Tujina

V Kölnu v času karnevala občutno poraslo število spolnih napadov, novinarko spolno nadlegovali kar med vklopom

Köln, 05. 02. 2016 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor kölnske policije Michael Temme pravi, da je število prijavljenih spolnih napadov na tokratni debeli četrtek v primerjavi z letom 2015 občutno poraslo - lani so prejeli devet prijav, leto poprej deset. Žrtev spolnega napada je bila letos tudi belgijska novinarka.

Policija v Kölnu je med karnevalom zelo povečala svojo prisotnost na ulicah, na debeli četrtek je tako za varnost skrbelo 2500 policistov in 300 pripadnikov drugih varnostnih organov. Za ženske so uvedli celo "varno točko", kamor se lahko zatečejo v primeru težav.
Policija v Kölnu je med karnevalom zelo povečala svojo prisotnost na ulicah, na debeli četrtek je tako za varnost skrbelo 2500 policistov in 300 pripadnikov drugih varnostnih organov. Za ženske so uvedli celo "varno točko", kamor se lahko zatečejo v primeru težav. FOTO: AP
V Kölnu so v četrtek, ob začetku pustnega karnevala, zabeležili občuten porast prijavljenih spolnih napadov. Po navedbah policije so na debeli četrtek prejeli 22 tovrstnih prijav, vseh prijav, vključno s telesnim poškodovanjem in poškodovanjem stvari, pa je bilo 224.

Direktor kölnske policije Michael Temme je danes povedal, da je število prijavljenih spolnih napadov na tokratni debeli četrtek v primerjavi z letom 2015 občutno poraslo - lani so prejeli devet prijav, leto poprej deset. Žrtev spolnega napada je bila letos tudi belgijska novinarka, dva napada od 22 pa sta bila huda, je vodjo policije povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Belgijska televizijska novinarka je bila žrtev otipavanja in spolnega nadlegovanja pred prižgano kamero, je povedal Temme. Neko drugo žensko pa so zjutraj, ko se je z uličnega rajanja vračala domov, podrli na tla in očitno posilili, je dodal.

V policiji sicer domnevajo, da gre večje število prijav spolnih napadov pripisati večji pripravljenosti žrtev, da se po silvestrskih napadih na ženske dejansko obrnejo na policijo.

Debeli četrtek
Debeli četrtek FOTO: AP

Policija v Kölnu je imela sicer v četrtek kar polne roke dela, saj je prejela skupaj 224 prijav - od telesnega poškodovanja do poškodovanja stvari. V posredovanju je bilo lažje poškodovanih 11 policistov. Z nočjo je naraščala poraba alkohola, s tem pa tudi agresivnost.

V policijskem pridržanju je pristalo 180 ljudi, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA povedala predstavnica policije. V drugih karnevalskih mestih v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija so bile razmere večinoma mirne. "Z izjemo nekaj prerivanj in kalitvijo miru ni bilo pri nas nič hujšega," so povedali na policiji v Duisburgu. Podobno je bilo v Düsseldorfu, Bonnu in Mönchengladbachu.

So pa iz kraja Stukenbrock poročali o posilstvu 24-letnice, osumljenca so že prijeli.

Zaradi silvestrskega dogajanja, ko so skupine moških, ki naj bi bili večinoma arabskega in severnoafriškega porekla, v Kölnu in drugih mestih napadali in ropali ženske, je nemška policija poostrila varovanje ob karnevalskih praznovanjih v Severnem Porenju-Vestfaliji.

