Tujina

V Moskvi po nesreči avtobusa, v kateri so umrli štirje ljudje, obsežni inšpekcijski pregledi vozil in voznikov

Moskva, 26. 12. 2017 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po nesreči mestnega avtobusa, ki je zapeljal v podhod podzemne železnice, so inšpektorji nenapovedano preverili 8000 avtobusov in 9000 voznikov. Preiskovalci naj bi obravnavali dva možna vzroka nesreče - da je voznik izgubil nadzor nad avtobusom ali da je vozilo imelo tehnično okvaro.

V Moskvi so po ponedeljkovi nesreči mestnega avtobusa, ki je s ceste zapeljal v podhod podzemne železnice, preverili 8000 avtobusov in 9000 voznikov, je sporočil namestnik moskovskega župana Maksim Liksutov.

Kot je pojasnil, so ponoči preverili vsa vozila družbe Mosgortrans in tudi zasebnih prevoznikov. Inšpekcijski pregledi po njegovih besedah niso bili napovedani, trajali pa so do 5. ure zjutraj.

Preiskovalci naj bi obravnavali dva možna vzroka nesreče - da je voznik izgubil nadzor nad avtobusom ali da je vozilo imelo tehnično okvaro. Možnost, da je šlo za teroristični napad, pa so že izključili.

Voznik avtobusa, ki je po nesreči v bolnišnici, trdi, da je skušal zavirati, a so zavore odpovedale.

Voznik avtobusa, ki je po nesreči v bolnišnici, trdi, da je skušal zavirati, a so zavore odpovedale.
Voznik avtobusa, ki je po nesreči v bolnišnici, trdi, da je skušal zavirati, a so zavore odpovedale. FOTO: AP

V nesreči so umrli štirje ljudje, med njimi 12-letnica, enajst jih je bilo poškodovanih. Devet poškodovanih je še v bolnišnicah. Vsi mrtvi in ranjeni so pešci, ki jih je avtobus zbil.

Nesreča se je zgodila v bližini postaje podzemne železnice Slavjanski bulvar v času, ko je bilo na območju veliko ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
26. 12. 2017 22.36
Russian driving - zelo poučno. Kako voziti in še bolj pomembno, kako ne voziti.
Ramzess
26. 12. 2017 21.06
-1
Zaradi šlamparije enega bodo sedaj maltretirali in preverjali vse voznike in njihove avtobuse. Upam da bomo izvedeli tudi rezultat tega podviga oblasti.