Tujina

V Mehiki v množičnem grobišču odkrili 32 trupel

Ciudad de Mexico, 25. 11. 2016 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiške oblasti so na jugu države odkrile množično grobišče. Iz več neoznačenih grobov so izkopali 32 trupel, prav tako so odkrili devet človeških glav, do grobišča pa so prišli po anonimnem namigu. Mamilarski karteli že leta zakopavajo svoje žrtve v jamah, provinca Guerrero pa je ena najbolj nasilnih provinc v Mehiki.

Mehiške oblasti so ta teden na jugu države v občini Zitlala odkrile množično grobišče, iz več neoznačenih grobov so izkopali 32 trupel v različnih stanjih. Prav tako so odkrili devet človeških glav, od tega štiri shranjene v hladilniku. V južni mehiški provinci Guerrero se že nekaj let spopadajo z ugrabitvami in umori, težave s tem pa imajo tudi drugod po državi.

"Odkritja so strahovita," je povedal tiskovni predstavnik varnostne službe v Guerreru Roberto Alvarez in dejal, da so našli trupla 31 moških in ene ženske.

V Mehiki od leta 2007 pogrešajo približno 28.000 ljudi, več tisoč pa jih je bilo ubitih.
V Mehiki od leta 2007 pogrešajo približno 28.000 ljudi, več tisoč pa jih je bilo ubitih. FOTO: AP

Trupla so odpeljali v prestolnico regije Chilapncingo, kjer jih bodo identificirali. Za enkrat niso še nikogar aretirali.

Preiskovalci so po anonimnem namigu našli trupla v 17 od 20 izkopanih jamah - sedem so jih našli v torek, pet v sredo in ostale v četrtek. Vojaki še naprej pregledujejo območje.

Vojaki in policisti so na bližnjem hribu našli še eno osebo, ki je bila ugrabljena pred časom.

Mamilarski karteli že leta zakopavajo svoje žrtve v jamah po celi državi in oblasti večkrat pridejo do tovrstnih najdb.

Za premoč na območju v regiji Zitlala se borita kartela Ardillos in Los Rojos, zato je tam veliko umorov in ugrabitev, je še pojasnil Alvarez.

Guerrero je ena od najbolj nasilnih provinc v Mehiki, kjer je tudi največ polj za gojenje opija. Pretekli teden je bilo v tej provinci ubitih najmanj 24 ljudi.

Guerrero je poznan tudi po izginotju 43 študentov v mestu Iguala septembra 2014. V Mehiki od leta 2007 pogrešajo približno 28.000 ljudi, več tisoč pa jih je bilo ubitih, večinoma v primerih povezanih z mamilarskimi karteli.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
25. 11. 2016 15.17
+1
. zakaj se pa raznorazne Oblasti ne Posvetijo Bolj kot iskanju grobišč iskanju povzročiteljem jih ?
Ramzess
25. 11. 2016 12.00
+1
Zato pa se reče množično grobišče ker je v njem več trupel, če bi bilo eno, nebi mogli govoriti o množičnem grobišču. Toliko o naslovu.
povanpireni
25. 11. 2016 08.38
+3
A se slučajno kdo ve koliko jih je v Sloveniji odkrito in koliko je žrtev ????????????
Lublančan
25. 11. 2016 13.03
+1
Ni isto, takrat je bila vojna na naših tleh, tile so pa kriminalci, nevredni komentarja.