Varna točka
Varna točka FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (452)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ficfiric 1
06. 02. 2016 16.25
+0
Glede na posnetek o katerem govorijo da je bla napadena se lahko sam smejem...sedaj pa vam verjamem da so jih 500 posilil v kölnu...ce so pocel isto kot pijani mulc na posnetku je to cisto posilstvo...ni kaj...
Nightyfly
06. 02. 2016 15.05
+1
Naveličanec 05.02.2016 21:32:16 38 41 3 Pravijo da bomo padli za desetletja nazaj če ukinemo schengen, zaradi spuščanja verskih fanatikov pa za 500 let....in kaj je zdaj slabše??******************************iluzije dobro placanih EU birokratov so se ze zdavnaj razblinile . In to z dnevom ,ko so sprejeli medse Romune in Bolgare . Pa se koga . To je bil do-koncni udarec s krampom opevani evropski mescanski kulturi , ki je v bistvu nasla korenuine v francoski revoluciji ---in na katero smo upali tudi Slovenci ,ko smo se odlocili za odcepitev ,ali se bolje odtrgai od jugoslovanske dojke . Toda sanje so se kmalu razblinile .Danes je od te Evrope ostal samo skelet brez vrednot .Vcasih bi lahko napisal -Vrednot ,ali celo VREDNOT . V 100 letih imajo zdaj Germani spet svoje racunice in poglede na ´´sobivanje´´ v skupnem prostoru , se bolj pa svoje ideje glede supre-macije . Vedno mi pride pred oci vecer ,ko predsednik drzave Slovenije izrece besede , ki se iz dneva v dan izkazujejo kot preroske - resnicne in realne . Potrebno je samo povleci crto pod vse izkusnje ,ki jih imamo za casa bivanja v obeh drzavah ( mlajsi v eni) in nekateri v EU ,ali izven . Slika je vec kot jasna .
enakostzavse
06. 02. 2016 13.27
+8
Primorske babnce, katere protestirajo proti žici, si že manejo roke-bedra. Komaj čakajo na prihod "tapravih" descev, kateri te kar v javnosti nat........ !
ficfiric 1
06. 02. 2016 16.10
+1
Ne vem kaj te to muci...kaj si ga pa trajbas cele dni pred racunalnikom...pejt do zice se ti...glede na to da si na isti strani kot tiste babnce neb smel met problemov....se pa raje na forumu nekaj repencis..
cosmosjasnovidec
06. 02. 2016 12.50
-1
Posilstva teh migrantov nad ženskami v europi so načrtovana že v naprej zaradi uvedbe islamizacije v europo.Tak namen je križanje europske rase z muslimani ravno tako kot so srbi in hrvati posiljevali bosanske muslimanke med to njihovo vojno.Nobena ni ušla napolnjena ne stara ne mlada.
enakostzavse
06. 02. 2016 13.29
"Nobena ni ušla NAPOLNJENA, niti stara niti mlada"? NENAPOLNJENA si verjetno mislil.
Uporabnik113189
06. 02. 2016 12.35
+2
Muslimanska vera se je širila tako, da je država uvedla velike razlike v korist muslimanov pred drugače verujočimi izredno agresivno, za ceno življenja. Prav zato imamo še danes tako velike apetite po upravljanju države s strani muslimanov, nekakšni kalifati. imamo dovolj knjig iz Bosne, ki opisujejo takšne družbe, ni potrebno na bližnji vzhod..V Iranu so čisto v redu narodi, težava je le njihova zakonodaja, ki drastično uveljavlja nekakšno šeriatsko pravo..Pa še vedno v precej bolj mili obliki kot Savdijci, v Turčiji je zgodba v vzponu, da ne omenjam Libijo, Irak, Sirijo in severni del afrike. Vse dokler bodo države upravljale verske sekte, bodo poskušale IZVAŽATI svojo vero. RKC pri nas ni nobena izjema ima tudi veliko moč, moraš biti res slep, če ne vidiš obiskov politikov pri papežu. Napredek je že to, da so izrinjeni od totalne prevlade nad državo. Zato bi morali sodelovanje zahodnih držav pogojevati s sekularno državo, tu je temelj preko katerega pač ni mogoče. Komaj smo se otresli enih fanatikov, že so tukaj drugi. Sicer so želje po sožitju podobna ognju in vodi..
