi več ljudi, zajeli naj bi tudi talce. Del hotela je ob tem v plamenih, med napadalci pa naj bi bil tudi samomorilski bombaš, poročajo tuji mediji. Najmanj pet oseb je ranjenih, a podrobnosti o točnem številu žrtev še ni.

Kot je za britanski BBC dejal predstavnik notranjega ministrstva Nasrat Rahimi, so posebne enote dva napadalca ubile.

Varnostnim silam je doslej uspelo pregledati prvo nadstropje hotela, napadalci pa naj bi se utrdili v v četrtem in petem nadstropju. Prav tako naj bi v hotelski kuhinji podtaknili požar, ki je nato zajel tri nadstropja hotela.

Gostje v hotelu so po poročanju BBC-ja večinoma tujci, po nekaterih podatkih pa naj bi v času napada v hotelu potekala IT konferenca.

Nek hotelski gost naj bi za AFP povedal, da se skrivajo v sobah. "Ne vem, ali so napadalci v hotelu, lahko pa slišim strele iz bližine prvega nadstropja," je dejal. "Skrivamo se v naših prostorih. Prosim varnostne sile, da nas čimprej rešijo, preden nas dosežejo in ubijejo."

Napad se je zgodil le nekaj dni po tem, ko je ameriško veleposlaništvo v Kabulu opozorilo na varnost v hotelih v mestu. "Zavedamo se, da lahko ekstremistične skupine načrtujejo napade na hotele v Kabulu," je veleposlanik zapisal v javnem varnostnem opozorilu, ki je bilo objavljeno v četrtek.

Hotel Intercontinental v Kabulu je bil že tarča talibanov leta 2011. Takrat je bilo ubitih 21 ljudi, med katerimi je bilo 10 civilistov.

Gre za hotel, ki je priljubljen tako pri domači eliti kot pri tujih obiskovalcih. Koliko ljudi je v njem danes, ni jasno.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
ivanblagi 21.01.2018 08:55:33
Pravih napadalcev ne bodo naßli
ivanblagi 21.01.2018 08:58:34
Ameriçani opozorili na napad.Kdo tu koga ima za bedaka.
Več komentarjev