Nightyfly
06. 02. 2016 12.58
+0
enakostzavse
06. 02. 2016 13.31
-3
klasik, predlagam ti, da greš v arabske dežele in dežele S . Afrike, in narediš red !!!!!!!!! In to tam, na licu mesta in ne izza tipkovnice !!!!!!!!!!!!!!! Ah ja, pa nigthfya vzemi s sabo. Bomo imeli končno mir pred takimi "pametnimi". Pa na "kraljico" vesolja ne pozabit.
ficfiric 1
06. 02. 2016 16.19
-1
Jp...bi naredu red...vse kar disi po amerik bi zradiral...uvedu svojo valuto za nafto(nic vec dolarikov), nafto in pstale surovine preusmeril na vzhod...kitajci so pozresni..indijci tud...pa se mal rusi zraven...in vas v evropi neb pogresal...sam kaj ko bi kar naenkrat vse letelo po zraku in spet bi rekl da smo mi metal v luft vse zivo ceprav od tega nimamo nic....sej nismo vsi 10letni decki ki se pod tvojim blokom igrajo...ne vem zakaj vam amerikanci ne uvazajo nafte in plina...ce ste ze taki pravi prijatelji...sam v demokraticni evropi bi raje mel plin iz rusije...in to se skoraj zastonj..vase eu drzave nocjo niti slisat da bi placale buf...kr zastonj bi vse meli...in ce vas ne uslisijo uvedete pa sankcije....vidim da se nikjer ne vtikate...vsi drugi se vtikajo v vas baje...;-)
štrekeljc
06. 02. 2016 12.33
"Esmeralda Labye TV reporter is sexually assaulted live on air during Cologne festival" - če je ta pijani mulec za novinarko emigrant....
ficfiric 1
06. 02. 2016 16.23
Vidu posnetek...in to naj bi bil napad...hahahaha....
Nightyfly
06. 02. 2016 11.30
+1
burga 05.02.2016 21:37:15 -34 3 37 Pozanimaj se koliko genocidov je storila v zgodovini bela rasa******************res je -imate popolnoma prav .Poglejte na primer medvojni cas 41-45 v Sloveniji .Ni treba iti prav dalec , da lahko vidimo nicevost cloveske -bele- rase ,ki ji pripadamo . Kaj je storil Slovenec Slovencu . In mislite , da bodo tujci v EU milostni do nas ? Lepo vas prosim . Franc. filozof Onfray prav v zadnjem razmisljanju pise , da so Evropejci izgubili smopodobo , lastno stimo , vrednote ,in kar je se najhuje - voljo do boja za obstoj .Kaj sele ,da bi se bojevali proti cisto tuji kulturi in navadam , ki jih cca 45-50 milionov vsiljuje domacinom . Izgleda ,da je boj izgubljen . Torej !!??
Nightyfly
06. 02. 2016 11.31
45-50 -samo muslimanov je toliko .Uradno .
californija
06. 02. 2016 11.49
-2
napiš tvoj naslov pa bančni račun da ti bomo vsak mesec trgali 500 euro za pomagat tem ljubim izbeglicam
LLLEPI
06. 02. 2016 11.53
+2
Voditelji EU in voditelji posamicnih EU drzav so izdali in prodali svoje drzave in drzavljane za drobiz; Ja biznis je biznis
LLLEPI
06. 02. 2016 12.14
+2
Nasi politiki nas pripravljajo na dan ko postanemo tudi mi begunci in zapustimo svoje domove prislekom
1airbus
06. 02. 2016 12.37
Nightyfly
06. 02. 2016 12.55
california ................. dajte pazljivo se enkrat prebrati ..... moje pisanje zgoraj . Verjetno vam je kaj uslo .!
Nightyfly
06. 02. 2016 11.20
+21
Clovek je lahko dober , demokrat , humanist in se vse kar je povezano s spostovanjem nekoga ali necesa . Toda ko je ogrozena njegova ,in varnost njegovih dragih in njegova lastnina ,da o domovini ne govorim , potem je konec diplomacije. Potem gre za zascito vseh vrednot ,ki si jih je clovek prigaral v zivljenju in jih je dolzan braniti .Kot tudi samo varnost . To je zame cista in postena drza , edina mozna .Pa naj jo imenujejo nacionalizem , sebicnost ali kakorkoli . Me ne briga . Jaz bom moje ljudi in moje vrednote branil na vse mozne nacine .
ravtar
06. 02. 2016 11.25
+5
deVil666
06. 02. 2016 11.34
+7
macro
06. 02. 2016 11.37
+2
dado4008
06. 02. 2016 11.43
+3
Ti dam 1000++++Tako se govori,na to že eni dolgo opozarjamo,.Ker branimo svojo kulturo,svojo varnost,varnost svojih otrok in žena smo zdaj nestrpneži skrajneži itd......Gospodje novinarji,upam da ste si ta komentar dobro prečitali in si ga zapomnite.Vašo pristransko,lažljivo poročanje,prikrivanje resničnih dejstev sta vas pokazali v pravi luči.In ne mislite si dragi poptevejci da ljudje tega ne vidimo.
LLLEPI
06. 02. 2016 11.55
+3
Tudi nasi politiki branijo svoje premozenje in vrednote neglede na to da je na poti propad in unicenje staroselcev v eu
1airbus
06. 02. 2016 12.39
-2
Kako bos branil,če še še puške ne znate v roke prijet
ravtar
06. 02. 2016 11.20
+4
po komentarjih sodec bi blo treba burgo in kinga izgnat v sirijo.. nemudoma
deVil666
06. 02. 2016 11.55
+4
CandySkull
06. 02. 2016 11.18
+2
Merklovi bi očitno tole sedlo, glede na njen uvoz le teh..........
ravtar
06. 02. 2016 11.12
sem mislil v Koln k sorodnikom na obisk... pa me je minilo... pa se osebna mi je potekla
1airbus
06. 02. 2016 12.41
kraljicavesolja
06. 02. 2016 10.58
-13
Kam je izginilo deset tisoč migrantskih otrok, samo na Švedskem tisoč. TO nikogar ne zanima, hinavci eni.
macro
06. 02. 2016 11.19
+17
Ne nas bolj nasi otroci zanimajo. Hinavka ena.
kraljicavesolja
06. 02. 2016 11.24
-11
Makro, zame so vsi otroci naši, a sem zato hinavka, tud prov.
macro
06. 02. 2016 11.40
+0
dado4008
06. 02. 2016 12.08
+9
Kraljica,lepo se zvečer obleči in ajd malo na sprehod med te uboge....,in ne pozabi svoje hčerke vzet s sabo......In idi na obisk ženskam ,mladoletnicam,ki so bile žrtev posilstev,in ne pozabi staršem teh žrtev povedat,kako se ti ti migranti smilijo...No,pol pa ko boš to vse dala skozi,pa se nam javi tule gori......
Uporabnik113189
06. 02. 2016 12.21
+2
V Italiji pa 5000 najmanj. Glede izkoriščanja otrok in mafijskih poslov z njimi so italijani znani že od nekdaj. Zanimivo ap je, da vsi na vidnem mestu nosijo križ kot znak vere..Če so oni verni, potem sem jaz svetnik..Številke pač ne lažejo..In glede otrok. Otrok pride na svet neopredeljen, kot nepopisan list, ne zanima ga ali so okrog njega muslimani, kristjani ali budisti. Ti otroci so idealni priseljenci, ker jih je še mogoče integrirati v katerokoli družbo kot uspešne državljane. In prav te otroke uničujejo kriminalci, prav tisto, kar je najboljše so prepustili najslabšim izmečkom v EU. Ta EU komisija je za kastrirat, začeti bi pa morali pri Peterletu in Zveru.
kraljicavesolja
06. 02. 2016 12.39
-5
Dado, a se ti ne zdi mal mim men to razlagat, sej sem vendar ženska. SEm že marskikej dala skoz v svojem lajfu. MOja izkušnja je, da je večina moških pr....
1airbus
06. 02. 2016 12.43
+1
Sam Il
06. 02. 2016 12.56
+1
kraljicavesolja: sama si izbirala, kar si iskala, si dobila. Nadalje: nisi mu odgovorila na vprašanje. Zakaj ne? ZAkaj se izmikaš odgovoru?
kraljicavesolja
06. 02. 2016 13.13
-1
Sam, POl so tud te evropejske kučke duble, kar so iskale, a ni tko. Na ktero vprašanje, a od Makroja, če sploh ne štekam, kaj bi rad.
marjeticaas
07. 02. 2016 10.51
+0
spel se betica ker maš razmišljanje na nivoju 10letnice
kraljicavesolja
06. 02. 2016 10.57
-11
Vsak let majo reportaže s terena, recimo Oktoberfesta, kjer kažejo, kakšne svije ste moški, in to evropejski moški. Zdej pa izpade, da sam migrantje nadlegujejo nemške ženske. Kako pa naciji maltretirajo njihove, o tem pa nihče nč ne piše. IN sama sem že na začetku rekla, da bomo najbolj me nasrkale.
1airbus
06. 02. 2016 12.44
+9
omega _v6
06. 02. 2016 10.37
+15
No voditelji Evrope ali sedaj vidite vaše "visoko izobražene" kadre?? Ne znajo drugega kod krasti in nadlegovati ženske!! Obnašajo se tako kot so se v domovini!! Evropski voditelji so PRODALI lastne narode tem islamskim migrantom,ki niso bežali pred vojno ampak ampah pred delom!! Sedaj hočejo lepo živeti na tuj račun!! Ropajo in posiljujejo kar pa je voda na mlin skrajne desnice,ki bo prej ali slej na oblasti v večini Evropskih držav! Voditelji Evropskih držav bi se morali zavedati,da nimajo MANDATA svojega narododa za islamizacijo Evrope!!
LLLEPI
06. 02. 2016 12.17
+4
Bo ze EU poskrbela za njihovo blagostanje.Domacim delavcem pa dvignejo davek delovno dobo in povecajo stevilo delavnih ur na teden
LLLEPI
06. 02. 2016 12.19
+3
Islamizacija Eu je boj Bruselskih politikov za ohranitev njihovih privilegijev ne glede na stanje njihovih drzavljanov in drzav.
tomilili
06. 02. 2016 10.17
+18
Smeti je treba sterat nazaj kamor pasejo.
LLLEPI
06. 02. 2016 11.58
+3
Nase najvecje smeti vodijo drzavo in sprejemajo zakone in tako krojijo zivljenja navadnih ljudi.Najprej je treba pospravit tukaj
1airbus
06. 02. 2016 12.45
+2
bik taurus
06. 02. 2016 09.43
vsi vemo kašna je stvar no skor vsi pa nič ne ukrenemo , pes ki laja ne grize pa še to v številu je moč en sam nemore nič
RdecaZvezda
06. 02. 2016 09.19
+20
kar je frau Merkel želela to je dobila,to so šele začetki zdaj se šele privajajo,Nemška dekleta vi še ne veste kaj vas v prihodnosti čaka,Turki so napram njih svetniki pa ste jih v začetku60 let tako zaničevali
Raspunin777
05. 02. 2016 21.54
+143
Če se postavim v vlogo zelo prijaznega Humanista : sprejemajmo izključno samo ženske in otroke !!!!!! Ostalim je mesto na bojišču !!!!!!!
Vabis
06. 02. 2016 08.25
+4
maske-so-padle
06. 02. 2016 10.04
+5
Na začetku preusmeritve begunskega toka je bil takšen komentar poteptan ali pa celo izbrisan. Na drugih portalih seveda, ker dotični je imel takrat še kvazi močno uredniško držo.
LLLEPI
06. 02. 2016 12.06
bojseme
05. 02. 2016 21.53
+33
Potamanit bagro!!!
CyberWorm90
05. 02. 2016 21.52
-30
wsi smo bli mladi pa polni testosterona pa to : )))) sam da pa nekdo posili 72 letnico na dunaju mi pa ni najbolj jasno pa to : ))))) zrawn punc itd : ))) more bit res kriza pr beguncih : ))))
Raspunin777
05. 02. 2016 21.55
+18
jaja uredu je . Boš že razumel samo malo časa naj še preteče pa bo.
CyberWorm90
05. 02. 2016 21.57
-19
a sej res sm pozabu : ))) socialistke so kriwe pa lewičarke pa komunistke pa to hahahahahaj
MaJya
06. 02. 2016 08.33
+9
Ogabno je, pa kokrkol gledas. Usak k je brihtn pa ma "smesne" komentarje in usi k posiljujejo,bi mogl bit posiljeni..pa da vidmo pol.